Program Nordic Film Festival 3 – 22-25 septembrie 2022 Elvira Popescu

Nordic Film Festival 3 este a treia editie a festivalului filmului nordic si are loc, in acest an, intre 22 si 25 septembrie, la Cinema Elvira Popescu din Bucuresti. Eu va voi pune mai jos intregul program, anuntandu-va totodata ca voi putea merge doar in prima zi a festivalului. Norocul meu este ca-n acea zi va rula si un thriller, caci eu asociez filmele si cartile nordice cu thrillerele extrem de sangeroase.

Asadar:

Program Program Nordic Film Festival 3 2022

Program Nordic Film Festival 3 – Ziua 1 – joi 22 septembrie 2022
18:30 – Run Uje Run (Suedia) – 1h18min
20:30 – Wildland (Danemarca) – 1h29min

Program Nordic Film Festival 3 – Ziua 2 – vineri 23 septembrie 2022
18:30 – The wild man who did not want to see the titanic (Finlanda) – 1h22min
20:30 – Hope (Norvegia) – 2h05min

Program Nordic Film Festival 3 – Ziua 3 – Sambata 24 septembrie 2022
11:00 – Dreambuilders (Danemarca) – 1h21min
13:00 – Superfurball (Finlanda) – 1h26min
15:00 – Out Stealing Horses (Norvegia) – 2h03min
17:30 – Tove (Finlanda) – 1h42min
20:00 – Beware of children (Norvegia) – 2h37min

Program Nordic Film Festival 3 – Ziua 4 – Duminica 25 septembrie 2022
11:00 – Thor (Islanda) – 1h20min
12:45 – Tigers (Suedia) – 1h56min
15:00 – Erna at War (Danemarca) – 1h40min
17:30 – My Dad, Marianne (Suedia) – 1h50min
20:00 – Agnes Joy (Islanda) – 1h49min

Mentionez faptul ca, spre deosebire de alte festivaluri de film si de teatru, NU am vazut niciun film care rula in festival. Sunt multe interesante, care mi-au starnit interesul, insa nu e nici macar unul pe care sa-l fi bifat deja.

Strict despre Nordic Film Festival 3 nu mai am sa va spun prea multe. Insa nu pot incheia fara sa va sfatuiesc sa intrati pe pagina oficiala a festivalului. Acolo veti da inclusiv de niste postari informative deopotriva amuzante si interesante. Ca de exemplu cea de mai jos:

Nordic film festival 3 Stiati Ca Islanda Ziua Berii

Aceasta postare mi-a adus aminte de Islanda: de cateva carti ori filme islandeze pe care le-am vazut, dar si despre echipa de fotbal a Islandei, ajunsa in 2016 pana-n sferturile Campionatului European. De asemenea, ma tot gandesc la miracolul economic islandez. O tara pe care imi propun s-o vizitez candva, de la care am putea sa luam exemplu in cateva privinte. Eu as zice ca in special in domeniul economic si sportiv, dar sunt convins ca mai exista privinte in care ei ne-au intrecut deja.

O a doua postare care mi-a atras atentia a fost aceasta, legata de un rege suedez ajuns pirat.

Nordic film festival 3 Stiati Ca Suedia Rege Pirat

Povestioara aceasta nu mi-ar fi atras atentia daca nu as fi auzit de povestea Partidului Piratilor din Suedia. O poveste de-a dreptul FASCINANTA! O transpunere in timp a acestei povesti amuzante din anul 1396. Poate suedezii au pirateria in sange. Traditie culturala, ca sa ma exprim altfel.

In plus, Suedia mi-a atras atentia in pandemie, datorita atitudinii pe care a avut-o vizavi de virus, una relaxata, deloc panicarda, intr-o totala contradictie cu atitudinea restului lumii. O alta tara care imi starneste interesul, care-mi starneste atentia de ceva timp. De ceva mai mult timp.

Legat de aceasta atitudine, am facut acum vreun an o gluma foarte apreciata. Am spus ca cei care INCA adora sa poarte masca nu pot fi acuzati ca ar avea Sindromul Stockholm pentru simplul fapt ca la Stockholm NU s-a purtat si NU se poarta masca.

Rezultatele ultimelor alegeri din aceasta tara a atras atentia intregii lumi. Intr-o tara de stanga, extrema dreapta este al doilea partid. Interesant si deopotriva socant, nu?

Restul postarilor de genul, trecute sau viitoare, pot fi gasite pe pagina de Facebook a festivalului, loc unde veti gasi si ultimele noutati legate de proiectii.

Nu pot sa inchei fara sa va anunt ca Cinemil.RO este partener media al Program Nordic Film Festival 3. Evident, nu-s singurul partener media, insa pe restul va invit sa-i descoperiti singuri. Eu va salut si va invit pe toti la frumosul festival ce va avea loc la Cinema Elvira Popescu din Bucuresti.

Voua ce filme va atrag atentia din Programul Nordic Film Festival 3? 🙂

. Niciun comentariu la Program Nordic Film Festival 3 – 22-25 septembrie 2022 Elvira Popescu. Categories: Nordic film festival 3. Tags: , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.