Un hot cinstit – Honest Thief

Un hot cinstit – Honest Thief este un film de actiune in care Liam Neeson joaca un rol pozitiv de … spargator de banci. Da, ati citit bine: el este un spargator de banci cu principii, care actioneaza foarte curat, nu face victime si nici nu se foloseste de banii furati. Un spargator model, ca sa zic asa.

La 1 an de la ultima sa spargere, Tom, ma rog, numele pe care acesta si-l daduse singur, se indragosteste lulea de tipa care inchiria depozite. Apelase la o astfel de firma pentru ca, in mod evident, voia sa-si mute captura (o parte din ea). Dorind sa nu trebuiasca sa minta in privinta trecutului, hotaraste sa se predea FBI-ului si sa faca o intelegere cu ei privitoare la pedeapsa: va da toti banii inapoi daca va fi incarcerat foarte aproape de casa si daca va primi o pedeapsa minima. Din pacate, banii iau mintile oamenilor, drept urmare unul dintre agenti, atunci cand vede cutiile cu milioane de dolari, hotaraste sa si le insuseasca. Aceasta decizie pripita antreneaza o suita de evenimente neprevazute, unele dintre ele cu final tragic. Nu va zic cine are de suferit si nici cum se termina totul, toate acestea le veti afla mergand la cinema (sau unde veti hotari voi sa vedeti acest film).

Acum, asa cum am facut si-n articolul precedent, cel legat de comedioara romantica Isn’t it romantic, voi vorbi putin despre personajul principal, despre Liam Neeson si al sau Tom (vedeti in film cum il cheama exact).

Asadar, Liam Neeson are din nou un rol principal POZITIV. Desi nu am vazut toate filmele cu el si posibil sa pot fi combatut, imaginea mea (si a multor altora) despre el este ca-i om bun. El interpreteaza aproape de fiecare data rolul cuiva care calca totul in picioare in numele unui ideal inalt ori pentru o persoana la care tine enorm (fiica sa, precum in seria Taken ori, iata, iubita sa recent cunoscuta). Nu este un om perfect, trecutul este tot timpul tenebros, insa sufletul sau este unul bun. Bine, in cateva randuri a fost si naratorul, fiind cel mai placut narator de la Hollywood dupa Morgan Freeman (are o voce pe care o recunosti dintr-o mie).

In acest film, Un hot cinstit – Honest Thief, rolul sau este, trebuie sa recunosc, un pic contradictoriu: genist la baza (fusese genist in cateva teatre de operatiuni, unde avea rolul de a dezamorsa minele anti-personal), el se dovedeste a fi extrem de eficient in luptele corp la corp. Mult prea eficient, daca ma intrebati pe mine.

In plus, spiritul sau justitiar si sentimentele accentuate pe care le avea pentru Annie erau cumva contradictorii. El putea cu usurinta sa dea telefon bancilor pagubite si sa le indice locul unde se afla cutiile cu bani. Ori putea face asta cu FBI-ul, fara ca returnarea banilor sa implice si predarea sa. Oare atat de rau iti pierzi capul cand te indragostesti?

Un hot cinstit – Honest Thief este, per total, un film … CINSTIT. Livreaza fix ce isi propune, nu te minte in niciun film, nu te amageste inutil, nu te dezamageste. Este recomandat tuturor fanilor Liam Neeson, dar si fanilor unui film cinstit de actiune.

Filmul Un hot cinstit – Honest Thief a avut premiera in Romania pe 9 octombrie 2020, fiind distribuit in cinematografele patriei de RoImage 2000.

Personal, am vazut Un hot cinstit – Honest Thief la Happy Cinema din Liberty Mall, singurul cinematograf multiplex (de mall) deschis in acest moment in capitala. Daca doriti sa vedeti programul acestui cinema, intrati pe site-ul lor oficial. Ei s-au deschis inca din prima zi in care a fost permisa redeschiderea cinematografelor. Personal, le urez mult succes si imi doresc sa nu mai fie obligati de autoritati sa se inchida.

. Niciun comentariu la Un hot cinstit – Honest Thief. Categories: 2020, 2021. Tags: , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.