Vecini de cosmar 2

Vecini de cosmar 2

Vecini de cosmar 2 POSTER

Introducere Vecini de cosmar 2

 

Filmul acesta a pornit, din punctul meu de vedere, cu un mare handicap: primul film a fost unul slab. Nu stiu cum a stat ca incasari, in Romania nu a stat stralucit, dar cert este ca din punct de vedere calitativ a fost un film care nu trebuia continuat. NU avea nimic care sa-l recomande pentru un sequel: niciun personaj memorabil, nicio idee geniala.

Ca un #spoiler la ce o sa va zic mai jos, eu zic ca daca nu ati vazut inca prima parte, mai bine n-o vedeti. Mergeti sa vedeti Vecini de cosmar 2 in orb, poate asa il veti savura mai bine.

Neighbors 2

Rezumat Vecini de cosmar 2

Filmul este construit fix la fel precum prima parte. Acum cuplul de parinti asteapta un al doilea copil, trebuie sa se mute in suburbii (un alt punct de cotitura in viata lor), iar langa ei se muta o fratie de fete, nu una de baieti. Va suna al dracului de cunoscut, stiu. Finalul il veti descoperi singuri, neinsemnand ca este ceva care v-ar putea surprinde.

Neighbors 2

Puncte de interes Vecini de cosmar 2

In afara de rolurile studentelor, se pastreaza actorii din prima parte. Regizorul este acelasi, NIchollas Stoller, care intre cele 2 filme a mai regizat doar o animatie (Storks, care intra in cinematografele noastre in septembrie). Pana si durata e aproximativ aceeasi: 91, respectiv 96 de minute. Nimic nou sub soare deci.

Neighbors 2

Puncte tari Vecini de cosmar 2

  • Cateva glume bune, extrem de bine tintite. Ma refer la cele noi si cele necuprinse in trailer/e. Nu e nimic mai nasol la o comedie ca o gluma previzibila. Sunt si din alea, dar avem si glume bune, proaspete si surprinzatoare.
  • Cateva interpretari bune, Zach Efron si Seth Rogen in prim plan. De altfel, umorul tip Seth Rogen se simte, el fiind printre co-scenaristi.
  • O comedie scurta si intensa, momentele moarte fiind foarte putine.

Neighbors 2

Puncte slabe Vecini de cosmar 2

  • Lipsa de originalitate este marele minus al acestui film. Ea vine mana-n mana cu faptul ca este un film extrem de previzibil.
  • Fiind vorba despre o fratie studenteasca de FETE, avem o doza importanta de feminism. Din pacate, nu este unul subtil si inteligent, ci unul grosolan si disperat. Desi m-as fi asteptat ca printre scenaristi sa se afle si o femeie, lucrurile nu stau deloc asa. Asadar, feminismul grosolan si disperat este si complet inexplicabil. Eftimie zice despre Xmen ca-i feminist. De ce zice asta? Simplu: pentru ca n-a vazut Vecini de cosmar 2.  Dupa ce va vedea acest film va considera X-men ca fiind un film de-a dreptul misogin.
  • Pe langa propaganda feminista evidenta avem si una mai putin evidenta pro-gay. In locul unei comedii usoare, de relaxare, avem un film care propaga politically correctness-ul. Oare asta astepta publicul de la acest film?
  • Personajele sunt aproape deloc conturate, parca mai putin decat in prima parte. Ele pur si simplu intra in film si trebuie sa le descoperim noi, uneori trebuie sa le ghicim anumite atribute.
  • Un happy-end picat din cer: nu-ti dai seama ca s-a ajuns acolo, dar, cumva, te bucuri ca s-a terminat bine. Desi nu-ti dai seama de ce ar trebui sa te bucuri.

Opinii Vecini de cosmar 2

Vecini de cosmar 2 pare a avea mai multe defecte decat calitati: prea asemanator cu prima parte, deci prea putin original si surprinzator, insa acolo unde difera o face in rau, facand propaganda feminista si pro-gay, desi unei comedii nu-i sta deloc bine astfel.

Pacat, insa, de idee: un film despre vecinii care te disturba. Nu stiu de ce, dar ideea initiala, buna, mi se pare extrem de prost pusa in aplicare (in ambele filme). Probabil va fi preluata de alt proiect cinematografic.

Singurul lucru pe care-l mai pot spune la finalul filmului este ca sper sa nu mai existe si o parte a treia. Sper, desi in sinea mea sunt convins ca acest lucru depinde numai si numai de incasari. De sfantul ban, care decide totul si caruia ne inchinam cu totii.

Vecini de cosmar 2 a intrat in cinematografe din 20 mai, fiind adus in Romania de RoImage2000. Salutari DE COSMAR tuturor!

One thought on “Vecini de cosmar 2”

RaspundE-MI-L

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.