Alibi.COM este o idee buna pusa prost in aplicare

Alibi.COM este o idee buna pusa prost in aplicare

 

 

Auzisem de acest film nu cu mult timp in urma. Ideea de baza de la care pleca mi se pare tare: o firma se angajeaza sa se ocupe de gasirea unui alibi. Da, acea firma urmeaza sa minta pentru tine, sa ii spuna nevestei ca esti in Tanzania pentru ca sa-ti poti petrece timpul cu amanta.

Ideea mi se pare buna si, initial, eram uimit de faptul ca nu a pus-o nimeni in aplicare pana acum. E drept, daca stai sa te gandesti, compania asta este utila atat timp cat nu stie nimeni de ea. Daca se afla, compania are de pierdut.

Acum, pe langa asteptarile mari, un subiect ofertant, aveam si o mica reticenta, pe care o am la toate comediile: speram sa nu-mi fi fost aratate toate fazele amuzante in trailer. Speram sa mai vad si altceva.

Dupa vizionarea Alibi.COM, am constatat urmatoarele:

1. Am aflat de ce nu a fost pusa niciodata in aplicare aceasta idee: ajungi foarte repede intr-un punct mort. Cand afla de tine toata lumea, atunci ai o problema. Iar in epoca internetului, nu ai cum sa te ascunzi. Sau, ma rog, daca te ascunzi nici clienti nu ai.

2. Am aflat ca o insiruire de scenete comice nu constituie neaparat un film. Sau, ma rog, un film bun. Ele, scenetele, trebuie sa aiba o insiruire logica. Bine, nu am aflat asta abia acum, doar mi-am reamintit.

3. Am aflat, pentru a suta ori mia oara, de ce apreciez eu atat de mult filmele imprevizibile. In cazul comediilor, e cu atat mai important: elementul surpriza face o situatie sa fie cu atat mai comica. Daca intuiesti ce urmeaza, nu mai ai pofta de ras.

4. Am aflat ca nu orice idee aparent buna genereaza musai un film bun. Am stat sa ma gandesc un pic si am realizat ca pe baza acestei idei nu prea aveai ce scoate mai mult. Adica finalul nu prea aveam cum sa fie altul. Din pacate sau din fericire.

5. Pe langa toate astea, am constatat ceva trist: sunt din ce in ce mai pretentios cu filmele comediile. Acum vreo 4 ani acest film mi-ar fi placut. Acum, insa, am ajuns sa am o gandire prea critica si sa ma intereseze aspecte alta data neimportante. Nu-mi dau seama cat de bine sau de rau e acest lucru.

Filmul Alibi.COM este un film acceptabil, care insa va ramane la capitolul de tanara speranta. O idee buna pusa prost in aplicare. Un film care mai mult promite decat ofera.

Alibi.COM intra de azi, 10 martie, in cinematografe, fiind adus in Romania de RoImage 2000. Salutari CINEMILE tuturor!

 

. Niciun comentariu la Alibi.COM este o idee buna pusa prost in aplicare. Categories: 2017. Tags: .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.