Victoria Baltag despre Hell Fest. Parcul groazei

Tocmai am sosit in Satu Mare, la un frumos festival de teatru pe afisul caruia a aparut un alt blogulet de-al meu, drept urmare a trebuit sa-mi trimit un inlocuitor la vizionarile din Bucuresti. Inlocuitori, de fapt, caci vor fi mai multi.

Primul dintre ei este regizorul si producatorul filmului Herman, Victoria Baltag. Ea a fost sa vada filmul Hell Fest. Parcul groazei, lasand urmatoarele insemnari:

 

Cand urmaresc un film, ma gandesc de fiecare data la cat de mult a muncit echipa si actorii ca sa realizeze proiectul. Ma gandesc la cat de mult suflet au pus regizorul, producatorul, directorul de imagine, editorul, coloristul, editorul de sunet si asa mai departe. Ma gandesc la cate sperante si-au facut fiecare dintre cei care au facut parte din ‘familia’ de film.

Dupa ce am iesit din sala de proiectie, am cautat imediat pe IMDB sa vad cat a costat Hell Fest. Parcul groazei. Nu scrie.

Categoric, este vorba despre mult CGI, VFX, prostetica si machiaj 3D. Au folosit si mulaje – toate cele mentionate de mine sunt foarte costisitoare si ajung la sute de mii de euro. Da, nu este o gluma, un film decent se face la Holywood cu in jur de 20 de milioane de euro.

In Europa, un micro buget reprezinta cam 3 milioane de euro si un buget decent intre 5 pana la 10 milioane de euro. In Romania se fac filme cu cateva sute de mii de euro (exceptie N. Caranfil care a produs ‘Closer to the Moon cu 5 milione de euro). Cifrele acestea par astronomice, dar nu sunt. La un film de lung-metraj lucreaza sute de oameni, fiecare pe bucatica lui, cate 12-18 ore pe zi timp de cateva luni. Se munceste istovitor de mult   si cateodata iese treaba buna, cateodata nu iese (as vrea sa intru in detalii in ceea ce priveste munca de film, dar o voi face la mine pe blog cand voi avea timp www.magazindevise.blogspot.ro, sau www.victoriabaltag.blogspot.ro ).

Revenim la Hell Fest. Parcul groazei.  Este filmul de debut (a se intelege primul lung-metraj ca regizor) al lui Gregory Plotkin, editor de meserie, care a fost nominalizat pentru montaj la 11 festivaluri de film. Montajul la acest film este foarte bun.

UPDATE: Am gasit: 5.5 milione de dolari pentru productia acestui film. Putin pentru un horror care utilizeaza CGI. Foarte putin pentru o productie americana.

Povestea este usoara si cat se poate de simplista ideologic: un grup de tineri merg de Haloween in Parcul Groazei; acolo atrag atentia unui criminal in serie care ii omoara pe rand, sub ochii celorlalti vizitatori ai parcului groazei, in ideea ca e parte a programului.  Mi-a placut sfarsitul: criminalul in serie este cel mai iubitor tatic (sic).

Inchei aici postarea mea despre film.

Filmul Hell Fest. Parcul groazei intra de azi, 28 septembrie, in cinematografe, fiind distribuit in Romania de RoImage. Autoarea acestui articol este cea din poza de mai sus.

RaspundE-MI-L

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.