Octavian Calinescu despre Liga Dreptății – Justice League
Liga Dreptății – Justice League
Am mers la Justice League fără mari speranțe. La asta au contribuit două lucruri – impresia lăsată de Batman vs Superman, care a avut o poveste trasă de păr și, de multe ori, fără logică, dar și informația că Rotten Tomatoes a fost de acord să nu publice nota decât după data lansării (un semn rău spre foarte rău). Acum, după ce l-am văzut, pot zice că Justice League nu e un film rău. O să detaliez mai jos ce mi-a plăcut și ce nu la film.
Atenție – în cele de mai jos o să fie un spoiler, dar e un spoiler pe care toată lumea care are măcar 1% idee despre ce se întâmplă în filmul ăsta îl va ști deja (e suficient să vezi lista de actori).
Ce mi-a plăcut:
- Ezra Miller (The Flash) și Jason Momoa (Aquaman) mi-au plăcut mult. Aproape toate fazele amuzante l-au avut pe Flash ca protagonist.
- Faptul că filmul a ieșit din nota ultra-serioasă, ultra-întunecată a Batman vs Superman. Probabil asta se datorează și faptului că a fost adus Josh Whedon pe ultima sută de metri pentru a finaliza filmul, după ce Zack Snyder a trebuit să se retragă.
- Superputerea lui Batman (o să vedeți care e pe la început).
- Mi-a plăcut echipa în sine, pare să aibă potențial.
- Scena (#SPOILER) învierii lui Superman a fost un concept foarte interesant. Mi-ar fi plăcut să nu se rezolve așa ușor conflictul de acolo totuși.
- (#SPOILER) Competiția dintre Flash și Superman pentru cine e mai rapid
- Filmul nu a fost plictisitor. A ajutat aici și faptul că nu a durat 2 ore și jumătate sau 3 ore, ci s-a limitat la 2 ore.
Ce nu mi-a plăcut:
- Personajul negativ e de fapt un non-personaj. Steppenwolf are personalitatea unei foi de hârtie pe care ai mâzgălit un smiley (dacă mă gândesc mai bine, s-ar putea ca ăsta să fie un compliment). În afară de motivația de a distruge nu mai există nimic la această creatură.
- Gândacii zburători (parademons) sunt inutili și există doar pentru a fi omorâți. Înțeleg că au nevoie și eroii pe cine să arate cât de tari sunt, dar efortul de a bate un demon din ăsta pare echivalent cu a zdrobi un gândac de bucătărie pentru ei.
- Filmul e prea întunecat în multe locuri, mai ales în scenele de luptă.
- Aquaman nu prea are cum să-și folosească abilitățile (cu o excepție), fiind mai degrabă în film un tip care se luptă bine și atât.
- Filmul ăsta vrea atât de mult să fie Avengers încât a copiat povestea aproape complet. Avem o invazie extraterestră, avem invadatorii care caută niște drăcii pe Pământ și avem eroii care se reunesc, deși ezită la început, după care înving.
- Și acum principala problemă – care e în același timp un #SPOILER, dar unul ușor de anticipat, având în vedere personajele. De ce e mai e nevoie de liga asta după ce învie Superman? Atât timp cât nu vine nimeni cu niște kriptonită Superman poate să facă de unul singur mai mult decât fac toți ceilalți împreună. Sincer, măcar pentru 2-3 filme ar fi putut să rămână îngropat.
Per total, impresia despre Liga Dreptății – Justice League e una pozitivă, cu toate punctele negative de mai sus. Te ține în scaun și bifează cam ce ar trebui să aibă un film cu super-eroi. Dacă e să fac comparații (și ce film de genul ăsta nu naște comparații?) e peste Batman vs Superman, ceva mai jos de nivelul Avengers, dar destul de mult sub Thor: Ragnarok. Nota finală 7/10.
1 thought on “Octavian Calinescu despre Liga Dreptății – Justice League”