Foxcatcher
Foxcatcher
Introducere + Puncte de interes Foxcatcher
Un film bazat pe un caz real unde americanii nu inving. Un film despre putere, bani, sport, olimpiada si parvenism. Un film bazat pe fapte reale. Un film cu Channing Tatum. Un film american proiectat la Cannes. Hmm, nu suna deloc rau.
Rezumat Foxcatcher
Tipul de film extrem de greu de povestit. John du Pont este mostenitorul unei averi impresionante. Acesta doreste faima si recunoastere, drept pentru care, cu bani, ajunge sa organizeze cantonamentul echipei nationale de lupte a SUA. Ulterior, isi cumpara dreptul de a fi, oficial, antrenorul acesteia. Treptat, il cumpara atat pe cel mai bun luptator, cat si pe fratele acestuia, antrenor. Reuseste sa bage zazanie intre ei, accentuand problemele familiale deja existente ale acestora. Cum se va termina totul ramane sa descoperiti voi.
Puncte tari Foxcatcher
- Daca nu stii povestea, este un film indeajuns de imprevizibil incat sa te tina in scaun 2 ore. Atentie, insa, ce descrieri cititi, internetul este plin de spoilere.
- Steve Carrel, domnul Du Pont, dar si Channing Tatum, isi interpreteaza foarte bine partiturile.
- Morala din spatele filmului este una extrem de interesanta: filmul este despre manipulare, despre increderea in sine, despre problemel de intaietate intre frati si despre dorinta de parvenire a celor cu bani.
- Este tipul de film sportiv care nu se concentreaza pe meciul efectiv. Multe filme de gen patimesc in a pune prea mult accent pe evenimentul sportiv efectiv si nu pe personaje.
Puncte slabe Foxcatcher
- Lipsa lui de realism este extrem de evidenta. Faza cu slabitul in 90 de minute este cea care va ramane in antologia gafelor cinematografice. Din pacate nu este singura.
- Filmul, per total, pare superficial. Chiar daca problemele puse sunt reale, per total total pare superficial si artificial. Iar faptul ca se legitimeaza ca bazandu-se pe fapte reale a ridicat standardele cu privire la realism. De la un SF ori de la horror nu prea avem pretentii de realism. De la un astfel de film, insa, avem.
Opinii FoxCatcher
Ma mir ca a fost apreciat Foxcatcher la Cannes. Este un film american realizat extrem de superficial, care pare a fi facut mai mult pentru public si nu pentru juriu. Nu se vrea a fi nici macar film de arta. Este o struto-camila intre film comercial si film de festival, reusind sa dezamageasca ambele tipuri de public. Si nu-s singurul care gandeste asa, Cinemateca.Eu si BlogDeCinema fiind in asentimentul meu.
FoxCatcher a fost vazut la Festivalul Filmelor De Cannes, insa va intra in martie 2015 si in circuitul normal al cinematografelor, urmand a fi distribuit de InterCom Film. Salutari CINEMILE tuturor!
Be the first to leave a reply