Kung Fu Panda 4 este un film mult prea ZEN!

Kung Fu Panda 4 este un film foarte bun, care continua aventurile simpaticelui personaj PO. Problema acestui film este ca a fost scapat in ceaunul cu invataturi ZEN, ca-si propune prea mult sa ne invete ceva, ignorand partea importanta a celorlalte animatii: entertainmentul.

Kung Fu Panda 4 este o animatie bine construita, care nu dezamageste nici vizual, nici auditiv. Are acelasi vibe pozitiv cu care ne-a obisnuit, are acelasi umor bine dozat, totul pare la fel. Mai putin dorinta mult prea mare a producatorilor de a ne invata ceva.

Pe scurt de tot, Po este acum chemat de destin sa se odihneasca. El trebuie sa devina liderul spiritual din Valea Pacii, ceea ce inseamna ca … trebuie sa-si gaseasca inlocuitor. Acest lucru a generat multiple probleme, caci pe de-o parte Po nu stie nimic despre conducerea spirituala, iar pe de alta parte nici nu vrea sa renunte la statutul de Razboinicul Dragon.

Aparitia unei vrajitoare cameleon, care se poate transforma in orice, da peste cap toate planurile din Valea Pacii. Aceasta a ochit Toiagul Intelepciunii, cel pe care Po il detine si care are puteri doar daca Po il da de buna-voie. Cu acesta, vrajitoarea are de gand sa cheme toti raufacatorii trimisi de Po pe taramul spiritelor.

Nu va spun mai multe, nu va spun nimic nici despre batalia finala si nici cine va fi intr-un final Razboinicul Dragon. Toate acestea le veti afla singuri-singurei mergand sa vedeti Kung Fu Panda 4.

Acum ar trebui sa raspund la intrebarea cheie: era justificat Kung Fu Panda 4? Era nevoie de aceasta continuare? Raspunsul este deopotriva da si nu.

Pe de-o parte, mi-a displacut dorinta arzatoare de a da sfaturi, de a face toate personajele bune, de a face morala cu orice pret. Mi-a displacut si faptul ca povestea in sine a parut banala, construita superficial, puerila. Nu stiu daca este cea mai slaba poveste dintre toate, obiectiv vorbind, insa pentru mine este cea mai puerila. Cea mai putin matura.

Pe de alta parte, seria avea nevoie de un final. Parca s-ar fi incheiat prea brusc. Parca n-ar fi avut final daca s-ar fi terminat cu partea a treia.

Deci, ca sa rezum, era nevoie de un final, era nevoie de Kung Fu Panda 4, acesta nu dezamageste complet, are indeajuns de multe parti bune care sa-l faca digerabil, insa recunosc ca as fi preferat un alt final. In loc de „ce bine ca s-a terminat”, vorbe pe care le veti auzi des, sub diverse forme, as fi preferat un „ce rau imi pare ca se termina, dar ma bucur ca s-a terminat asa”.

Un amic l-a caracterizat in felul urmator: Kung Fu Panda 4 pare un batran care in tinerete a fost un om extraordinar, dar care la batranete s-a degradat atat de mult incat iti doresti sa faci cumva sa-l tii minte pentru cum era tanar. Poate prea dur, dar nu l-as putea complet contrazice. Puncteaza bine, chiar daca exagereaza in multe locuri.

Eu ma opresc aici cu exemplele ZEN. As zice ceva si de final, dar urasc prea mult spoilerele, asa ca mai bine tac. Veti vedea singuri la ce ma refer.

Voi mergeti sa vedeti Kung Fu Panda 4 pentru a va lua la revedere de la simpaticul Po. Ma rog, eu plec de la premisa ca-i ultimul, dar surprize pot aparea oricand. Caci na, un prequel nu este niciodata exclus. Never ZEN never #cumarveni.

Per total, Kung Fu Panda 4 este un film decent: mult prea ZEN, mult prea moralizator, cu o poveste prea puerila, dar decent. Nu dezamageste, are indeajuns de multe argumente PRO care sa compenseze macar partial. Macar pana la a nu enerva, chiar si daca veti fi dezamagiti de el.

Kung Fu Panda 4 va avea premiera in Romania pe 15 martie 2024, fiind distribuit in tara noastra de Ro Image! Filmul va rula la noi atat dublat, cat si subtitrat. Eu l-am vazut subtitrat, voi veti putea alege. V-am pus ambele trailere, voi urmand a decide pe care il veti rula.

. Niciun comentariu la Kung Fu Panda 4 este un film mult prea ZEN!. Categories: 2024. Tags: .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.