Un detectiv afemeiat – Nicky Larson et le parfum de Cupidon

Un detectiv afemeiatNicky Larson et le parfum de Cupidon este o comedie atipica. O comedie frantuzeasca, avand un laitmotiv tipic frantuzesc, parfumul lui Cupidon (ce titlu sugestiv au dat francezii!), facuta, insa, dupa tipic american, fiind de fapt o adaptare cinematografica a unei celebre manga asiatice, City Hunter, o manga extrem de populara, care a avut parte de diverse adaptari cinematografice atat in Asia (Japonia si Coreea), cat si in SUA.

Francezii, insa, au preferat sa extraga doar partea amuzanta si neserioasa a acestor benzi desenate, exagerand bineinteles latura comica, reusind sa creeze una dintre cele mai spumoase comedii ale acestui an.

Nicky Larson, asa cum este cunoscut personajul in Franta, este bodyguard privat si detectiv. Are un renume extrem de interesant: daca ai pierdut ceva, el este omul care sigur iti va gasi acel lucru. De aceasta data, el trebuie sa recupereze un parfum aproape magic: daca te dai cu el si cineva te va mirosi, intre voi va fi o atractie irezistibila. De fapt, si asta este un lucru interesant, atractia va fi intr-un singur sens, doar de la cel care a mirosit catre cel care-si daduse cu parfumul. Practic, daca vrei ca femeile efectiv sa fie innebunite dupa tine, te dai cu acest parfum, te duci intr-un grup de femei si ele te vor urmari peste tot.

Ma rog, se intampla asta si daca-i vorba de barbati, deci atentie cand si unde-ti dai cu parfumul. Sa nu mai vorbesc de aspectul nu chiar placut legat de animale. Dar mai bine tac, sa nu mai fac spoilere, caci va puteti imagina cate situatii comice pot rezulta din asta.

Daca ar fi sa iau in serios ideea de baza, altfel una foarte misto, chiar ar fi interesant de imaginat posibilele intrebuintari ale acestui parfum. Trecand peste intrebuintarea de baza, ai putea face sa se indragosteasca de tine persoana de care tu esti, la randul tau, indragostit/a, eu as mai putea gasi alte doua intrebuintari:

– In vanzari. Tu te dai cu parfumul minune, vine persoana careia vrei sa-i vinzi ceva, orice, iar acea persoana, innebunita de parfumul minune, te va umple de bani.
– In relatiile internationale: ganditi-va cum s-ar comporta presedintele tarii X fata de omologul sau Y in cazul in care X ar fi indragostit pana peste cap de Y. Va puteti gandi la presedintele Frantei indragostit de presedintele SUA (ca varsta Trump ar corespunde #CaSaZicAsa), la presedintele Rusiei indragostit de presedintele Chinei ori la presedintele SUA indragostit de cine stie ce dictator african, caruia ii va face cadou tot felul de lucruri. Ar fi un adevarat pericol sau ar fi, dimpotriva, o chestie utila atat timp cat oamenii s-ar iubi? Si nu, nu am zis cum ar putea decurge o eventuala relatie de iubire dintre Hitler si Stalin :))

O alta eventuala intrebuintare, amuzanta, fantezista ori serioasa si realista, trebuie sa gasiti voi. Mi-o veti zice in comentarii.

Eu va spun doar, si cu asta inchei, cu ce patimeste noua pelicula Nicky Larson et le parfum de Cupidon – Un detectiv afemeiat: nu a reusit sa ma faca sa ma simt nici in Franta, nici in Japonia. Este o struto-camila cu origini incerte. In unele momente ma simteam in fata unei comedii frantuzesti autentice, in altele aveam impresia ca vad un film cu Jackie Chan (caruia nu intamplator multi inca ii zic Chichie Chan).

Un Chichie Chan frantuzesc, croit dupa tipic american = globalizarea cinematografica autentica – Un detectiv afemeiatNicky Larson et le parfum de Cupidon. Fara ca asta sa insemne ca nu veti rade pe saturate la acest film. Din acest punct de vedere, livreaza mai mult decat te poti astepta. Cat de serios veti trata acest film ramane la latitudinea fiecaruia dintre voi.

Un detectiv afemeiatNicky Larson et le parfum de Cupidon este deja in cinematografe, din 17 mai, fiind distribuit in Romania de RoImage 2000 si Prorom.

. 1 comentariu la Un detectiv afemeiat – Nicky Larson et le parfum de Cupidon. Categories: 2019. Tags: .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

1 thought on “Un detectiv afemeiat – Nicky Larson et le parfum de Cupidon

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.