Gone Girl – Fata dispăruta
Gone Girl – Fata disparuta
Intruducere Gone Girl – Fata disparuta
Inainte de film, auzisem de carte, fapt care m-a intrigat. „O productie cinematografica bazata pe un roman cu un asemenea succes trebuie sa fie cu adevarat buna”, am gândit eu. Si curiozitatea m-a facut sa ma uit la trailer. Sincera sa fiu, nu prea am incredere in trailere, dat fiind faptul ca arata doar cea mai buna monstra a filmului si iti ridica asteptarile, iar apoi filmul in sine te poate dezamagi. Dar având in vedere ca filmul este o combinatie de drama, mister si thriller, facându-te sa te intrebi daca personajul principal chiar a ucis sau nu cu sânge rece, am zis sa ii dau o sansa.
Rezumat Gone Girl – Fata disparuta
Cu ocazia celei de a cincea aniversari de la casatorie, Nick Dune se vede nevoit sa declare la politie ca sotia lui, Amy Dune, a disparut. Sub presiunea politiei, a presei si a unor vecini, imaginea de casnicie perfecta a celor doi incepe sa se destrame, iesind la iveala secretele de nefericire ale acestora. Comportamentul ciudat a lui Nick ii face pe toti (chiar si pe privitori) sa isi puna aceeasi intrebare: Si-a ucis sau nu Nick sotia? Apare cliseul clasic al sotului care isi ucide sotia, disperarea acestuia de a-si demonstra nevinovatia, dar si „indicii” care duc la descoperirea adevarului.
Puncte de interes Gone Girl – Fata disparuta
- Filmul incepe abrupt cu o scena care iti va influenta parerea pe tot parcursul filmului. Este un joc minunat de perspective, din criminal devii victima si din victima – criminal.
- Dupa prima scena vei fii sceptic la fiecare personaj, vei judeca totul la rece si nimeni, dar absolut nimeni nu-ti va inspira incredere sau sinceritate. Sa decizi in cine ai sau nu incredere va fi „distractia” adevarata a filmului.
- Desi filmul nu este in totalitate nici mister, nici thriller stie cum sa se foloseasca de elemente din ambele, ducând la o simbioza care le face concurenta lejer. 4. Gone Girl – Fata disparuta este unul din acele filme pe care trebuie sa il vezi cu cel putin o persoana alaturi, sa faceti schimb de speculatii si teorii pe tot parcursul peliculei cinematografice.
- Modificarile de situatie sunt atuul filmului. Desi crezi ca stii ce se intâmpla sau ce se va intâmpla, filmul ia cu totul alta intorsatura.
Puncte tari Gone Girl – Fata disparuta
- Actoria. Sincera sa fiu, nu sunt o mare fana a lui Ben Affleck (Nick Dune), dar ofera o interpretare buna a sotului increzator, mândru, care incepe sa decada atât in fata prietenilor, vecinilor, familiei, cât si in fata natiunii americane din State. Cu toate acestea, Rosamund Pike (Amy Dune) este adevarata vedeta a filmului, rolurile de femeie perfecta, sotie si victima potrivindu-se si fiind interpretate cu o finete deosebita. Iar interactiunea celor doi este un adevarat deliciu pentru actiunea evenimentelor. O alta prezenta din film care mi-a placut este cea a lui Neil Patrick Harris.
- Povestea in sine. Firul narativ este exceptional, detaliile fiind luate in considerare si executate cu maiestrie. Privitorul ramâne captivat de la inceput pâna la sfârsit, si chiar si dupa terminarea filmului, date fiind evenimentele vazute.
- Perspectiva. Filmul incepe cu monologul lui Nick si se continua cu disparitia lui Amy, se impleteste cu amintirile relatate in jurnalul acesteia, iar apoi actiunea se indreapta doar spre ea, ca sa revina in final tot la Nick. Nu stiu daca voi o faceti, dar eu ador acest joc al punctelor de vedere.
Acestea ar fi, in opinia mea, principalele puncte tari ale filmului, desi ecranizarea este aproape fara cusur.
Punctele slabe Gone Girl – Fata disparuta
Filmul, in sine, este foarte bun. Punctele slabe depinzând doar de preferintele fiecarei persoane. Personal, nu mi-a placut o scena foarte sâgeroasa. A fost extrem de „ewww”. Un punct considerat de multi a fi slab este sfârsitul filmului care te lasa cu un sentiment ca de cerc – pornesti dintr-un punct si sfârsesti in acelasi punct. Sincer, mie mi s-a parut potrivit fiind date evenimentele si sentimentele per total ale filmul. Te face sa te intrebi ce ai face tu daca ai fi in aceeasi situatie. Dar cred ca depinde de fiecare daca finalul a fost bun si ramâne la latitudinea voastra sa priviti filmul si sa va formati o opinie.
Opinii Gone Girl – Fata disparuta
Un film superb, cu o poveste si o actorie pe masura. Te intriga de la inceput si pe tot parcursul lui apar o serie de intrebari. Nu stii pe cine sa crezi sau la ce sa te astepti; este un joc sublim al mintii care te face sa participi cu adevarat la actiune, nu doar sa stai doua ore pe un scaun si sa privesti. Si cu toate ca nu regasim evenimente care sa se petreaca in viata de zi cu zi, putem sa ne gândim ce am face daca am fi in locul personajelor. Gone Girl – Fata disparuta este un film care te plimba dintr-o perspectiva in alta, din extaz in agonie, din previzibil in imprevizibil. Merita vazut cu siguranta!
Articolul despre Gone Girl – Fata Disparuta a fost scris de catre Iulia Surcel, careia ii multumesc si o mai astept pe Cinemil.ro. Salutari CINEMILE tuturor!
Am vazut filmul abia dupa ce am citit cartea. Ceea ce este incredibil la film este ca a reusit sa ma tina in suspans desi stiam ce urmeaza sa se intample. Pot sa zic ca este o adaptare impecabila a cartii, de mult nu am vazut un film care sa fie la nivel cu cartea. Actorii au fost alesi perfect si sincer, nu am nimic de reprosat. Chiar nimic, si scena aceea violenta si plina de sange a fost impecabila. Nota 10! Sper sa vad mai des asa adaptari!
Am vazut filmul relativ recent si i-as da nota 7, pe o scala de la 1 la 10. Mi-a placut in mod deosebit faptul ca Nick a reusit sa inteleaga modul in care gandea sotia lui si a reusit s-o faca sa iasa din ascunzatoare. Mi-a displacut si mie scena sangeroasa si mi s-a parut prost realizata obsesia adoratorului ei. Nu citisem cartea inainte si am stat intr-un suspans serios pana la sfarsitul filmului. Totusi, legatura dintre cei doi tinea mai degraba de domeniul patologicului, iar filmul mi-a lasat in final un gust …amarui.