Copiii domnisoarei Peregrine: Intre două lumi

Copiii domnisoarei Peregrine: Intre două lumi

copiii-domnisoarei-peregrine-intre-doua-lumi-poster

Introducere + Rezumat Copiii domnisoarei Peregrine: Intre două lumi

 

Copiii domnisoarei Peregrine: Intre două lumi este un film fantezie iesit din bagheta magica a lui Tim Burton in care vei intalni povesti despre copilarie, puteri speciale, familie si iubire. Nu voi face comparatia film – carte, pentru ca acum multi ani am ajuns la concluzia ca mereu, dar mereu cartea va fi mai buna ca filmul – pentru ca propria imaginatie nu poate fi batuta de nimeni. Asa ca am ales, atunci cand ma duc sa vad o ecranizare sa merg cu mintea deschisa. E drept, insa ca ma duc extrem de rar la filme dupa carti care mi-au mers la inima.

Jake este un baiat normal, care pleaca intr-o calatorie pentru a descoperi locurile cuprinse in povestile pe care bunicul sau i le-a spus la culcare. Moartea batranului il duce pe Jake intr-o lume fantastica cu oameni prinsi in bucle tempoarare, cu super puteri – toata calatoria fiind o metoda pentru adolescentul nostru de a isi descoperi propria super putere.

copiii-domnisoarei-peregrine-intre-doua-lumi-2016-film

Puncte de interes Copiii domnisoarei Peregrine: Intre două lumi

Cu Tim Burton la regie, daca ai vazut oricare dintre filmele ce ii poarta semnatura stii la ce sa te astepti – personaje fantatice, cu trairi ciudate si ascunse, culori superbe pe alocuri imposibil de gasit in natura, toate intr-o combinatie care te vor face sa privesti cu fascinatie ecranul timp de 130 de minute.

Domnisoara Peregrine este interpretata de Eva Green, pe care o stii din Penny Dreadful sau Camelot – daca esti pasionat de seriale, sau din Sin City – A dame to kill for sau 300: Rise of the Empire daca esti mai degreaba de partea cinematografiei. Ca orice personaj feminin din filmele lui Burton, tanara protectoare a casei copiilor „particulari” cum a fost tradus termenul „peculiars” este puternica, fara a isi pierde insa feminitatea si gingasia aferenta. Intunecat pe alocuri regizorul mentine balanta intre bine si rau extrem de bine.

copiii-domnisoarei-peregrine-intre-doua-lumi-2016

Puncte Tari / Puncte slabe Copiii domnisoarei Peregrine: Intre două lumi

Pentru ca Samuel L. Jackson este cel care sta in cupa raului de data asta, intepretandu-l pe Baron – geniul medical malefic care isi pastreaza aparenta umana prin ingerarea ochiilor „particularilor”. Genialul actor este in acelasi timp si punctul slab al filmului, din punctul meu de vedere – pentru ca personajul negativ pe care il construieste este unul relativ slab – e drept ca vorbim despre un film pentru copii – insa, pentru a vedea la adevarata lor valoare personajele pozitive ai nevoie de un anti-erou puternic, iar din pacate Jackson este cam slab in acest rol.

Vei indragi felul in care sunt puse in pozitii opuse personajele, dialogurile, povestea de dragostea, prieteniile – toate avand la baza decoruri fantastice, manipularea timpului si a adevarate schimbari ale felului in care camera cuprinde actiunea.

Un alt punct slab al filmului este Judi Dench – o actrita geniala pe care o stii ca M din seria mai recenta James Bond – si care aici, este superficiala – iti lasa in permanenta senzatia neterminata ca ascunde ceva sau ca nu isi spune toate replicile.

Opinie personala Copiii domnisoarei Peregrine: Intre două lumi

 

Cum spuneam la inceput, nu compar cartea cu filmul si cred ca nimeni nu ar trebui sa o faca, mai ales in cartile fantasy – unde imaginatia fiecaruia are un rol extrem de important – insa, nu cred ca exista la ora aceasta alt regizor care sa preia fraul unei ecranizari si sa poata scoate maxim din ea. Burton are imaginatia unui copil de 5 ani – fara bariere, cu trairi intense si fara filtre ceea ce il face perfect pentru ecranizare.

Mergi la film fara asteptari daca ai citit cartea, permite-ti sa te bucuri pur si simplu de o poveste fantastica, cu decoruri si personaje pline de culoare.

copiii-domnisoarei-peregrine-intre-doua-lumi

Articolul despre Copiii domnisoarei Peregrine: Intre două lumi a fost scris de Ana Marin. Filmul a intrat in cinematografe din 30 septembrie, fiind distribuit in Romania de OdeonFilm. Salutari CINEMILE tuturor!

. Niciun comentariu la Copiii domnisoarei Peregrine: Intre două lumi. Categories: 2016. Tags: , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.