Asterix: Domeniul Zeilor

Asterix: Domeniul Zeilor

 

Asterix Domeniul Zeilor

Introducere Asterix: Domeniul Zeilor

Daca n-as fi stiut de Asterix si Obelix titlul m-ar fi indus in eroare. M-ar fi dus cu gandul la un film despre divinitate si antichitate. Nu, nu e vorba de asa ceva, ci de o noua poveste cu cei mai celebri gali: Asterix si Obelix. De aceasta data este ANIMATIE si nu film, deci nu-l mai avem pe Gerard Depardieu cap de afis. Fiind animatie, si inca una 3D, pretentiile legate de efecte erau mai mari.

Rezumat Asterix: Domeniul Zeilor

Ca de obicei, micutul sat gal al simpaticilor Asterix si Obelix este independent de Marele Imperiu Roman, starnind furia conducatorilor romani. Iulius Cezar pune la cale un altfel de plan pentru a cuceri acea insula: vor construi un complex rezidential fix langa satul galilor. Cucerirea prin civilizatie este dictonul dupa care se ghideaza cuceritorii romani. Vor reusi ei, oare, sa cucereasca micutul sat din Galia?

Asterix Domeniul Zeilor 2

Puncte de interes Asterix: Domeniul Zeilor

  • Asterix si Obelix se intorc de unde au plecat: redevin animatie. Dupa succesul filmelor unde Gerard Depardieu il juca NATURAL pe Obelix, acum acesti simpatici gali redevin personaje ANIMATE.
  • De aceasta data, avem o animatie 3D. E drept, si ultimul FILM cu ei 2 a fost 3D, insa acela a fost o dezamagire.
  • O animatie scurta, de doar 85 de minute, numai buna pentru adultii care au de facut treburi casnice de sarbatori ori pentru copiii care nu au foarte multa rabdare sa stea in sala de cinema.

Puncte tari Asterix: Domeniul Zeilor

  • Reinventarea unor personaje mereu actuale.
  • Efectele 3D sunt uimitor de bune. Serios: nu stiu ce buget a avut filmul, nu stiu ce oameni de imagine au lucrat, dar rezultatul este extrem de bun. Sunt scene in care romanii sunt proiectati in aer de catre pumnul puternicului Obelix, iar scena este filmata de sus, unde vedem romanii cum zboara si cum INTERACTIONEAZA. Este extrem de simpatic facuta.
  • SImpatic am zis? Apai asta e cuvantul de ordine. Filmul iti aduce un zambet mare pe fata si te binedispune cat pentru o saptamana. Era sa zic cat pentru un an, dar asta depinde de voi cand mergeti sa-l vedeti.
  • Pe langa partea funny, gasiti si cateva elemente cat se poate de actuale in film. Nu vi le zic eu, va las pe voi sa le descoperiti. E tipul de comedie care are si ceva morala si, dupa mine, una extrem de misto.
  • Durata mica este in avantajul lui, senzatia finala fiind ca filmul a spus cam tot ce avea de spus. Oricum, fanii infocati ai seriei sunt obisnuiti cu SERIALUL, vor vedea acest film ca un NOU EPISOD.

Asterix Domeniul Zeilor 3

Puncte slabe Asterix: Domeniul Zeilor

Personal, nu i-am gasit vreun repros major, insa am auzit 2 critici pe care zic sa vi le supun si voua atentiei:

  •  Unii acuza filmul de folosirea acelorasi glume. Desi, in sine, sunt de acord, mie mi se par in continuare glume actuale si, in plus, modul in care acestea sunt spuse este unul extrem de misto.
  • Un deznodamant destul de previzibil. E drept, nu aveam mari pretentii din acest punct de vedere, animatia fiind bine construita. Cei mici, publicul tinta, vor fi insa multumiti

Asterix Domeniul Zeilor 4

Opinie Asterix: Domeniul Zeilor

Asterix: Domeniul Zeilor mi-a adus aminte de copilarie. Personajele, cei 2 simpatici gali, inseamna ceva pentru mine si pentru cei din generatia mea. Sunt constient ca aceasta animatie nu este cea mai stralucita, dar nici nu-i gasesc mari defecte. Pentru scopurile in care a fost facuta (re-aducerea in memorie a unor personaje, revenirea la ANIMATIE a personajelor si vizionarea lor in 3D), Asterix: Domeniul Zeilor este o reusita. Eventualele continuari vor ridica, probabil, stacheta. Pana atunci, Asterix: Domeniul Zeilor ramane o animatie decenta, ce va putea fi savurata atat de cei mici, cat si de cei mari. Iar cei atenti la detalii vor putea invata cate ceva din ea.

Asterix: Domeniul Zeilor intra in cinematografe in a doua zi a anului 2015, fiind distribuit in Romania de Intercom Film. Poate fi vazuta atat subtitrata (pentru cei mari, iubitori de limba franceza), dar si dublata, pentru cei mici. Personal am vazut-o subtitrata, asa ca nu ma pot pronunta in privinta dublajului. Salutari CINEMILE tuturor!

. 2 comentarii la Asterix: Domeniul Zeilor. Categories: 2015, Animatii, Filme noi. Tags: , , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

2 thoughts on “Asterix: Domeniul Zeilor

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.