Particip la Spring Super-Blog 2021 SI cu Cinemil.RO!

Particip la Spring Super-Blog 2021 – iata prima stire, primul lucru pe care trebuie sa-l stiti. Nu e nimic spectaculos, dintotdeauna m-a tentat competitia, dintotdeauna mi-a placut adrenalina si, chiar daca par dubios, imi place mai mult postura de elev/student decat cea de profesor. Am fost acum 1 an jurat intr-un concurs literar si, sincer va spun, mi-a displacut. Nu ii mai invidiez pe jurati si pe profesori de atunci (sincer va zic).

Imi place sa fiu jurizat, imi place sa mi se confirme ca-s bun pe ceea ce fac. Ma rog, eu stiu ca-s bun, dar din cand in cand imi place sa aud asta si din gura altora.

Deci particip la Spring Super-Blog 2021. Va incurajez si pe voi s-o faceti. V-am incurajat dintotdeauna, chiar si atunci cand am stat pe vara. Chiar si cand am iesit enervat din concurs.

Doar ca de data asta este un pic diferit. De data asta pot participa … cu mai multe bloguri. Lucru pe care, bineinteles, il puteti face si voi.

Ideea e asa: ai un blog principal, generalist, cu care participi, dar poti anunta si mai multe bloguri secundare. Pe fiecare dintre blogurile participante trebuie sa ai un articol precum acesta, prin care sa anunti ca participi. Detaliile si regulamentul le gasiti pe site-ul oficial al competitiei. Cititi-l in intregime. Nu faceti ca mine sa va mirati de fiecare data cand auziti c-ati incalcat o regula (pe bune ca asa am invatat regulamentul, incalcand sistematic cel putin un sfert din reguli).

Acum, sa revenim la oile noastre super-blogosferice. Trebuie sa va zic de ce regula asta este foarte misto si de ce ma avantajeaza foarte mult. Extrem de mult.

Ideea e asa: eu am multe bloguri, unele generaliste, unele de nisa. De cand mi-am facut blogurile de nisa, ma simt ciudat, sa nu zic altfel, sa scriu pe acea nisa pe un alt blog in afara de blogul dedicat. Sa scriu despre filme pe alt blog in afara de Cinemil e ciudat, desi am facut-o din pricina unor obligatii contractuale. Si din cauza Super-Blog, evident.

La fel si-n cazul blogului de carte ori a celui mai nou dintre ele, cel de mancare. Pe langa asta, mai e vorba de ceva, un lucru la fel de important: avand la dispozitie mai multe bloguri, am la dispozitie diverse unghiuri de abordare. O tema poate sa nu fie in sine cinefila, de pilda constructia de case, insa avand la dispozitie blogurile de nisa as putea scrie ceva frumos, original, pe tematicile in cauza. As putea vorbi despre case din viitor, as putea vorbi despre case din trecut, din filmele de epoca ori as putea vorbi despre cat de bine trebuie descrise casele in operele literare. Habar n-am.

Avand la dispozitie si aceste arme, am si un moral crescut. Stiti, in cazul meu poate functiona si efectul placebo, ceea ce in sine nu e un lucru rau. Dimpotriva: daca din 9 oameni care au luat medicamentul X la 3 s-a aplicat efectul placebo inseamna ca producatorii medicamentului au facut o treaba buna nu doar medical, ci si comunicational. In plus, e important sa nu fie invers, sa nu apara efectul nacebo, sa nu scriu articolele cu moralul scazut ca nu pot aborda temele date decat dintr-un singur unghi. Ceea ce am patit, vorbesc din propria experienta.

Momentan atat trebuie sa retineti: Particip la Spring Super-Blog 2021 SI cu Cinemil.RO! Restul blogurilor cu care particip le veti afla zilele urmatoare!

6 thoughts on “Particip la Spring Super-Blog 2021 SI cu Cinemil.RO!”

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.