Muntele magic deschide Animest 2015

Muntele magic deschide Animest 2015

Muntele Magic Poster

Saptamana trecuta am avut placerea de a vedea deschiderea Animest 2015 inaintea tuturor. Nu m-am teleportat in timp, ci am vazut filmul care va deschide acest frumos festival de animatie. Filmul este Muntele Magic, noua productie a regizoarei romance Anca Damian.

Animest 2015 logo

Fara sa urmez structura clasica de analiza de pe acest blog, voi evidentia 5 aspecte interesante legate de acest film:

  1. Anca Damian si-a propus sa faca o trilogie animata dedicata eroismului, in cadrul careia Muntele Magic este partea a II-a. Prima parte a fost Crulic, a treia parte urmand a ne surprinde pe toti (nu a vrut sa ne destainuie nimic).
  2. Muzica filmului este semnata de Alexandru Balanescu (gasiti detalii despre asta la Chinezu pe blog).
  3. Filmul urmareste destinul polonezului Adam Jacek Winkler, care se duce sa lupte in Afganistan impotriva invadatorilor sovietici.
  4. Filmul a rulat si va rula in mai multe festivaluri prestigioase, San Sebastian, Haifa, Busan (Coreea de Sud), dar si in Animest 2015, la Bucuresti. In Romania va intra din 9 octombrie si in circuitul normal al cinematografelor.
  5. Atentie la efectele filmului. Cei care au vazut Crulic sunt deja familiarizati cu unele dintre ele, insa si ei vor fi surprinsi de cateva efecte noi. Nu dezvalui mai multe, sa nu stric farmecul filmului.

Muntele Magic Mont Blanc

Personal, Muntele Magic mi-a placut mai mult decat Crulic (la Crulic, cumva, nu rezonasem cu ideea si cu personajul). Filmul este bine realizat si pe langa efectele minunate pot spune ca te tine si in suspans pe parcursul celor 90 si ceva de minute.

Animest 2015

Despre Muntele Magic gasiti 2 cronici straine aici si aici. Programul Animest 2015 il gasiti pe site-ul lor oficial. Dintre filmele care mi-au facut cu ochiul la festival amintesc Mune (deja in cinematografe), Baiatul si Bestia, Oblio si, bineinteles, deja celebrele Animash-uri. Acum astept sa-mi spuneti voi: cu cine ma vad la festival? Sau, reformuland: CINEMIL insoteste la Animest 2015? Salutari CINEMILE tuturor!

One thought on “Muntele magic deschide Animest 2015”

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.