Mumia 2017 sau Mumia lui Tom Cruise

Mumia 2017 sau Mumia lui Tom Cruise

 

De mult nu am mai văzut o comedie cu Tom Cruise…stai! Americanul face filme de acțiune. Da, și Mumia (versiunea 2017) se vrea un film de acțiune – cu un Top Gun elegant lucrat și aflat sub farmecele unei prințese egiptene moartă din antichitate și readusă la viața de magica atingere a americanului.

Alex Kurtzman cel care semnează regia The Mummy își lasă amprenta specifică prin cadrele pe care le are, efectele speciale și glumele mornide în momentale sensibile ale peliculei. Pe AK îl știi ca producătorul din spatele Star Trek-urilor recente, a lui Spider Man și ca scenaristul primului Transformers. Daaar să revenim la mumiile noastre – filmul începe cu războiul din Irak și cu Tom Cruise în versiunea de soldat american doritor de îmbogățire prin găsirea de artefacte aflate sub tonele de nisip. Afli asta după ce în urma unui bombardament este descoperită o cavernă, iar o domnișoară arheolog în acuză pe eroul nostru că ar fi sedus-o și prăduit-o în aceeași noapte toridă. Ocupă domnul vă zic – cu glume cu dublu sens și ocheade între soldați la adresa blondei (da, arheologul din poveste este o frumoasă domnișoară blondă) începe acțiunea filmului. De la prăbușiri cu avionul și apoi reînvieri paranormale, de la Dr. Jekyll interpretat magistral de Russell Crowe durduliu de-a binelea pelicula este o înșiruire de bătăi, personaje paranormale mai vechi sau mai noi, efecte speciale dintre cele mai bune și femei care se bat pe inima și trupul lui Tom Cruise.

Recunosc au fost momente în care deși sala nu râdea mie mi s-au părut foarte amuzante multe dintre replicile extrem de acide pe care le lansează personajele. Cu un scenariu care se bazează mai mult pe efecte decât pe construcția personajelor, Mumia 2017 este un film de văzut cu punga de popcorn lângă ține și însoțit de gașca de prieteni.

Dacă ți se pare dubioasă alăturea dintre Mumia și personajul Jekyll – care reprezintă custodele unei organizații care vânează răul suprem la nivel mondial, șeful blondei și „fanul numărul 1” al lui Cruise odată ce acesta devine stăpânit de Set – zeul egiptean al morții – te lămuresc imediat. Filmul din 2017 este primul din seria de filme Dark Universe care va spune mai multe povești precum cea a miresei și ale lui Frankenstein, ale Omului Invisibil, ale lui Van Helsing, Dracula, Fantoma de la Operă și mai ales, Cococoșatul de la Notre-Damme. Cum sunt mare fan ale tuturor cărților,  precum și ale ecranizărilor din anii trecuți, mi-am lăsat la o parte spiritul critic și am fost atentă la detaliile care se vor continua în serie. Și cu un scurt preview pentru Mumia 2 de pe finalul peliculei de azi – recunosc că mi-au aprins curiozitatea. Abia aștept să îmi spui ție cum ți s-a părut.

Cea din dreapta este autoarea articolului

Articolul despre filmul Mumia 2017 a fost scris de Ana Marin. Filmul a intrat in cinematografe din 9 iunie, fiind distribuit in Romania de RoImage. Salutari CINEMILE tuturor!

. Niciun comentariu la Mumia 2017 sau Mumia lui Tom Cruise. Categories: 2017. Tags: , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.