House of Cards – Culisele Puterii

House of Cards: Culisele Puterii

 

House of cards poster

 

 

Introducere House of Cards: Culisele Puterii

In contextul in care campania electorala s-a incheiat, Victor Ponta a pierdut alegerile si pare ca toata lumea a uitat ce e aia politica, imi permit sa mai scriu cateva randuri despre dumneaei. Nu despre politica romaneasca, cea vesnic cufundata in mocirla, ci despre cum stiu americanii sa se joace cu puterea in stat. In urma cu doi ani Netflix a adus pe micile ecrane ale Statelor Unite unul dintre cele mai puternice seriale ale momentului, House of Cards, povestea oamenilor politici lipsiti de scrupule si gata sa sacrifice orice si pe oricine pentru a ajunge in varful piramidei. Asa cum, s-a vazut si pe meleagurile noastre, a fost dispus si Victor Ponta sa faca intr-o dezbatere televizata.

HOUSE OF CARDS

 

Puncte de interes House of Cards: Culisele Puterii

  1. Francis Underwood; Kevin Spacey da nastere unui personaj ce pare a deveni cu fiecare sezon o legenda. E genul acela de om pe care il urasti din suflet dar il admiri din cale-afara: nu are nicio valoare morala tipica societatii de care apartine si, pe masura ce episoadele se scurg iar cariera sa politica inainteaza, limitele actiunilor sale par a fi din ce in ce mai indepartate.
  2. Povestea; e o poveste grea, sunt multe personaje episodice si nu poti sti niciodata cine ce rol are, astfel ca trebuie sa fii atent la toate detaliile. Cu toate astea iti dezvolta inteligenta de o maniera uimitoare.

 HOUSE OF CARDS

 

Puncte tari House of Cards: Culisele Puterii

  1. Multitudinea de comploturi, inscenari si jocuri de culise fac din House of Cards unul dintre cele mai apreciate seriale ale epocii sale. Ajungi sa empatizezi cu personajele, sa le traiesti povestea si sa vezi cum nedreptatea le distruge vietile rand pe rand.
  2. Serialul prezinta o realitate transant de actuala: de la micii functionari ai statului, fie ca vorbim de mediul privat ori de cel public, pana la insusi presedintele tarii, observam cum fiecare om e nevoit sa ia decizii grele pentru a-si defini o traiectorie. Pentru cei ce se regasesc in personajele jocului serialul se poate dovedi de un mare folos.
  3. Remy Danton; marturisesc o oarecare doza de subiectivism aici pentru ca, veti vedea urmarind serialul, personajul interpretat de Mahershala Ali este un PR-ist atipic, un om puternic si sigur pe sine ce are in spate experienta a opt ani de lucru pentru Frank Underwood. E unul din personajele care schimba destine si caruia trebuie sa-i acordati o atentie sporita.

HOUSE OF CARDS

 

Puncte slabe House of Cards: Culisele Puterii

  1. Limbajul este greoi iar daca nu ai cunostinte politice si juridice iti va fi destul de greu pana sa te acomodezi cu mersul lucrurilor. E important de asemenea sa cunosti, sau macar sa intelegi din mers sistemul birocratic american pentru ca altfel vei pierde cateva detalii importante.
  2. Distanta exagerata dintre sezoane te termina psihic. Ma gandesc ca e valabil pentru toate serialele dar eu am resimtit-o prea puternic in cazul House of Cards.

HOUSE OF CARDS

 

Opinii House of Cards: Culisele Puterii

Cred c-am mai zis de cateva ori ca e unul dintre cele mai bune seriale ale secolului XXI ba poate chiar cel mai bun serial politic. Personajele sunt complexe, atent conturate si evidentiaza realitatea dura in care traim. Observam ca presa are un aport covarsitor la traiectoria in care se indreapta politica iar cele doua mari puteri, mediul politic si cel jurnalistic depind unul de celalalt. Descoperim de asemenea modul in care relatiile publice pot afecta ascensiunea sau declinul unui politician si constatam cu surprindere ca ceea ce noi numim politica aici in Romania nu se apropie deloc de jocurile dure ce se nasc dincolo de Ocean.

HOUSE OF CARDS

Sezonul al treilea din House of Cards: Culisele Puterii apare pe 14 februarie 2015; un motiv in plus sa stai in casa de Valentine’s Day.

Autorul articolului despre House of Cards: Culisele Puterii este Alexandru Ion. El poate fi citit pe Malaezu.ro, iar mai multe detalii despre el puteti afla din interviul dat de acesta pe Emilcalinescu.Eu. Salutari CINEMILE tuturor!

. Niciun comentariu la House of Cards – Culisele Puterii. Categories: Seriale. Tags: , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.