Daddy’s home 2 – Tata in razboi cu tata 2

Daddy’s home 2 – Tata in razboi cu tata 2

 

 

Daddy’s home 2 – Tata in razboi cu tata 2 este una dintre comediile simple și la obiect ale sezonului. Dacă tot vom fi intoxicați cu pelicule cu iz de iarnă și aromă de scorțișoară, așezonate din plic cu decorațiuni de Crăciun atunci poți foarte bine să îți iei întreaga familie și să o scoți la una dintre cele mai reușite petreceri de final de an.

Chiar dacă nu ai văzut prima parte a seriei sau ai plecat după primele 5 minute (cum este cazul subsemnatei) îți garantez că nu vei suferi. Povestea e simplă: Brad (Will Ferrell) se căsătorește cu Sara (Linda Cardellini) și îi crește cei doi copii ai acesteia din prima căsnicie. De Crăciun își anunță vizita la copii primul soț al Sarei, Dusty interpretat la bustul gol și cu atitudine de macho de Mark Wahlberg (care între noi, fetele fie vorba – s-a mai îngrășat de pe vremea când devenea celebru pozând în chiloți în Times Square, însă tot arată de excepție). Între cei doi începe o competiție presărate din loc în loc de glumițe. Evident că după multe pățanii cei doi ajung la un numitor comun și de dragul copiilor se împrietenesc astfel încât să crească prichindeii într-o atmosferă de familie atipică, dar fericită. Perfect, ai ajuns la zi! În parte a doua, competiția continuă când apar (tot de Crăciun) în piesaj și tații taților. N-ai înțeles? Păi e simplu, tatăl lui Dusty – Kurt (fost astronaut) interpretat de Mel Gibson apare după multă vreme de pauză în peisaj. Cu o relație tată-fiu destul de încordată cei doi sunt puși într-o lumină nefavorabilă de apariția lui Don (Jon Lithgow) tatăl lui Brad – cei doi au o relație mult prea apropiată și mult prea plină de povești din copilărie, care reușesc să calce pe toată lumea pe nervi.

Între peripeții pline de momente super haioase la casa închiriată de către Kurt prin air b’n’b (reclamă extrem de pe față dacă e să mă întrebi pe mine) și momentele de sinceritate în care aflăm că relația tată-fiu dintre Brad și Don nu este chiar așa de deschisă pe cât credeam noi, vei râde cu lacrimi, vei descoperi un Mel Gibson pragmatic și acid, dacă ai crescut cu „A 3a planetă de la Soare” vei realiza că liderul din comedia de atunci are și acum, după mai bine de 15 ani același chip carismatic și interpretare fantastică indiferent că e un tată care trece prin clipe grele sau un extraterestru care nu înțelege rasa umană.

Și dacă lucrurile nu erau complicate, Dusty recăsătorit între timp și având o fiică vitregă este într-un război continuu cu imaginea tatălui ideal care îi este aruncată mereu în față de puștoaică. Când însă tatăl apare în peisaj și este interpretat de John Cena filmul devine înfruntare musculoasă. Dacă îți sună cunoscut numele dar nu prea ai de unde să îl iei îți spun eu JC este unul dintre cei mai cunoscuți luptători de wrestling și ocazional actor, cu o bună priză la public pentru fața lui drăguță și fizicul de luptător. Evident că între personajele interpretate de el și Wahlberg se iscă un război, asemănător cu prima parte a filmului doar că la scară mai mică că e pe planul secund al peliculei actuale.

Au fost puține fazele la care nu am râs, deși unele sunt un pic cam prea exagerate pentru a implica un copil însă sunt în egală măsură realiste. Sper că pe durata filmărilor nimeni nu a fost rănit și nici un adult nu a avut de suferit.

Propunerea mea este că indiferent că ești sau nu genul care se întrepătrunde de spiritul sărbătorilor, ia gașca și mergi să vezi Daddy’s home 2 – Tata in razboi cu tata 2, te vei distra cu siguranță!

Articolul despre filmul Daddy’s home 2 – Tata in razboi cu tata 2 a fost scris de Ana Marin. Filmul este in cinematografele patriei din 10 noiembrie, fiind adus in Romania de RoImage. Salutari CINEMILE tuturor!

. 1 comentariu la Daddy’s home 2 – Tata in razboi cu tata 2. Categories: 2017. Tags: , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

1 thought on “Daddy’s home 2 – Tata in razboi cu tata 2

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.