Omul-Paianjen: Intoarcerea acasa

Omul-Paianjen: Intoarcerea acasa

 

Despre filmele cu super-eroi multa lume, in special criticii, spun ca sunt adresate cu precadere adolescentilor. Iar prin adolescenti se intelege nu doar acea categorie de varsta, ci mai inseamna si o chestiune usor peiorativa, adica oamenii imaturi, cu o gandire de adolescent. Legat de filmele cu super-eroi, tocmai am de un clip interesant despre filmele de acest gen. Filmul e de anul trecut, deci nu are cum sa spuna ceva despre actualul Spiderman. Cu toate astea, este interesant de urmarit 🙂

In plus, o problema din ce in ce mai acuta pe care aceste filme o au este legata de includerea lor intr-un univers sau altul. Daca ar fi doua universuri, Marvel si DC Comics, ar fi in regula, insa nu-i deloc asa. Marvel, ca firma, a fost impartit de cateva ori, trebuie sa stii si detaliile administrative pentru a intelege ce se intampla cu personajele. Ce e la Disney, ce e la Sony, ce e prin alte parti. In plus, filmele, desi pot si ar trebui sa se poata sustine singure, sunt ba origin story-uri, ba sequel-uri, ba prequel-uri, ba reboot-uri, ba, din ce in ce mai des, mai multe din astea la un loc. La un moment dat documentarea despre un film, fie c-o faci inainte, fie c-o faci dupa, dureaza mai mult decat filmul in sine. Fiecare decizie administrativa si financiara se rasfrange asupra unuia sau altuia dintre filme.

Acum, prima mare problema cu acest nou film, Omul-Paianjen: Intoarcerea acasa, este in ce categorie intra. As tinde sa cred ca-i origin story (imi cer scuze pentru romengleza, termen romanesc 100% nu exista), doar ca, in fapt, nu ni se spune mai nimic despre personaj. Este, asa cum bine zice Malaezu, DESCOPERIREA unui personaj. Nu stim DE CE are acele puteri, cum a facut rost de ele, ci vedem doar cum si le descopera.

Scopul principal al acestui film, caci de la el trebuie sa plecam, este, de fapt, introducerea lui Spider-Man in galeria Avengers.

Acum, fara sa fi citit benzile desenate cu pricina, dialogurile mi se par hai sa zicem mai slabe (sa le zic PUERILE?). Posibil sa fie fidel redate cele din benzile desenate. Este corect, sunt specifice varstei, Peter Parker este, de fapt, un adolescent. Doar ca, nu stiu cum sa va spun, dar parca toate personajele vorbesc ca un adolescent, toate par a se cobori la nivelul lui, ceea ce m-a dus cu gandul la chestiunea enuntata la inceputul articolului: filmele cu super-eroi sunt adresate, cu precadere, adolescentilor. Acest film, Omul-Paianjen: Intoarcerea acasa, scade, de fapt, varsta publicului caruia i se adreseaza. Comercial, pe termen lung, s-ar putea sa fie o decizie buna. Tot comercial, pentru fanii infocati ai benzilor desenate, iarasi s-ar putea sa fie o decizie corecta. Eu, insa, m-am simtit mult prea batran.

In acest sens, trebuie sa va arat vlogul lui Spider-Man. Da, exista si asa ceva 🙂

O interpretare foarte buna a actorului principal, Tom Holland (o alegere foarte buna; vedeti in poza de mai jos ce actori au interpretat/au dat viata, in trecut, personajului), precum si efectele vizuale foarte bune, sunt doua argumente care ar trebui sa va faca sa mergeti sa vedeti noul Spiderman.

Sursa: imdb via OpisicaNeagra.ro

Sunt curios, insa, cati il vor considera un film foarte bun si cati vor pleca din sala de cinema usor dezamagiti ca sunt, poate, batrani pentru un astfel de film, asa cum am plecat eu.

Omul-Paianjen: Intoarcerea acasa intra de vineri, 7 iulie, in cinematografe, fiind distribuit in Romania de IntercomFilm. Mergeti sa-l vedeti, astept sa ma confirmati ori, dimpotriva, sa ma contraziceti. Salutari CINEMILE tuturor!

ps: La finalul Omul-Paianjen: Intoarcerea acasa exista nu una, ci doua faze „after-credits”. Cea de-a doua este la final de tot. Cu ocazia asta, pentru ca tot a trebuit sa stau sa urmaresc tot ce era scris pe ecran, am observat si faptul ca spre final aparea sintagma ACEST FILM ESTE O FICTIUNE, PERSONAJELE SUNT INVENTATE (ma rog, ceva de genul, in engleza, bineinteles). Citind acele lucruri m-am simtit nu doar prea batran, ci si prea inteligent. Deci, cumva, trebuie sa multumesc producatorilor pentru ca m-au facut sa ma simt bine 🙂

. Niciun comentariu la Omul-Paianjen: Intoarcerea acasa. Categories: 2017. Tags: , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.