Intalnirea cu Dracula

Intalnirea cu Dracula

 

V-am tot spus despre conceptul de escape Room. In acest weekend am ajuns la un numar de 71 de camere. Multe dintre ele se bazeaza pe filme. Se preia povestea dintr-un film ori macar un personaj si se pune, cumva, in acea camera. Nu mai stau sa numar cate camere cu tematica cinematografica exista.

Vreau, insa, sa va povestesc intalnirea cu Dracula. M-am intalnit cu el la LockedIn, desi nu e singurul loc din Bucuresti unde-l puteti vedea (eu am mai fost in Biroul lui Vlad Tepes, de la Next, dar mai e inca o camera cu Dracula, pe care INCA nu am vizitat-o).

Asadar, fusesem in urma cu cateva luni la LockedIn pentru a lor inchisoare. Era vorba de celula unui prizonier rus de unde trebuia sa evadezi bazandu-te pe indiciile lasate de acesta. Interesanta camera, iar atunci cand am facut-o ei o modificasera nitel, legand-o de filmul Comoara, ce tocmai rula in cinematografe. Echipa alaturi de care am evadat din celula o vedeti in poza de mai sus.

La intalnirea cu Dracula mergeam, deci, cu asteptari mari. Ce am descoperit acolo? Va zic, pe scurt, 3 caracteristici importante ale acestei camere:

1. Este mai putin infricosatoare decat ma asteptam. Sau poate sunt eu greu impresionabil.

Dracula

2. Este o camera destul de usoara, unde timpul de 40 de minute obtinut ni se pare un fel de esec. Nu sunt vanator de recorduri, dar am stat minute bune incercand sa desfacem o cutie (la care am cerut indiciu) si incercand sa gasim o foaie (extrem de bine ascunsa, nu va zic unde). Serios, este tipul de camera la care nu ar trebui sa se puna problema evadarii.

3. Are un final fabulos. Merita s-o joci pentru a ajunge acolo. SI daca ai depasit cele 60 de minute, tot e bine, cu indicii, sa o joci pana la final pentru a-l vedea. Serios, extrem, dar extrem de spectaculos finalul.

Ce-mi place, legat de faza cu Dracula, este cat de celebru a ajuns un personaj inexistent. Confuziile evidente din cinematografia americana, Vlad Tepes, Vlad Dracul (personaje DIFERITE), sunt luate de bune de multi. Sunt curios cat de bine va merge (si) aceasta camera de evadare. Ma astept sa fie doritori din strainatate, la romani Mitul lui Dracula nu are atat de mult succes. Filmele cu Dracula, cel putin, nu au fost ATAT de bine primite (cel mai recent exemplu: Dracula Untold).

Secretul lui Dracula Internet Explorers

Despre Intalnirea cu Dracula a mai scris, pana acum, Raluca Cojocaru. Pe restul membrilor echipei ii veti recunoaste in poza de mai sus. Daca vreti sa mergeti si voi la LockedIn, ii puteti contacta pe mail (rezervari @ locked-in.ro) sau pe facebook. Offline, pot fi gasiti in centrul capitalei, la adresa Radu Voda 16A. Salutari LIBERE tuturor!

. 5 comentarii la Intalnirea cu Dracula. Categories: Cinemilii speciale, Escape-uri cu tema cinematografica. Tags: , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

5 thoughts on “Intalnirea cu Dracula

  1. Pingback: Eliberare şi răcoare pe cinste la Dracula’s Secret | Raluca Cojocaru

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.