Mortdecai

Mortdecai

 

Mortdecai Poster

Introducere Mortdecai

Inclusesem acest film, in mod surprinzator pentru unii, pe lista celor mai asteptate pelicule din 2015. Este o selectie personala, subiectiva. Ce m-a facut, totusi, sa pun acest film pe lista? Trei motive:
– Intai si intai, Johnny Depp. Un actor pe care-l urmaresc si care, din punctul meu de vedere, este subevaluat.
– In al doilea rand, un trailer foarte bun al filmului. Vorbesc serios: de multe ori critic trailerele, insa de aceasta data il laud. Pe langa trailer, recunosc, si posterul te imbie.
– Titlul. Oh, acest titlu. Initial il voiam tradus, consideram ca titlul acesta, netradus, va face rau. Daca stau, insa, sa ma gandesc, tocmai titlul s-ar putea sa atraga.

Rezumat Mortdecai

Charles Mortdecai este un specialist in arta. Pardon, dealer de arta. E drept, unii clienti se simt, de multe ori, tepuiti, dar acesta este un detaliu. Pe langa cunostintele sale despre arta, acesta mai stia si piata neagra a vanzarilor operelor de arta. Din acest motiv, ajunge sa fie implicat intr-un caz extrem de complicat: un tablou vechi, care se pare ca ar contine niste coduri bancare ascunse pe spatele sau, a fost dat disparut. Pe urmele acelui tablou se afla mafia rusa, un terorist international, MI5, dar si superba sa sotie, care dorea doar sa-l ajute. Sa mai dau un mic detaliu: Charles Mortdecai avea o tona de datorii. In lire ce-i drept, nu in franci elvetieni, dar tot datorii se cheama. Acest tablou trebuia sa fie salvarea lui. Finalul povestii il veti descoperi singuri.

Mortdecai

Puncte de interes Mortdecai

Pe langa cele enumerate in introducere, mai adaug alte 5:

 • Mustata. Da, ati citit bine: MUSTATA. Si nu este vorba doar de mustata lui Charles Mortdecai. Veti vedea exact ce si cum, zic doar atat: sa fiti atent la acest element numit MUSTATA!
 • Filmele de arta sunt cele de festival. Asa mai sunt numite. Filmele CU ARTA, unde arta este in prim plan, au un aer (mult prea) serios. Mortdecai este un film cu arta indeajuns de neserios incat sa fie considerat comedie, insa indeajuns de serios incat sa poti include si arta in el. Un dozaj extrem de interesant.
 • Printre atata arta, veti avea timp sa vedeti si o crima. Da, am omis sa va spun: cautarea acelui tablou valoros facuse o victima. Totul este indeajuns de incalcit incat sa va puna creierul la lucru, insa totul se termina indeajuns de amuzant incat sa va faca sa radeti.
 • Regizor este David Koepp, cel care a regizat Premium Rush (Curse fara frane), filmul atat de apreciat de hipsterii-biciclisti.
 • Filmul este ecranizarea primei carti dintr-o trilogie. Din pacate, cartile nu au fost traduse, inca, in limba romana.

Mortdecai 2

Puncte tari Mortdecai

 • Cu riscul de a ma repeta, spun doar ca Johnny Depp joaca absolut superb. Este tipul de rol care i se potriveste. Iar mustata lui ii confera un farmec aparte.
 • Pe langa Johnny Depp, avem si alte personaje care joaca superb. Se evidentiaza Gwyneth Paltrow, in rolul sotiei lui Charles, insa nici celelalte personaje nu se lasa mai prejos. De altfel, fiecare actor imi pare a juca rolul potrivit. Par foarte bine alesi, insa toti imi pare precum o echipa de fotbal care joaca pentru un singur jucator. Toata Barcelona joaca pentru Messi, in timp ce toti actorii din Mortdecai joaca pentru Johnny Depp.
 • Actiunea filmului se simte ca este una dintr-o carte. O actiune curata, coerenta, logica, cu personaje bine construite.
 • Umorul este printre principalele calitati ale acestui film: de buna calitate si bine dozat.
 • Desi altora li s-a parut altfel, pentru mine a fost imprevizibil. Mai imprevizibil decat m-as fi asteptat de la o comedie, daca mi se pare o astfel de exprimare.

Mortdecai 3

Puncte slabe Mortdecai

 • Durata un pic cam mare, devenita deja o moda la Hollywood. Desi filmul mi-a placut per total, tind sa cred ca mergea un pic mai scurt.
 • Cateva scene lipsite de logica, extrem de amuzante ce-i drept, care strica, insa, realismul filmului. Per total, totul pare artificial, lucru care trage un pic in jos filmul.

Opinie Mortdecai

Mortdecai este o comedie stilata, mustacioasa, unde actorii, bine alesi, interpreteaza extrem de bine personajele. Extrem de amuzant, filmul pacatuieste, insa, prin lipsa de realism. Toti actorii imi par ca joaca pentru Johnny, ceea ce nu pare deloc deranjant. Per total, o comedie ce nu trebuie ratata.

Despre Mortdecai a mai scris si Bogdan.

Mortdecai a intrat in cinematografe incepand de ieri, 23 ianuarie, fiind distribuit in Romania de InterCom Film. Salutari CINEMILE tuturor!

Bloggeri si nu numai la Avanpremiera Mortdecai
Bloggeri si nu numai la Avanpremiera Mortdecai

 

ps: Daca la alte filme sequel-ul pare o amenintare, in cazul Mortdecai este un MUST!

. 2 comentarii la Mortdecai. Categories: 2015, Filme noi. Tags: , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

2 thoughts on “Mortdecai

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.