URMA – Unul dintre putinele thrillere autentice facute de romani

Urma este unul dintre filmele despre care nu auzisem mare lucru pana-n urma cu 2 saptamani. Am aflat ulterior ca in film vor juca Madalina Ghenea (slatineanca de-a mea) si Irina Radulescu (fiica marelui Dem Radulescu). Ele urmau sa joace pe langa consacratii Teodor Corban, Dragos Bucur si Lucian Ifrim.

Povestea este interesanta: Anton (interpretat de Marin Grigore) este un pianist celebru si extrem de dubios. Are o personalitate dificila, un suflet de artist. In afara de relatiile dubioase pe care le are, el devine obsedat de fericirea surorii sale. Ce s-a intamplat cu el, cum sa ajuns la aceasta situatie, ce probleme avea el si cum se termina totul ramane sa descoperiti singuri. Ca de obicei, nu fac spoilere, in acest caz spoilere fiind mai grave decat in alte cazuri.

URMA Emil Calinescu Lucian Ifrim

Caci punctul forte al acestui film este suspansul. Este un thriller in adevaratul sens al cuvantului, stai cu sufletul la gura pana la final, caci nu stii ce s-a intamplat cu Anton. Afli ce s-a intamplat cu el in timp real, din ancheta politistilor, si tot in timp real iti dai seama ca nu tot ce vezi este adevarat. Unii mint, altii doar ascund anumite bucati de adevar, fiecare avand motivele sale.

Este un thriller psihologic destul de neromanesc, nu este deloc un film specific cinematografiei noastre, chiar daca are cateva elemente care ne amintesc de (noua) cinematografie romaneasca. Nu va zic nici macar daca are sau nu ciorba, tot singuri va trebui sa aflati asta.

Urma Marin Grigore Irina Radulescu
Anton, interpretat de Marin Grigore (exceptionala interpretare, exceptional personaj), alaturi de sora sa, Ana, interpretata de Irina Radulescu

Legat de actori, toti isi interpreteaza foarte bine rolurile, cu o singura exceptie: Madalina Ghenea. O mentiune speciala pentru Irina Radulescu, pe care n-o mai vazusem pana acum nicaieri, nici in teatru, nici in film, si care s-a dovedit a fi pentru mine o surpriza extrem de placuta. La fotbal am spune ca este un fotbalist aparut din neant. Nu stiu unde as mai putea-o vedea jucand, la teatru zic, dar tare as vrea s-o vad si pe scena.

Revenind la frumoasa Madalina Ghenea, trebuie sa va contextualizez un pic. Ea este fotomodel de meserie, aparand initial in videoclipuri muzicale si publicitare. Are o cariera si in televiziune, primele legaturi cu cinematografia fiind relatiile pe care ea le-a avut cu diversi actori celebri. Urma este primul FILM romanesc in care ea are un rol.

Personal, nu-mi dau seama daca este de vina rolul sau pur si simplu se vede lipsa backround-ului educational in domeniul actoriei. Nu as da vina pe regizor, la baza actor, Dorian Boguta, poate doar in ceea ce priveste alegerea ei pentru acel rol.

Urma Teodor Corban Madalina Ghenea

Ea joaca rolul unei farmaciste, prietena lui Anton in momentul disparitiei. Nu zic, un rol greu, personajul joaca un rol cheie in film. Insa tocmai din acest motiv cred ca trebuia dat unei actrite mai experimentate, unei actrite profesioniste.

E drept, interpretarea ei mai putin stralucita se vede astfel si pentru toti ceilalti au interpretari foarte bune. Pur si simplu nu s-a putut ridica la nivelul colegilor ei de platou.

Iar legat de Dorian Boguta, el a ales sa apara cateva secunde in film intr-un mod … special. Nu vreau sa fac comparatii, nu vreau sa va spun mai multe, va las sa-l savurati

Filmul URMA este per total un thriller psihologic excelent. Are o doza mare de suspans, are un personaj excelent conturat, Anton, si are si niste interpretari foarte bune. Un film care merita vazut, pe care-l recomand cu caldura. Partea interesanta este, insa, cea din titlu: URMA este unul dintre putinele thrillere autentice facute de romani. Il face, deci, un film aproape unic!

URMA pe asfalt

Ca bonus, URMA a avut si o campanie misto de promovare. Printre altele, au pus cateva URME pe asfalt. Eu am dat de URMA de mai sus pe Magheru. Interesanta idee.

URMA este in cinematografe din 6 martie, fiind distribuit in Romania de Transilvania film.

RaspundE-MI-L

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.