San Andreas
San Andreas
Introducere San Andreas
Prima oara titlul filmului m-a dus cu gandul la GTA. Apoi am aflat ca e in categoria Disaster Movie, lucru care nu ma incanta deloc. Cand am aflat, insa, ca-l voi vedea in 4DX am zis ca nu pot rata o asemenea vizionare.
Rezumat San Andreas
Este tipul de film care nu poate fi povestit, insa la care nu poti da spoilere. Nu-l urmaresti pentru actiune, ci pentru efecte. Vrei sa vezi cum a fost gandit dezastrul, cum arata vizual orasul distrus si cat de tari sunt efectele 3D. In acest caz, este vorba de cel mai puternic cutremur din istorie, avand peste 9 grade. Un pilot de elicopter, alaturi de sotia sa, merg sa-si salveze fiica prinsa sub daramaturi. Povestea este, insa, un pic (dar nu mult) mai complicata de atat, insa va las pe voi s-o descoperiti.
Puncte de interes San Andreas
- Dwayne Johnson are la fel de multe tatuaje, la fel de multi muschi, dar nu bate pe nimeni. Are o singura scena in care este amenintat cu pistolul. Scapa repede de amenintare, insa cam atat.
- Regizorul Brad Peyton este doar la al treilea film. Pana acum a mai regizat o animatie si un film usor, pentru adolescenti (Calatoria 2: Insula Misterioasa). In acest ultim film ii are alaturi pe acelasi Dwayne Johnson, dar si pe producatorul Beau Flynn. Urmatorul sau film, Pirate’s Passage, este tot o animatie. San Andreas este, deci, o exceptie.
- E de vazut in 4DX, sa simti fiecare daramatura si fiecare picatura de apa. Totusi, acum, dupa 4DX, as fi curios sa dau o fuga si pe la IMAX, sa fac o paralela intre cele 2 vizionari.
- O veti vedea pe celebra cantareata Kylie Minogue. Are un rol scurt, fiind doar pentru afis.
Puncte tari San Andreas
- Efectele. E un film facut, parca, pentru 4DX. Povestea este slaba, dar oricum nu pentru ea te duci la film. Mergi pentru efecte, vizuale, auditive si mai ales cele extra. Tind sa cred ca acest film va parea extrem de ciudat daca e vazut acasa, in format 2D. Il vezi cam la 30% din capacitatea sa. E ca si cum ai bea o cola ori o bere calda.
- Dwayne Johnson are un rol extrem de pacifist, un parinte extrem de tandru, care, insa, il prinde foarte bine. O surpriza placuta.
- Alexandra Daddario, fiica ce trebuie salvata, are si ea o interpretare buna. Ma rog, atat de buna cat ii permite rolul.
Puncte slabe San Andreas
Teoretic, ii putem gasi o tona de puncte slabe. Practic, toate trec in plan secund. Filmul acesta are un unic scop, de entertainment, pe care si-l indeplineste cu brio. Daca am fi avut personaje foarte misto conturate, dialoguri geniale si un fir narativ complicat ar fi fost pacat: fie le-am fi ratat, fie am fi fost atenti la ele, ratand efectele. Nu le poti avea pe toate.
Un singur defect, major as zice, are acest film: lumea in sala de cinema SAVURA efectele, desi, de fapt, acolo mureau oameni. O distractie pe care unii nu o vor gusta. In loc sa ne faca sa empatizam cu acele persoane, sa ne ingrijoreze soarta noastra (ce ne-om face cand va veni un cutremur mare), noi savuram fiecare cladire daramata, fiecare baraj fisurat, fiecare tsunami care venea spre noi. Este, oare, un lucru bun? As zice ca nu.
Opinie San Andreas
Per total, San Andreas mi-a placut. Nu stiu cum si daca mi-ar placea in alt cinema, dar in 4DX este foarte bun.
Totusi, dupa film poti incepe sa devii paranoic: ce ne-om face la un eventual cutremur? Sper, totusi, ca nu vom incepe sa urlam de fericire, asa cum auzeam prin sala. Sau, cine stie, dupa o astfel de experienta unii vor crede ca nu e real, ca totul e doar un film 🙂
Apropo, vedeti cat de serios/i eram inainte de film, nu? 🙂
San Andreas intra de azi in cinematografele din toata tara, fiind disponibil in format 3D, IMAX 3D si 4DX (si, probabil, si-n format 2D). Salutari CINEMILE tuturor!
1 thought on “San Andreas”