Ce este acela un horror?

 

Daca vreti definitii de dictionar, putem aveam si din acelea. Va indic definitiile de aici, de aici si de aici. Eu va dau definitia proprie, cea mai simplista pe care o putem avea: filmul horror este acela care te inspaimanta.

Horror

Problema mea este ca nu am mai vazut de foarte mult timp un horror care sa ma bage in scaun. Sunt cateva elemente, chipurile specifice filmelor horror, care nu sunt neaparat infricosatoare. De exemplu, vampirii, strigoii (denumiti atat de misto in Oltenia mea natala, MOROI), zombie ori fantomele nu sunt neaparat infricosatoare. Sunt o gramada de comedii cu fantome, sa nu mai zic de filmele cu vampiri. Vi se pare horror seria Twilight? Da, e INFIORATOR de proasta, e GROAZNICA, insa doar din acest punct de vedere. In rest, nu are nimic infricosator in ea. Daca ne-am lua dupa aceste elemente, ar trebui sa fie catalogat horror si al doilea Maze Runner, ca si acolo sunt „un fel de zombie”.

Astept, insa, si definitiile voastre. Ce este acela un horror? Daca imi dati si un exemplu de horror bun in conceptia voastra, cu atat mai bine. Si, bineinteles, daca imi veti zice chestia asta va si premiez.

Am doua invitatii duble la filmul Crimson Peak, valabile de luni, 19 octombrie, pana joi, 29 octombrie, in Hollywood Multiplex Mall Vitan.

Crimson Peak POSTER

Ca sa va zic legatura dintre film si articolul de fata: filmul e catalogat drept horror, insa pe mine nu m-a inspaimantat deloc. E FOARTE misto, extrem de bine realizat, e din categoria filmelor bolnave (dar bolnave rau), insa nu am tresarit in niciun moment. Vizionarea lui m-a facut sa pun intrebarea de mai sus.

Si pentru ca vreau ca acest articol sa ajunga la cat mai multa lume, voi face ceva ce v-ati obisnuit deja: sparg concursul in 2: o invitatie o dau aici, pe blog, iar cea de-a doua o dau pe facebook, daca dati like & share postarii de concurs, urmata de un comentariu de participare. Deadline: duminica, ora 23:59.

Hai, sa va vad: ce este acela un horror? Articolul despre Crimson Peak, filmul, vine diseara ­čÖé Salutari CINEMILE tuturor si bafta la concurs!

Etichete: , ,