Money Monster – Masina de bani

Money Monster – Masina de bani

Poster CC.indd

Introducere Money Monster – Masina de bani

Money Monster este un film despre puterea cuvantului, a televiziunii si a alegerilor individuale.

Masina de bani

Rezumat Money Monster – Masina de bani

Lee Gates (George Clooney) este prezentatorul unei emisiuni financiare, acid, mare amator de femei si care se afla in mijlocul unei crize a varstei mijlocii accentuata de demisia producatoarei care i-a stat alaturi inca de la inceput, Patty Fan (Julia Roberts). In timpul ultimei emisiuni cu Patty la butoane, in studio patrunde un individ care sub amenintarea armei ii pune lui Gates o vesta plina cu explozibil. Povestea curge si printre momente de suspans, hackeri, crize bursiere si adevarate exemple de leadership – filmul este foarte bine construit.

Masina de bani

Puncte de interes Money Monster – Masina de bani

  • Povestea foarte bine formata – cu detalii din piata financiara explicate;
  • Specialista in Relatii Publice Diane Lester jucata exceptional de Caitriona Balfe pe care o poti vedea in serialul Outlander (pe care ti-l recomand, asta daca nu esti deja printre fanii lui);

 Masina de bani

Puncte tari Money Monster – Masina de bani

  • Cuplu Julia – George – după ce pe ea am văzut-o în Mother’s Day unde sex-appeal-ul ei atinge cote maxime, in rolul de aici imi aduce aminte de cel din Secret in their Eyes unde frumusetea nu are nici o treaba, ci vorbim doar de actorie. George o pune in evidenta prin felul in care o priveste si cauta indrumarea ei in momentele critice ale vietii.
  • Britanicul Jack O’Connell pe care il stii din 300 – Inaltarea Imperiului – care reuseste cumva sa se mentina pe linia de plutire si nu cade in umbra celor doi celebri parteneri: Clooney si Roberts.

Masina de bani

Puncte slabe Money Monster – Masina de bani

  • Subtitrarea – cei care au facut-o au uitat că atunci cand vorbim de „communication” intr-o companie si mai ales cand se alatura lucruri subtile ca presa si PR traducerea este „Comunicarea” nu „Comunicatii”. Mentionez asta pentru ca s-a repetat de fiecare data cand era vorba despre departamentul condus de catre Diane Lester.

Opinii personale Money Monster – Masina de bani

  • Recunosc, televiziunea (mai specific, camera de productie) a fost si va ramane drogul meu, iar filmul iti arata din plin ca actiunea si stresul este de cele mai mult in spatele camerelor de filmat si mai putin pe platou;
  • Personajele sunt complete si bine creionate, iar cadrele bine organizare aduc un plus povestii prin atentia la detalii;
  • Finalul este de milioane, pentru ca este neasteptat sau mai putin asteptat;
  • Daca vrei sa vezi un film bun mergi si vezi Money Monster – cu siguranta iti va placea!

Filmul Money Monster – Masina de bani intra in cinematografe din 1 iunie (1-2 iunie avanpremiera, 3 iunie premiera) in cinematografe, fiind adus in Romania de Intercom Film. Articolul de mai sus a fost scris de reprezentanta Cinemil.ro la vizionare, Ana Marin. Salutari CINEMILE tuturor!

. 1 comentariu la Money Monster – Masina de bani. Categories: 2016. Tags: , , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

1 thought on “Money Monster – Masina de bani

  1. F.fain comentariu, dar mi-ar fi placut sa amintiti putin si de Jodie Foster, regizoarea filmului!

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.