O masa de Paste impreuna cu Katrina Kaif
Pana sa va vorbesc despre masa de Paste pe care o planuiesc eu, ma rog, este pur si simplu ipotetica, trebuie sa va vorbesc despre Katrina Kaif si pasiunea mea pentru filmele indiene. Va spun apoi si cum sta treaba cu bucataria indiana.
Pe scurt, cand eram mic nu urmaream filmele indiene si nu m-au incantat filmele alea vechi si ultra-siropoase. Mi-a placut, insa, dintotdeauna muzica indiana, m-au fascinat de-a dreptul dansurile indiene. In plus, cultura indiana este una dintre cele mai misto din intreaga lume. Candva in aceasta viata voi ajunge in India, asta e cert.
Revenind la cinematografie, am inceput sa apreciez cinematografia indiana datorita noilor filme indiene. Romanii i-au zis noul val, habar n-am cum ar trebui sa-l vedem in cazul indienilor (la ei noul val incepe pe la inceputul anilor 90), insa este cert ca noile productii sunt mult peste cele vechi. Si, ca de obicei, nu filmele siropoase sunt tinta mea, ci filmele de actiune.
Nu va plictisesc cu detalii legate de noua cinematografie indiana. V-am scris despre ea la vremea respectiva, atunci cand filmele indiene au reaparut in cinematografele patriei.
Fara sa va dau, deci, foarte multe exemple, ci doar unul singur, Tigrul: Misiune de salvare, vreau sa va vorbesc despre … Katrina Kaif. Pe scurt de tot: nascuta in Hong Kong in urma mariajului dintre un tata musulman si a unei mame britanice, Katrina Kaif (nascuta in 1984) incepe ca fotomodel, facand apoi trecerea la actorie. A avut ceva timp o relatie nestiuta cu celebrul Salman Khan. Oficial s-au despartit in 2010, ramanand in continuare prieteni buni. De altfel, in foarte multe filme ei formeaza un cuplu, fiind evident pentru oricine, cunoscator sau nu al filmelor, ca exista o chimie excelenta intre ei.
Acum trebuie sa fac pasul catre masa de paste, cea pe care am tot promis-o de la inceputul articolului. Din pacate, pentru a ajunge acolo trebuie sa fac un popas la cel mai cunoscut restaurant indian din Bucuresti, Restaurantul Taj. Nu v-as fi pomenit de el in acest context daca nu s-ar fi intamplat cumulativ trei lucruri:
- Nu as fi mancat acolo cel mai bun miel din viata mea;
- Nu as fi mancat acolo inainte ori dupa cateva premiere ale filmelor indiene, facand in mod clar asocierea;
- Katrina Kaif nu ar fi fost (si inca este, zica-se) concurenta unei romance pentru inima lui Salman Khan (Iulia Vantur, mai precis).
Asa cum multi au ca actrita preferata vreo americanca, vreo britanica ori vreo italianca, altii vreo autohtona, preferata mea este Katrina Kaif, o actrita de Bollywood, chiar daca nu este nascuta in India.
Si pentru ca eu as vrea sa o impresionez culinar, ma gandesc ca ar trebui sa fac urmatorul lucru: sa-i pun in fata 4 retete diferite de miel, 2 indiene si 2 romanesti, dintre care una musai ciorba, pentru ca ea sa aleaga preferata ei.
Pentru ca pe mine nu ma duce capul sa gatesc si oricum nu as putea gati la un nivel international, era sa zic de Oscar, dar ei nu prea au treaba cu premiile Oscar (ma rog, au fost filme indiene premiate cu Oscar, dar ati inteles ideea), nu m-as baga decat la ceva simplu. Veti vedea exact la ce anume. Drept urmare, as alege musai 2 chefi, 2 bucatari importanti, unul indian si unul roman, care sa gateasca cele 3 retete traditionale de Paste. A patra o voi face eu … cu mult suflet.
Retetele ar urma sa fie:
Ciorba de miel – reteta de Paste – ingrediente:
1 kg carne de miel
1 ceapa
2 morcovi
1/2 telina (mica)
1 pastarnac
1 patrunjel (radacina)
2 linguri orez
1 ardei gras rosu (kapia)
1 rosie (sau 1 ceasca bulion)
sare si piper dupa gust
2-3 linguri ulei
zeama de lamaie
1 legatura leustean
1-2 linguri tarhon (optional)
Nu intru in detalii privitoare la cum se prepara, fiind ciorba extrem de simplu de preparat (o ciorba stie oricine sa faca). Ma gandesc, insa, ca fiind vorba despre ciorba, s-o fac personal. Pe celelalte 3 preparate le las in seama chefilor celebri.
Bucatarului Indian i-as da sa faca 2 retete: Lamb Vindaloo (bucati de miel preparate in sos Vindaloo) si Sagg Ghost (Miel cu spanac); bucatarului roman i-as da sa gateasca o friptura romaneasca de miel la cuptor, una dintre acele retete traditionale de Paste pe care le stim cu totii. Iar ea, draguta de Katrina Kaif, ar trebui sa decida care miel este mai bun, mai gustos, mai pe placul ei.
De impresionat, insa, as vrea sa impresionez nu doar pe frumoasa actrita, ci si pe cei 2 chefi, oricine ar fi ei (romani sau indieni), caci vreau sa le arat ca si un bucatar neprofesionist poate avea o bucatarie dotata, o bucatarie inteligenta mai precis, plina de electrocasnice Franke din gama smart.
De pilda, o plita cu inductie Franke smart mi se pare o alegere ca da bucatariei un aer modern, inteligent.
Nu stiu daca voi reusi s-o impresionez pe Katrina Kaif, insa daca ea va fi de acord voi inregistra discutia de la ciorba dintre noi pentru a putea sa iau vreun premiu la Cannes cu filmul in cauza: coproductie romano-indiana pe baza de miel. Ma rog, as avea sanse mai mari la mielul de aur decat la Ursul de Aur, dar sa stiti ca ma multumesc si cu acela.
Articolul-exercitiu de imaginatie, O masa de Paste impreuna cu Katrina Kaif, este o provocare venita prin intermediul concursului Spring Super-Blog 2021. Pozele sunt luate de pe pagina producatorului Franke si de pe twitter (cea cover, cu frumoasa actrita). Astept acum sa-mi spuneti cu ce actrita, ca suntem pe un blog de filme, ati vrea sa luati masa de Paste.
Produsele Franke sunt de o calitate foarte bună şi eu mi-am utilat bucătăria cu ele şi sunt super mulţumită. Le recomand cu încredere. Un Paşte fericit tuturor!