Poveste de dragoste
Poveste de dragoste
Introducere Poveste de dragoste
#Selfie mi-a placut super-mult. Pe Cristina am cunoscut-o si cand i-am luat interviu. Am o parere buna despre ea: o persoana extrem de misto, cu un simt al umorului extrem de dezvoltat. Desi Poveste de Dragoste stiam ca va fi un love-story, ceva nespecific cinematografiei romanesti, am mers la film setat sa-mi placa. Distributia si mai ales regizoarea #Selfie ma faceau sa am asteptari de la acest film.
Rezumat Poveste de dragoste
Urmarim o poveste de dragoste intre Aprilia, o tanara actrita, si Sebastian, un tanar violonist. Povestea lor are multe piedici: Aprilia mai are 2 pretendenti (Paul, un regizor extrem de influent, dar si seful ei de la mall), iar Sebastian are, si el, o pretendenta. In fapt, principala lor piedica este de ordin financiar, cei doi vor sa demonstreze zicala Saraci, dar fericiti. Prin ce aventuri vor fi ei nevoiti sa treaca si cum se termina totul va las pe voi sa descoperiti 🙂
Puncte de interes Poveste de dragoste
- Un prim fapt interesant legat de acest film: este, in fapt, filmul de debut al Cristinei Iacob. A fost turnat inaintea filmului Selfie, chiar daca in cinematografe a aparut dupa 1 an si ceva. Aceeasi Cristina Iacob semneaza si scenariul, alaturi de Dan Chiriac.
- Distributia este interesanta: Dragos Bucur si Raluca Aprodu (pe ea o puteti vedea in teatrele bucurestene, eu am vazut-o in Happy End si Fa tu primul pas) in rolurile principale, insa pe langa ei mai apar cativa actori interesanti: Mirela Oprisor, Mimi Branescu, Vlad Zamfirescu, Ducu Darie.
- Aceasta Poveste de dragoste din film corespunde, intr-o oarecare masura, cu o Poveste de dragoste traita de regizoare. Acum nu stiu exact cat si in ce fel, spun doar ce mi s-a zis la conferinta de presa. Cine are abilitati de detectiv ar putea incepe sa sape si sa descopere. Recunosc, eu nu am facut-o, dar daca voi aflati ceva rog a impartasi tuturor informatiile.
- Actiunea se petrece in Brasov, unde s-a filmat cea mai mare parte a filmului
Puncte tari Poveste de dragoste
- Muzica este superba. Absolut superba. Nu stiu daca Dragos Bucur chiar stie sa cante la vioara si reuseste el sa cante asa sau nu, stiu, insa, ca urechile spectatorilor au fost gadilate in mod placut.
- Peisajele sunt foarte misto, Brasovul arata iarna realmente superb. Per total, regizoral, nu sunt prea multe de reprosat, este filmat si regizat foarte bine. Si, repet ce am zis la inceput: acesta este filmul DE DEBUT al Cristinei Iacob.
- Cel mai bun rol este cel jucat de un copil. Va fac un pic de spoiler: la Sebastian vine un pusti, care vrea sa fie invatat de catre Sebastian sa cante la vioara. Acest pusti are un rol foarte-foarte bun, atat ca interpretare, cat si ca replici (este un rol FOARTE bine conceput; anticipand punctele slabe, este SINGURUL rol bine scris si bine interpretat).
Puncte slabe Poveste de dragoste
- Pe cat de buna a fost regia, pe atat de slab este scenariul. Daca ar fi fost persoane diferite, as fi zis ca regizorul a fost un erou ca a regizat atat de bine un scenariu atat de slab. In acest caz lucrurile sunt un pic complicate. Tineti, totusi, cont ca-i filmul ei de debut.
- Chiar daca fac parte din scenariu, simt nevoia sa le precizez separat: dialogurile sunt extrem, dar extrem de slabe. In multe momente avem glume de santier, multe dintre ele avand si defectul de a fi extrem de previzibile.
- Cu exceptia enuntata la sectiunea anterioara, personajele stau rau din toate punctele de vedere: actorii nu par deloc bine alesi, personajele sunt construite rau, iar interpretarea lor lasa si ea de dorit. Pe Dragos Bucur il vedem cu plete, singurul moment in care-l vedem pe adevaratul Dragos Bucur fiind la final, cand il vedem tuns aproape zero (nu spun de ce si cum a ajuns acolo). In cazul actorilor din teatru se vedea clar ca ei nu se simt in largul lor pe platourile de filmare. Per total, toate personajele par fake, din aproape toate punctele de vedere.
- Multe, enorm de multe fracturi de logica. Prea multe pentru un film care se vrea a fi realist.
Opinii Poveste de dragoste
Poveste de dragoste a fost, pentru mine, o dezamagire. Desi scrie mare COMEDIE, n-am ras aproape deloc. Singurele calitati ale acestui film sunt un personaj secundar, muzica si peisajele. Deloc de ajuns pentru mine. Doar pentru mine, pentru ca multi au apreciat acest film. Dintre blogurile si site-urile pe care au aparut deja articole, mentionez: TimesNewRoman (un articol neutru), Diana Duca, Sofia Frunza si Andreea Giuroiu. Mergeti, deci, sa vedeti filmul ca sa puteti spune cu a carui opinie sunteti de acord: cu a mea sau cu a fetelor care au apreciat filmul?
Inchei cu o parere personala, fara s-o trec neaparat ca punct slab, eu as fi lansat acest film de Craciun sau foarte aproape de aceasta sarbatoare (vineri 25 decembrie ar fi fost o data perfecta). Nu spuneti ca n-ar fi venit nimeni, anul trecut Alt Love Building s-a lansat pe 26 decembrie si a avut priza buna la public. Nu stiu care au fost motivatiile, insa mi s-a parut ciudat sa vad in ultima saptamana din noiembrie doua filme a caror actiune se petrece de Craciun: Haos de Craciun (despre care nu am scris inca, o voi face maine) si Poveste de Dragoste. Ok, si americanii fac la fel, deci probabil ca exista o explicatie. Sunt extrem de curios sa aflu care este aceea.
Poveste de dragoste intra din 27 noiembrie in cinematografe, fiind distribuit in Romania de Zazu Film. Salutari CINEMILE tuturor!
A inceput postul Craciunului..ne pregatim de sarbatoare..trebuie sa intram in atmosfera..poate de asta visam cu o luna inainte la Craciun.
Foarte tare ideea cu panoul-perna! Mie mi-a placut mult filmul, am si plans, desi la inceput am simtit cumva acelasi lucru pe care l-ai sesizat si tu… primele replici au fost cam trase de par, parca in prima jumatate de ora actorii inca nu se dezmeticisera.
Timpul e relativ. Jumatate de ora la tine inseamna tot filmul la mine …