Adevarata poveste a lui Robin Hood – Comedy Cluj

Adevarata poveste a lui Robin Hood – Comedy Cluj

 

 

 

Nu exista altruism, nu exista fapte bune pur si simplu, fiecare are interesul sau. Cand dam bani la saraci, o facem pentru a ne simti noi mai bine. Alteori, dam pentru a impresiona pe cei din jurul nostru.

Exista, totusi, oameni mai altruisti decat altii, intrebarea care se pune fiind: CUM au ajuns ei atat de altruisti? Ce anume i-a facut sa devina astfel?

adevarata-poveste-a-lui-robin-hood-2015

Pentru ca se spune despre oameni ca au devenit asa cum sunt, buni sau rai, datorita ori din cauza unui eveniment care i-a schimbat definitiv. Nu (prea) exista oameni care se nasc buni si sunt asa toata viata, la fel cum nu exista oameni eminamente rai. Exista oameni cu predispozitii genetice, care pot fi intr-un fel, dar sa se schimbe fundamental brusc.

Despre Robin Hood si ideea de haiducie s-au scris tone de carti si s-au facut nenumarate filme. Personal, cand am aflat prima oara de el, m-am intrebat, copil fiind: Dar de ce facea asta? Ce-l impingea sa faca toate astea? Copil fiind, poate mai egoist din fire, intuiam eu, cumva, ca undeva in sufletul lor au ei un interes, cat de mic. Ceva care sa-i impinga sa faca asta.

adevarata-poveste-a-lui-robin-hood-film-2015

Adevarata poveste a lui Robin Hood fix asta ne spune: cum era Robin Hood inainte, cum a avut grija de imaginea sa (fara sa aiba om de PR angajat) si ce anume l-a schimbat.

E drept, filmul este facut de francezi, asa ca trebuie privit din aceasta perspectiva.

adevarata-poveste-a-lui-robin-hood

Altfel, luat strict pentru partea umoristica, filmul impresioneaza. Luat la bani marunti, ii pot fi gasite N defecte, in frunte cu interpretarile personajelor (cand extrem de convingatoare, cand dimpotriva). De asemenea, un lucru care ar putea deranja este atmosfera acelor vremuri: in multe momente ma simteam in epoca actuala, nu in epoca de atunci. O superficialitate privitoare la redarea acelei atmosfere care pe unii deranjeaza.

Adevarata poveste a lui Robin Hood a fost vazut la Comedy Cluj 2016. Nu a fost anuntat ca ar intra in cinematografele patriei, dar daca va intra, vi-l recomand din suflet. Una dintre cele mai bune comedii vazute anul acesta (chiar daca, oficial, filmul e din 2016).

Eu, insa, va mai dau o solutie, dar ea presupune cunoasterea limbii franceze (sunt mai multe link-uri youtube, niciunul cu subtitrare):

(cica acest clip ar fi indisponibil pe teritoriul Frantei)

In final, inca o precizare: articolul despre filmul Adevarata poveste a lui Robin Hood a fost scris din Cluj, dintr-o camera a Casei Dragalina. Despre aceasta locatie am scris mai multe pe EmilCalinescu.eu. Salutari CINEMILE tuturor!

. Niciun comentariu la Adevarata poveste a lui Robin Hood – Comedy Cluj. Categories: 2015, 2016, Comedy Cluj 2016. Tags: , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.