Halloween Kills – Halloween: Noaptea crimelor

Halloween Kills – Halloween: Noaptea crimelor este continuarea seriei Halloween (primul film a aparut in 2018), serie anuntata a se incheia anul viitor cu filmul Halloween Ends.

Nu este, totusi, atat de relevant daca ati vazut sau nu prima parte, filmele horror au aceasta calitate de a putea fi vazute distinct, avand sens si luate separat. Nu stiti cine e Michael Myers, insa aflati destule despre el in acest film: este un criminal in serie care terorizeaza un oras intreg. Nu ca s-ar schimba foarte mult datele problemei daca ati avea habar ce e cu Michael Myers.

Oricum filmele horror au o asa numita logica interna, nu incercati sa aplicati logica comuna, sa incercati sa numarati fracturile logice ori sa va ganditi la cat de posibila e situatia respectiva.

Unicul scop al unui film horror este sa te sperie, sa te faca sa traiesti intens in sala de cinema timp de aproape 2 ore.

Halloween Kills - Halloween Noaptea crimelor

Halloween Kills – Halloween: Noaptea crimelor reuseste doar partial acest lucru, fiind tipul de horror care te face cumva sa te obisnuiesti cu ideea de crima. Eu, unul, nu ma speriam cand il vedeam pe criminal, ci ajunsesem pur si simplu sa ma intreb cate persoane va mai omori pana la finalul filmului. O banalizare a raului, cum ar zice psihologii, favorizata si de senzatia ca ceea ce vad este o pura fictiune. Pe mine ma impresioneaza povestile realiste, nu fictiunile.

Acum poate ar trebui sa vorbesc despre ideea de Halloween, despre cat de mult ar trebui sa luam in serios aceasta sarbatoare. In Romania pare a se duce o batalie intre credinciosii sensibili si ateii (satanistii) hardcore. Unii dau cu pietre in „sarbatoarea” de Halloween, in timp ce satanistii par a o venera.

In multe scoli exista obiceiul de a se face serbari de Halloween, multi parinti fiind oripilati de idee.

Exista, evident, si oameni neutri, oameni pentru ca Halloween-ul nu inseamna nimic, nici pozitiv, nici negativ. Din aceasta categorie fac parte si eu. Da, ma uit la filme horror, imi place sa traiesc senzatii tari, atat la cinema, cat si acasa, da, imi place sa si citesc carti horror, asta nu inseamna ca ador sarbatoarea de Halloween si imi place sa invoc spiritele rele.

Totusi, sunt multi cretini care au o interpretare proprie pentru aceasta sarbatoare si care actioneaza in consecinta. In SUA, de pilda, multi adulti responsabili cred ca e mai sigur sa stea in casa in noaptea de Halloween. Ma rog, nu si la noi.

Ideea este ca multi asociaza Halloween-ul cu filmele de groaza, drept urmare vor dori sa vada un astfel de film la cinema. Asa cum multi vor sa vada filme romantice de 14 februarie (data la care tot spre filmele de groaza m-as orienta, dar na, eu sunt diferit). Cinemax Veranda, de pilda, are o oferta interesanta pe acea data. Nu dati cu pietre cu acele 2 bilete la pret de 1, caci la filmele horror e bine sa mergi insotit, sa aiba cine sa te duca la spital daca ti-a stat inima.

Oferta Halloween Cinemax Veranda

Halloween Kills – Halloween: Noaptea crimelor este un horror decent, chiar daca pe mine nu m-a speriat prea mult. Nu este in mod cert un film de Oscar, insa fanii genului il vor aprecia.

Halloween Kills – Halloween: Noaptea crimelor a intrat in cinematografe din 22 octombrie, fiind distribuit in Romania de RoImage. Eu l-am vazut la Cinemax Veranda, loc unde va recomand si voua sa mergeti sa-l vedeti. Credeti-ma, Piata Obor arata seara fix ca un loc bantuit. Se potriveste perfect in peisaj. Pentru programul complet al cinematografului in cauza intrati pe site-ul lor oficial.

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.