Comunicat de presa – ANA

Comunicat de presa – ANA

 Ana afis

Va amenintam de mai mult timp cu un nou film romanesc pe afisul caruia va aparea frumosul Cinemil.RO. Stiti deja, probabil, pasiunea mea pentru filmele romanesti. Au un farmec aparte, un parfum aparte, iar faptul ca eu merg des si la teatru, unde vad pe multi dintre actorii romani, ma face sa-mi doresc si mai mult sa vad filme romanesti.

Va ofer in continuare comunicatul de presa al filmului Ana, care intra saptamana viitoare, vineri 12 decembrie, in cinematografe.

Ana 2

Cel mai noul film al regizorului Alexa Visarion, Ana, se inspira din traseul prin care regizorul a incercat obsesiv sa ecranizeze mitul Mesterului Manole.

Ana va intra in cinematografe din 12 decembrie.

Din distributia filmului fac parte nume sonore ale cinematografiei si teatrului romanesti, ca Razvan Vasilescu, Mircea Albulescu, Dorina Lazar, Dorel Visan, dar si actori aflati la debut, precum tanara actrita Cristina Draghici. Imaginea este semnata de Patru Paunescu, muzica Mircea Florian, montaj Nita Chivulescu si sunetul Mihai Orasanu. Scenariul si regia Alexa Visarion.

Sinopsis

Povestea unui barbat in pragul batranetii, a unei tinere ajunsa printr-o intamplare o nefericita prostituata in Italia si a unui adolescent, incercati de viata si care reusesc sa comunice, sustinuti in dialogul lor de legenda “Mesterului Manole“.

Realitatea si fictiunea construiesc o stare speciala in care trecutul, prezentul si viitorul le invadeaza simultan existenta. Intr-un loc al asteptarii, pe malul unui lacul inca nepangarit de oameni, cei trei isi intersecteaza amintirile in tensiunea grotesca a prezentului.

Erotismul si poetica acestui film sugereaza stresant si periculos lipsa de sansa a trei generatii. Singura lumina poate fi initierea si inaltarea bisericii in sufletul lor.

Biografie Alexa Visarion

Alexa Visarion este regizor  si scenarist de teatru si film. A regizat filmele, „Inainte de tacere”, “Inghititorul de sabii”, „Napasta”,  „Punct si de la capat”, „Vinovatul” si „Luna verde”. A primit numeroase premii, printre care Premiul Academiei Romane, acordat de pentru intreaga creatie teatrala si cinematografica, si al Premiul UNITER pentru intreaga activitate artistica.

Ana este o productie Paradox Film, sustinuta de Centrul National al Cinematografiei, Societatea Romana de Televiziune cu suportul RO DE Film

Durata: 89 minute

Parteneri media: TVR, Radio Romania, Cinemagia, Catavencii, Cinefan, CinemaRx, Blog de cinema,  RoEvents, Cooperativa Urbana, AaRC.ro, Cinemateca.eu, Cinemil.ro, Edge and Back, Bucuresteni, Movienews, Orasulm.eu, Urban Things.

 

Mai multe despre filmul Ana nici eu nu stiu. Dupa ce il vad voi reveni cu detalii. Spun doar ca voi avea in viitorul apropiat si un concurs cu bilete la acest film. Sa imi si premiez cititorii, ca doar nu degeaba-s partener media la acest film.

Ana

Recapitulam: Ana, Alexa Visarion, Cinematografe, 12 decembrie 2014, Cinemil.ro – partener media. Restul data viitoare. Salutari CINEMILE tuturor!

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.