Ana Marin despre Overdrive
Overdrive
Când vine vorba despre filmele cu mașini, ca o pasionată de motoare puternice, caroserii strălucitoare și sunet de accelerație călcată la podea nu am cum să refuz invitațiile lui Emil la vizionările care au în prim-plan măcar unul dintre elementele de mai sus.
Așa că m-am prezentat cu mult entuziasm să văd Overdrive. La o mică cercetare am găsit că în rolul principal este progenitura lui Clint Eastwood – Scott. Cu trăsături care aduc aminte de senior – omulețul are talent actoricesc, mai ales că în anumite momente pare singurul care își dă seama că trebuie să joace. Filmul este un fel de Now you see me, dar cu mașini. Andrew și Garrett sunt frați după tată, acesta este și motivul pentru care unul vorbește engleza americană, iar celălat pe cea a lui Shakespeare – ambii sunt pasionați de mașini clasice și rare, și de felul în care le pot „muta” dintr-o colecție în alta. Pelicula începe când cei doi fură un Bugatti Type 57 S Atlantic și se distrează cu șoferul autocamionului. Doar că, așa cum e normal la o mașină care se învârte cu prețul în jurul a 40 de milioane de dolari în viața reală să nu fie achiziționată de un nene care și-a făcut averea din vânzarea de gume de mestecat Turbo, ci a unui nene uns cu toate alifiile și băgat în afaceri nu tocmai legale. De aici, totul se transformă într-o continuă cursă, furturi de colecții întregi de mașini rare – oameni răi, glume bine plasate, rivalitate frățească, peisaje superbe și femei frumoase.
Filmul este unul de adrenalină, domnișoarele cu mai puțină pasiune pentru mașini se vor plictisi deoarece povestea de dragoste este în plan secundar față de de mașinile din anii 50 – 60 perfect păstrate și funcționabile. Pe alocuri, ca să fiu drăguță – tras de păr din punct de vedere al manevrabilității și rezultatele unei mașini veche de peste 60 de ani pusă în paralel cu una din zilele noastre. Însă cum eu sunt de părere că nu mașina contează, ci șoferul unele dintre cadre au fost prea duse în zona SF-ului.
Ceea ce vei vedea însă pe lângă Bugatti, vor fi un Jaguar E-Type, un Ferrari 250-GTO, un Jaguar XK 120 din ‘53 și un Mustang din ‘67 precum și mai modernele BMW-uri vreo 3 modele, la egalitate cu Porsche. La asta se adaugă frumosele peisaje din sudul Franței cu apa de culoarea smaraldului și șosele serpuite pe munte. Vei vedea mulți băieții frumușei, Eastwood e doar unul dintre ei, il vei revedea pe Clemens Schick pe care s-ar putea să îl știi din Point Break 2015, Casino Royal sau Enemy at the Gates. La capitolul domnișoare ai șansa să o descoperi înainte de a merge să vezi Blade Runner 2049 pe Ana de Armas – o cubaneză frumoasă foc, care te va face să adori accentul ei atunci când îl farmecă din priviri pe Eastwood.
Așa cum ai observat deja nu am vorbit despre regie sau unghiurile de filmare pentru că nu m-au dat pe spate, însă e un film pe care îl vei adora dacă îl vei vedea în gașcă la cinema și îți va face plăcere să îl revezi peste câțiva ani, la unul dintre posturile TV comerciale.
Articolu despre filmul Overdrive a fost scris de Ana Marin, reprezentanta CINEMIL.RO la vizionare. Articolul a fost publicat dintr-o camera a pensiunii Gollner Haus Sibiu. Pe larg despre frumoasa locatie am scris aici. Salutari CINEMILE tuturor!
Be the first to leave a reply