Ucide-i cu sange rece – Cold Pursuit

Ucide-i cu sange rece este remakeul unui film norvegian aparut cu 5 ani in urma. Am aflat de acest lucru, de faptul ca filmul pe care tocmai l-am vazut este un remake, o copie, o clona, DUPA ce am iesit din sala de cinema. Eu ma dusesem cu inima deschisa, dornic sa vad un nou film cu Liam Neeson.

Ucide-i cu sange rece mi s-a parut o parodie a filmelor cu Liam Neeson. Sa ne intelegem: un film cu Liam Neeson care pare sa parodieze filmele cu Liam Neeson. Ca parodie functioneaza foarte bine. Pe partea de comedie filmul exceleaza. O comedie neagra, pe alocuri macabra, dar pentru mine extrem de amuzanta.

Liam Neeson are o interpretarea decenta, in ton cu majoritatea rolurilor sale. De data aceasta, nu mai este nici fost politist, nici fost agent secret, ci are o slujba banala: este omul cu deszapezirea, cel care conduce o masina din aia cu plug care da zapada la o parte.

Daca la precedentele filme, in special cele din seria Taken, el era nevoit sa isi SALVEZE un copil, de data aceasta motivatia lui este RAZBUNAREA: afla ca baiatul lui a murit in urma unei supradoze de heroina. Fiul sau, insa, nu era consumator cunoscut, drept urmare tatal sau incepe sa intre la banuieli. Nu crede varianta oficiala, drept urmare incepe sa sape.

Nu va spun ce descopera, nu va spun cine erau traficantii si cum ii va infrunta, va spun doar punctul forte al filmului: modul in care ne sunt anuntate decesele. Asadar, dupa fiecare om omorat, vedem pe ecran numele lui, porecla si o cruce. Cam ca-n Hunger Games, cand vedeai pe cer numele celor disparuti.

Partea si mai misto vine la final, cand actorii sunt afisati nu in ordinea aparitiei, precum in celelalte filme, ci … in ordinea disparitiei. Caci, de altfel, acesta este titlul din engleza al filmului original: In order of Disappearance.

Atmosfera nordica se simte de la o posta. Chiar daca suntem pacaliti ca actiunea se petrece in Denver, cei care au vazut ceva filme nordice la viata lor isi dau seama ca, de fapt, ar trebui sa se petreaca in alta parte.

Cateva persoane care au vazut filmul original, cel norvegian, mi-au zis ca si l-au imaginat pe Liam Neeson in rolul principal. De fapt, remake-ul Ucide-i cu sange rece – Cold Pursuit ar repara o nedreptate: l-ar pune pe Liam Neeson in rolul care i se potriveste de fapt. Intr-un rol facut parca special pentru el.

Ucide-i cu sange rece – Cold Pursuit nu exceleaza la capitolul logica, dar iti spune de la inceput ca nici nu si-a propus asta. Este entertainment pur, unul dubios dupa unii, gretos dupa altii, mult prea macabru, pe care, insa, eu l-am apreciat si savurat, chiar daca de cateva ori mi-am pus mainile-n cap a nedumerire.

Ucide-i cu sange rece – Cold Pursuit va fi extrem de apreciat anii viitori de fanii filmelor ProTV, care-l vor putea vedea si revedea  de zeci de ori. Merge perfect dupa Romanii Au Talent, Vocea Romaniei ori cine stie ce alt reality show. O oaza de relaxare la ceas de seara, dupa o alta portie de entertainment cu mai mult sau mai putin sens.

Ucide-i cu sange rece – Cold Pursuit a intrat in cinematografe din 22 februarie, fiind distribuit in Romania de Vertical Entertainment.

. 1 comentariu la Ucide-i cu sange rece – Cold Pursuit. Categories: 2019. Tags: , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

1 thought on “Ucide-i cu sange rece – Cold Pursuit

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.