Terminator Genisys

Terminator Genisys

Terminator Genisys POSTER

Introducere Terminator Genisys

Un nou Terminator? Care ar trebui sa fie motivatia? In afara de efectele 3D (si, eventual, 4DX), nu vedeam inainte de vizionare vreun alt motiv. Totusi,  Terminator Genisys este tipul de film pe care nu ai voie sa-l ratezi. Cumva, trebuie sa-l vezi, nu ai voie sa ramai in urma cu aceasta serie. Nu am fost fan al seriei, dar nici nu mi-a displacut in vreun fel. Este tipul de SF digerabil, unde efectele si povestea au o pondere relativ egala. Sa fie la fel si la versiunea din 2015?

Rezumat Terminator Genisys

John Connor, liderul rezistentei oamenilor, il trimite pe sergentul Kyle Reese tocmai in anul 1984. Obiectivul sergentului era clar: s-o protejeze pe Sarah Connor. O fractura temporala schimba complet datele problemei, Kyle ajungand intr-un trecut care-i este total necunoscut. Cum se va termina toata aceasta aventura si cine este, de fapt, Kyle, ramane sa descoperiti singuri 🙂

TERMINATOR GENISYS

Puncte de interes Terminator Genisys

 • Arnold Schwarzenegger revine, dupa 6 ani, in rolul cu care multi il identifica. O chestiune interesanta este, insa, faptul ca Arnold pare a fi singura legatura cu filmele anterioare, in rest distributia este schimbata in intregime. Probabil asta e si ideea: Arnold este punctul principal de atractie, restul actorilor vin si pleaca.
 • Regizor este Alan Taylor, regizorul Thor, dar si unul dintre regizorii celebrului serial Game of Thrones.
 • Tot din Got vine si actrita Emilia Clarke, interpretand-o aici pe celebra Sarah Connor (pentru necunoscatori, aceasta nu are nicio legatura cu actrita omonima).
 • O paralela interesanta facuta cu societatea actuala, cu oamenii stand non-stop cu ochii-n device-urile lor. Genisys nu este chiar un program SF #casazicasa
 • Eu am vazut filmul in format IMAX 3D, dar este disponibil si in 3D normal, 2D si 4DX.  As fi curios cum este in 4DX.
 • Ramaneti in scaune pana la finalul creditelor pentru a nu rata o faza de cateva secunde.
 • O traducere misto are numele lui Arnold din film: Tataie. Si aici trebuie sa semnalez faptul ca nu exista nicio legatura cu cel de la BUG Mafia.

Efecte vizuale Terminator Genisys

Puncte tari Terminator Genisys

 • Efecte 3D bune, pe alocuri foarte bune. Filmul merita clar vazut in format 3D. Vedeti in imaginea de mai sus un exemplu.
 • Cateva interpretari foarte bune, in frunte cu Emilia Clarke si Jai Courtney (cunoscut din Divergent, Insurgent si A good day to die hard).
 • Arnold este in filme exact ca-n realitate: batran, dar inca folositor.

Puncte slabe Terminator Genisys

Terminator Genisys nu are defecte majore. Este cliseic, previzibil si poate un pic prea lung, insa, pentru mine, toate acestea sunt lucruri firesti. As putea spune, chiar, ca este mai putin previzibil decat credeam eu ca va fi. In plus, Arnold TREBUIA sa spuna I’LL BE BACK. As spune ca ar trebui sa ne bucuram c-a zis asta o singura data (este, oare, spoiler daca am facut aceasta dezvaluire?).

Terminator Emil Calinescu

Opinii Terminator Genisys

Terminator Genisys este ceea ce ar trebui sa fie: un film cu multa actiune, bine realizat vizual, bine interpretat, dar cliseic si previzibil. Echilibrul de care va vorbeam la inceput, efecte – poveste, poate s-a stricat un pic, insa nu foarte mult. Desi efectele ne iau ochii, putem sa ne concentram in continuare pe poveste si sa ne bucuram de faptul ca aceasta va continua. Arnold will be back!

Emil Calinescu Diana Duca

Pana acum, despre Terminator Genisys a mai scris doar Diana Duca (la care tocmai am poposit cu un frumos guest-post si pe care o puteti vedea in poza de mai sus).

Terminator Genisys intra de maine in cinematografe, fiind distribuit in Romania de RoImage. Ramaneti, insa, pe CINEMIL.ro: astazi voi da drumul unui concurs avand ca premiu DOUA invitatii duble la Terminator Genisys. Salutari CINEMILE tuturor!

 

 

. 4 comentarii la Terminator Genisys. Categories: 2015, Filme noi. Tags: , , , , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

4 thoughts on “Terminator Genisys

 1. Pingback: Terminator: Genisys (2015) | 21art

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.