Timbuktu

Timbuktu

Timuktu POSTER

Introducere Timbuktu

Am fost la vizionarea acestui film fara a sti absolut nimic despre  „actiune”  (o sa intelegeti mai tarziu de ce este pusa actiunea in paranteze) sau despre personaje. Stiam despre film doar ca a castigat numeroase premii, ca a fost nominalizat la Oscar si ca punctul de interes va fi, asa cum se ntelege inca din titlu, Timbuktu.

Rezumat Timbuktu

Filmul prezinta viata localnicilor din Timbuktu, obiceiurile lor, dar mai ales modul in care acestia sunt asupriti de catre extremisti. Suntem introdusi intr-o lume cu totul noua pentru noi cei care ne mandrim cu democratia, o lume care pe cat de salbatica pe atat de inocenta si calcata in picioare de dorintele unor oameni ce nu inteleg religia.

Timbuktu captura

Puncte de interes Timbutu

  • Filmul a fost nominalizat la Oscar si are in palmares destul de multe premii castigate in Franta
  • Cei pasionati de cultura araba vor indragi filmul
  • Peisajele captate sunt absolut minunate, raul la apus este imaginea care mi-a ramas cel mai bine intiparita pe retina( nu va spun mai multe despre contextul in care apare aceasta imagine)

Puncte tari Timbuktu

  • Dupa cum am spus si mai sus, un punct tare il reprezinta locul unde a fost filmat Timbuktu
  • Povestea este una captivanta, care va ajunge la sufletul spectatorilor
  • Fiti atenti la magarusi! Nu va spun cand, nici cum, cert este ca la un momentdat un magarus va va face sa zambiti dupa mult timp in care povestea devenise destul de tragica
  • Scena mea preferata este una in care cativa copii joaca fotbal: consider ca  aceasta scena poate sa impresioneze pe oricine, este cu adevarat o lectie de viata: sa nu renunti la ceea ce iti place sa faci.
  • Povestea prezinta in principal tipul de om care nu vrea sa renunte la ce este al lui, la lucurile in care crede, la viata sa simpla, doar pentru ca cineva ii spune ca trebuie sa faca acest lucru.

Timbuktu

Puncte slabe Timbuktu

  • Exista cateva momente moarte pe tot parcursul filmului ceea ce plictiseste ingrozitor publicul.
  • Nu prea avem parte de actiune, asta se intelege avand in vedere ca ideea filmului este mai mult psihologica, problema din punctul meu de vedere este faptul ca sunt introduse anumite scene care efectiv nu ajuta la nimic, un exemplu bun in acest sens sunt scenele cu „nebuna satului” (o sa intelegeti cine este imediat ce o sa vedeti filmul) care din punctul meu de vedere sunt de umplutura.

Opinie Timbuktu

Timbuktu a fost un film care m-a impresionat placut, care m-a facut sa imi dau seama ca omului in viata ii trebuie curaj pentru a reusi. Cu toate ca exista anumite moarte, asa cum le-am numit eu, filmul te face sa te simti oarecum stingher, sa te intrebi cum pot exista oameni care sa lupte atat de mult, sa iti dai seama ca intr-o societate ca aceasta din Timbuktu poti pierde totul intr-o secunda.

Articolul despre Timbuktu a fost scris de Andreea Nicoleta Mihaila. Ea poate fi citita si pe blogul ei personal. Filmul Timbuktu intra din 12 iunie in cinematografe, fiind distribuit in Romania de Asociatia Culturala Macondo. Salutari CINEMILE tuturor!

. Niciun comentariu la Timbuktu. Categories: 2015, Filme de festival, Filme noi. Tags: .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.