Tati part-time este un film surprinzator de cuminte

Tati part-time este un film foarte bun, surprinzator de cuminte. Daca productiile Vidra productions se caracterizau pana acum printr-un limbaj colorat, fara perdea, se pare ca ei si-au propus (si au reusit!) sa faca si un film cuminte, la care poti merge cu toata familia. Pentru cei curiosi, filmul are indicativul AP12, adica pentru minorii sub 12 ani se recomanda acordul parintilor.

Totodata, Tati part-time este PRIMUL film la care Matei Dima este scenarist FARA sa fie si actor.

Povestea, pe scurt, suna in felul urmator: Iustin (interpretat de Alex Bogdan) este un tanar avocat ce lucreaza intr-un cabinet mare, cu clienti bogati. El a fost bagat acolo de mama sa, desi nu-si dorise niciodata sa devina avocat. La un moment dat, aceeasi mama foarte insistenta si bagareata ii aduce in apartament (care era al mamei, nu al lui Iustin) o copila de 8 ani, pe Maya, spunandu-i ca trebuie sa aiba grija de ea 30 de zile. Cariera sa este pusa in pericol de acest nou job: Tati part-time.

Pentru ca vorbim de o comedie, noul il transforma radical pe Iustin, insa nu va dezvalui cum il transforma si cum se termina totul, caci toate astea va trebui sa le aflati singuri.

Despre Tati part-time, noua comedie Vidra Productions care promite sa rupa-n doua cinematografele patriei la inceputul lui 2024, am de spus fix 5 lucruri.

  1. Alegerea lui Alex Bogdan a fost perfecta. Nu stiu daca este efectiv alegerea perfecta, dar credeti-ma ca asa a parut. A parut perfect pentru rolul de „Tati 2” (acesta fiind titlul alternativ al filmului). Un rol de care Alex Bogdan avea nevoie, caci el este un actor excelent care nu a prea stralucit in lungmetraje.
  2. Eva Maruta este pur si simplu senzationala. Da, chiar este o viitoare actrita. Felicitari pentru alegere!
  3. Raluca Aprodu are o interpretare foarte buna, insa personajul ei are cateva fracturi logice. De altfel, intreaga parte legata de scoala este un pic ilogica. Scuzati spoilerele, insa trebuie sa explic un pic (cine nu doreste spoiler poate sari acest paragraf). Asadar, ea este directoarea („Director Bogdan, asa scrie pe usa biroului ei”) unui liceu din Bucuresti (vedem imaginea intrarii liceului Elena Cuza, care in realitate nu este deloc de muzica). Acest liceu pare liceu de muzica, Maya da un fel de test, de auditie, insa desi-l pica, ea este deja la liceu. Pare admisa, desi a picat testul de muzica (ma rog, inteleg ca l-ar fi trecut pe cel teoretic, dar atunci auditia aceea pentru ce ori pentru cine a dat-o?). Iar ea, doamna (domnisoara directoare), raspunde din prima flirtului taticului singur, nu da nici macar un semn de impotrivire. Nici macar nu se supara cand i se vorbeste la per-tu (desi macar de ochii lumii un director ar trebui sa faca asta). Nu intru in alte detalii, pot spune ca este un personaj complet nerealist. Intreaga poveste cu liceul pare mult prea fantezista.
  4. Va ziceam la inceput ca Tati part-time e primul film unde scenariul e scris de Matei Dima fara ca el sa joace. Daca ma intrebati pe mine, Matei Dima ar fi stricat filmul. L-ar fi dus intr-o zona mult prea „neserioasa”, o „caterinca mult prea accentuata”. El se potriveste in Miami Bici 2, pare o alegere corecta, dar la fel de corect este ca nu are ce cauta in filme de genul Tati part-time.
  5. Trebuie sa spun si un actor, un rol care m-a dezamagit: Razvan Vasilescu. Este un actor imens, mult subevaluat, care aici are un rol scurt si de neinteles. Am inteles ce au vrut sa transmita cu personajul sau, dar pur si simplu au dat-0-n bara. Nu stiu daca el ca actor, daca regizorul ori daca scenaristii, insa stiu rezultatul final: dezamagitor (mai ales avand in vedere pretentiile pe care le am fata de Razvan Vasilescu).

Nu vreau sa va spun mai multe, restul lucrurilor, bune sau rele, le veti descoperi singuri. Eu doar va recomand sa mergeti sa vedeti Tati part-time alaturi de intreaga familie, fiind un film surprinzator de cuminte. Si pentru ca-s mai libertarian de felul meu, va sfatuiesc sa ignorati acel AP12. Mergeti alaturi de cei mici, chiar daca acestia au 7-8 ani. Cu siguranta o sa le placa si sunt sigur ca nu vor intalni lucruri pe care n-ar trebui sa le auda. Sau, ca sa fiu mai precis, lucruri pe care nu le-au auzit inca.

Tati part-time este produs si distribuit de Vidra Productions, urmand a intra in circuitul normal al cinematografelor incepand cu 5 ianuarie 2024. Pentru ca acesta este ULTIMUL articol din 2023 de pe ACEST blog, va doresc un an nou cat mai bun si sa ne auzim cu bine in 2024!

ps: Mai scot in evidenta un defect: plasarile de produse mult prea evidente. Desi altfel Tati part-time este un film cuminte si finut, plasarile de produse mi se par mult prea grosolane. Inteleg nevoia de a plasa produse, insa nu inteleg dorinta de a face asta ostentativ. Chiar consider ca plasarea ostentativa a unor produse este daunatoare, mai mult enerveaza decat atrage. Vorbim totusi de o productie cinematografica, adica aici avem si ceva pretentii. Culmea este ca in film avem atat plasari inteligente de produse, cat si dintre acelea grosolane. Va las pe voi sa le descoperiti si sa le judecati singuri.

. Niciun comentariu la Tati part-time este un film surprinzator de cuminte. Categories: 2023, 2024, Filme romanesti. Tags: , , , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.