In filme, mutatul aduce belele!

In filme, mutatul aduce belele. Daca este vorba despre un horror, mutatul este aproape intotdeauna o idee proasta. O familie, de preferat cu copii, gaseste o casa izolata la un pret bun, de-a dreptul excelent, locuinta care are o istorie aparte. Sigur s-a intamplat o nenorocire acolo (de cele mai multe ori sinucidere, insa uneori e vorba si de vreun masacru), chestie pe care familia o afla abia dupa ce se muta (agentii imobiliari au ascuns acest detaliu). Toate nenorocirile ulterioare se intampla din cauza mutarii si a istoriei sumbre a acelei case.

In cazul comediilor, mutatul aduce belele in cuplu: se muta intr-o locatie cu vecini dubiosi, copiii nu se adapteaza la scoala (si, bonus, se plictisesc in noua casa, care-i prea izolata si prea lipsita de atractii in jur), iar nevasta ori sotul (ori ambii) incep sa aiba aventuri. Nimic nu iese conform planului.

In cazul filmelor de actiune si/sau spionaj, mutatul aduce belele la fel de mari precum nemutatul. Un fost spion (agent, politist ori, dimpotriva, rau-facator, mafiot, spargator de banci etc) se muta intr-un alt stat, intr-o casa izolata, si se straduieste sa nu iasa in evidenta. Doar ca, in mod evident, cine nu trebuia sa-l gaseasca il gaseste, iar viata lui nu se schimba asa cum si-ar dori. Dimpotriva, e mai rau ca inainte, in special in cazul rau-facatorilor care vor sa se lase de meserie. Din astfel de meserii nu te poti pensiona.

Va las pe voi sa va ganditi in ce mod mutatul aduce belele in SF-uri, in drame, in filme de aventura ori in filme romantice. Nu discut despre fantasy-uri ori distopii, acolo mutatul presupune cu totul si cu totul alte chestii.

De ce am facut introducerea asta atat de lunga? Pai, dintr-un motiv foarte simplu: influentati fiind de filme, unii oameni au impresia ca si in viata reala mutatul aduce belele. Ei ar vrea sa se mute, constientizeaza faptul ca mutatul ar fi in beneficiul lor, dar au vazut atatea filme in care mutatul aduce belele incat parca nu s-ar mai muta.

Fara sa va spun acum in ce (alte) orase m-as muta, va dezvalui faptul ca printre ele se afla Brasovul. E drept, nu m-as vedea locuind iarna la Brasov, nu ma impac prea bine cu zapada, chiar daca de felul meu sunt calduros.

Daca si voi vreti sa va mutati acolo, apelati cu incredere la o firma mutari Brasov gen ProfessionalMovers.ro. Ei nu va vor alege casa cea noua, aia ramane responsabilitatea voastra, deci daca aceasta este bantuita vina nu le va apartine. Insa ei vor avea grija de lucrurile voastre, vor avea grija ca acestea sa ajunga intregi in noua casa.

Ca sa concluzionez, DOAR in filme mutatul aduce belele. In viata reala, mutatul aduce belele doar daca decizia este luata in pripa. Altfel, in multe situatii este o idee buna. Exact din acest motiv multi nu vor sa aiba o casa a lor si stau toata viata cu chirie. Atunci cand au aceasta posibilitate se muta fara regrete.  Despre unde m-as muta eu, daca as avea oportunitatea, intr-un articol viitor.

. 2 comentarii la In filme, mutatul aduce belele!. Categories: Cinemilii speciale. Tags: .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

2 thoughts on “In filme, mutatul aduce belele!

    1. Particip la Super-Blog, editia de primavara, insa acest articol NU este in competitie. Da, e articol platit, fara ca asta sa insemne ca as schimba ceva in el. Fix alea-s cele 5 orase in care m-as muta.

      In afara de ele, ca rezerve, as mai nominaliza Oradea, Sibiu, Arad si, poate, alt oras din Dobrogea (poate Mangalia, poate Tulcea). Dar top 5 e cu cele 5 de mai sus.

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.