Autoportretul unei fete cuminti

Autoportretul unei fete cuminti

 

Autoportretul unei fete cuminti Poster

INTRODUCERE Autoportretul unei fete cuminti

Autoportretul unei fete cuminti a avut premiera mondială in cadrul Festivalului International de Film de la Rotterdam, fiind debutul in lungmetraj al regizoarei: Ana Lungu. Acum filmul independent va participa în competitia oficiala a Festivalului International de Film de la Bucuresti dar si la festivalul Crossing Europe din Linz- Austria (23-28 Aprilie).

REZUMAT Autoportretul unei fete cuminti

Pelicula de debut in lungmetraj a Anei Lungu o prezinta pe Cristiana, o femeie de 30 de ani, care vine dintr-o „familie buna”. Personajul, intrepretat de Elena Popa, petrece timpul jongland intre doctoratul in inginerie seismica, discuțiile cu apropiatii si intalnirile – rare, dar satisfacatoare cu un barbat casatorit, cu care are o relatie amoroasa. Dupa mutarea parintilor, Cristiana ramane intr-un apartament din Bucuresti si vrea sa isi implineasca o dorinta din copilarie sa isi ia un caine.

Autoportretul unei fete cuminti CAPTURA FILM

PUNCTE DE INTERES Autoportretul unei fete cuminti

Este o productie independenta realizata in mare cu actori „neprofesionisti”. Personajul principal reprezinta autoportretului regizoarei Ana Lungu, scenariul despre Cristiana reprezinta intr-un fel chiar viata ei, iar prietenii Cristianei sunt si prietenii ei. Un alt punct de interes il reprezinta actorii Iris Spiridon si Radu Iacoban, cunoscuti publicului teatral din capitala. In plus, Emilian Oprea este deja cunoscut publicului roman in urma rolului din De ce eu?

PUNCTE TARI Autoportretul unei fete cuminti

Actorii „neprofesionisti” au reusit in cele din urma sa intre in pielea personajelor pentru a viata unei idei simple, probabil o alta viata din Bucuresti pe care o regasim la un moment dat la o cunostinta personala.

Pentru Elena Popa cele mai provocatoare scene au fost cele in care a trebuit sa joace alaturi de parintii Anei, care apar si ei in film in calitate de parinti ai Cristianei. Mai gasim pe Iris Spiridon, care este regizor de teatru iar acum apare in ipostaza de actor, astfel ca aici este nevoita sa improvizeze. Il gasim in film si pe Emilian Oprea, cunoscut din pelicula „De ce eu?”, acum intr-un rol secundar.

Este aranjat foarte interesant mobilierul modern cu cel vechi si obiectele de arta.

Autoportretul unei fete cuminti Captura

PUNCTE SLABE Autoportretul unei fete cuminti

Se vrea ceva prea mare de la un scenariu simplist. Filmul lasa impresia unui film social neterminat. Se insista inutil asupra unor detalii care denota plictiseala. Este pus in scena cam stangaci un conflict de generatii intre personaje.

Autoportretul unei fete cuminti

OPINIE Autoportretul unei fete cuminti

Ana Lungu este cunoscuta in România pentru pelicula „Burta Balenei”, productie selectata in 2010 la Festivalului Internațional de Film de la Locarno pentru sectiunea Cineasti del presente/Filmmakers of the Present. Acum isi face debutul in lumea lungmetrajelor cu acest proiect in care doreste sa arate ca poti realiza un film bun fara multi actori „de meserie” pentru un moving picture. Proiectul este interesant, il recomand, desi putea iesi ceva mai bun. Noi ii uram succes.

Autoportretul unei fete cuminti a fost vazut la B-iff 2015, articolul fiind scris de Trif Vlad. Filmul urmeaza sa intre in circuitul normal al cinematografelor in 25 septembrie. Salutari CINEMILE tuturor!

. 2 comentarii la Autoportretul unei fete cuminti. Categories: 2015, Filme noi, Filme romanesti. Tags: , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

2 thoughts on “Autoportretul unei fete cuminti

  1. Pingback: TRIfilm

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.