Batman vs Superman – cel mai bun film cu super-eroi

Batman vs Superman – cel mai bun film cu super-eroi

Batman vs Superman POSTER

 

Relatia mea cu filmelele bazate pe benzi desenate este una speciala. Sunt, cumva, la mijloc: nu sunt fan infocat, dar nici nu le dispretuiesc. Nu am citit la viata mea benzi desenate foarte multe, dar nici nu sunt in extrema cealalta sa le consider pentru copii.

Sunt intre, asa ca asteptarile mele legate de acest film erau, cumva, medii: stiam ca va fi un film bun, dar nu ma asteptam sa ma dea pe spate….

…Totusi, chiar a facut-o. Si va explic mai jos chestiile FUNDAMENTALE cu care el m-a impresionat.

Emil Calinescu Batman vs Superman

VIzual si auditiv e aproape perfect

Suntem in 2016, este film de entertainment, deci avem pretentii la asa ceva. In plus, daca tot imi pui ochelari 3D pe nas, e cazul sa le justifici prezenta. In cazul de fata, are cele mai bune efecte vizuale vazute in ultima vreme, iar ca sunet e aproape perfect. Nu ma refer DOAR la muzica, ci la sunetul per total.

Batman vs Superman

Este foarte bine interpretat

Ben Affleck este, pentru un mine, un Batman foarte bun. Discutia despre Affleck vs Bale mi se pare inutila. Da, producatorii fix asta isi doresc, sa genereze discutii, dispute, comparatiile fac parte din farmecul filmului, eu pot spune ca filmul este foarte bine interpretat.

Superman este acelasi Henry Cavill, adica cel care a interpretat acelasi rol si-n Man of Steel si cel care care-l va interpreta si-n The Justice (partea I va aparea in 2017, iar partea a II-a in 2019).

Totusi, cel mai bun rol il are Jesse Eisenberg aka Lex Luthor, cu o interpretare aproape perfecta.

Emil Diana Batman vs Superman

Nu mi-am dat seama cand a trecut timpul

Filmul dureaza 151 de minute. Teoretic, o durata imensa. Enorma. Practic, am mers in sala de cinema fara sa stiu dinainte durata si m-am trezit, la final, ca habar n-aveam cat este ceasul. Filmul m-a captivat intr-atat incat nu m-am uitat la ceas aproape deloc. Ceea ce este mare lucru.

Emil Andreea Batman vs Superman

Filmul nu-i perfect, are si defecte. Dar, cumva, tocmai acele defecte ma fac sa-mi placa mai mult. Ca tot se vorbeste despre Man vs God, cam despre asta este vorba. Perfectiunea e a lui Dumnezeu, la capitolul perfectiune putem pune vizualul si auditivul si, poate, interpretarea lui Lex Luthor, insa restul sunt oameni. Oameni bun, oameni rai, oameni cu calitati, oameni cu defecte.

E un film prea serios, asa zic unii. Acei unii sunt cei care vor ca filmele cu super-eroi sa fie filme puerile, pentru copii de maximum zece ani. Dar aceiasi unii ar da de pamant cu aceste filme daca, ghiciti ce, ar fi filme extrem de puerile, pentru copii de maximum zece ani.

Emil Andrei Batman vs Superman

Si da, un mare defect al filmelor cu super-eroi este ca nu se termina niciodata. Tot timpul mai urmeaza ceva, tot timpul personajul este nemuritor, invingand pe toata lumea. Ceea ce stiu ca, pe de-o parte, enerveaza, insa sa nu fim egoisti: daca noi ne-am putut bucura de personaje, de ce i-am impiedica si pe altii s-o faca?

Nu in ultimul rand, problema cu acest film au fost trailerele. Le aveti mai jos pe toate 3. Mi se par niste mici spoilere, dar se pare ca nu toata lumea are o problema cu spoilerele asa cum am eu. Desi, daca stau sa ma gandesc, la acest Batman vs Superman trebuie sa mergi nu doar pentru poveste, ci si pentru ce am enumerat mai sus.

Per total, Batman vs Superman este cel mai bun film cu super eroi vazut de mine vreodata. Nu e cel mai bun film vazut de mine vreodata, am dubii ca l-as include in vreun top nici macar pe anul asta, am dubii ca va lua vreun Oscar ori vreun alt premiu, dar din categoria lui e cel mai bun. In fond, d-aia la box exista mai multe categorii: sa nu compari luptatori de 100 de kile cu luptatori de 60. Sa nu compari, cum mi se zicea mie la scoala candva, mere cu pere.

Batman vs Superman este un film pe care-l recomand tuturor pasionatilor de filme cu super eroi, tuturor pasionatilor de filme cu efecte speciale si tuturor celor care vor sa se relaxeze in fata marelui ecran timp de aproape 3 ore. Criticii de film si fitosii stiu deja ca trebuie sa-l evite, asa ca pentru ei nu am nicio sugestie. Salutari CINEMILE tuturor!

ps: Poate intr-un articol viitor voi scrie pe larg, insa acum ma marginesc sa spun ca mi-a placut la nebunie reclama facuta de Turkish Airlines. V-o arat mai jos; este dedicata special filmului Batman vs Superman. Mi s-ar parea tare ca la cinema sa nu mai vedem tot timpul aceleasi reclame, ci sa vedem reclame tematice, pentru fiecare film in parte. Nu vi s-ar parea cool?

. 2 comentarii la Batman vs Superman – cel mai bun film cu super-eroi. Categories: 2016, Filme noi. Tags: , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

2 thoughts on “Batman vs Superman – cel mai bun film cu super-eroi

  1. Pingback: X-Men: Apocalypse

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.