Ana Marin despre Stolen Princess – Printesa Furata

Ana Marin despre Stolen Princess – Printesa Furata

 

 

La vizionarea Stolen Princess – Printesa Furata iarasi n-am putut sa ajung, insa amica mea Ana, care se lauda uneori ca este printesa, fara s-o fi furat inca nimeni, a mers cu zambetul pe buze. A lasat urmatoarele insemnari:

A trecut multă vreme de când nu am mai văzut un desen animat atât de plin de clișee. Stolen Princess – Printesa Furata este ca o prăjitură în care fiecare membru al familiei a venit și a aruncat câte un ingredient și apoi după ce ăl’ mai mic și mai pricăjit a amestecat în oală, au dat-o la cuptor. În avantajul ei are niște culori vii, fantastice și care vor face vizionarea o bucurie pentru cei cărora le plac peliculele care dau dureri oculare. Eu sunt o astfel de persoană, așa încât m-am bucurat maxim pentru fiecare costum, peisaj sau prăjitură 🙂.

Acum să ne întoarcem la poveste, Mila este o prințesă aflată în pragul măritișului, doar că – ca orice alt personaj feminin ea vrea să devină războinică și să cutreiere lumea în lung și în lat. Așa că deși vin pețitori, peste pețitori – toți primesc același tratament!

În piața orașului unde avea Mila palatul Ruslan își câștigă existența jucând în piese stradale scrise de prietenul său Nestor. Evident că planetele se aliniază și cei doi se întâlnesc petrecând o noapte magică împreună sărind pe acoperișuri și altele de gen. Fix când se bucurau de magia răsăritului, vine Chornomor (dublat în română cu Cernomor) un vrăjitor mare și rău care la fiecare 100 de ani lua energia magiei din tinere îndrăgostite peste care arunca o vrajă prefăcându-le în stană de piatră.

Doar că așa cum îți închipui cu cei doi îndrăgostiți ai noștri nu e de glumit, așa că Ruslan pleacă într-o călătorie plină de indicii ca să își recupereze iubita. Alături de el, pornesc și alți pețitori care mai de care mai plini de clișee amuzante despre personajele alea amărâte care sunt subiectele glumelor proaste. În călătorie e și o broască uriașă, care o dată ce săruta sau era sărutată nu se transforma în prințesă, ci transforma în broască pretendentul. Un motan cu capod de mătase, cu o bibliotecă într-un copac, care atunci când se enerva devenea un monstru, însă ca un fin cunoscător al rasei felie Ruslan îl face să alerge după o bucată de ață calmându-l. Un alt vrăjitor, parte dintr-un cuplu de îndrăgostiți despărțiti de Chornomor în urmă cu 100 de ani, haios și nu cu toate țiglele pe casă, însă surpinzător la final este extrem de lucid și capabil de a își organiza ideile. Sau un șobolan, desenat mai mult ca un porc de guinea care le salvează viața personajelor noastre masculine Ruslan și Nestor de mai multe ori.

Ca să vă zic și ceva interesant despre film este prima animație co-produsă de Ucraina, așa încât îl poți vedea doar cu traducerea în limba română deși sunt convinsă că în limba rusă ar fi fost o experiență, cel puțin interesantă. Stolen Princess – Printesa Furata devine astfel filmul câștigător al selecție cu numărul 9 organizată de Agenția de Film a Statului Ucrainian, fiind finanțat astfel de către stat cu aproximativ 20% din bugetul total al animație însumat la 95 de milioane de UAH sau pe lung hryvnii ucrainiene. Așa că dacă te roade curiozitatea ce pot scoate vecinii noștri de la nord, acum este momentul în care poți profita. Recunosc că nu se ridică la înălțimea calității filmelor de desene animate cu care ne-au obișnuit americanii, însă vei aprecia talentul ucrainienilor și naționalismul lor, evidențiat prin portul cu elemente tradiționale al Milei.

Stolen Princess – Printesa Furata este un desen de văzut într-un moment în care îți dorești relaxare, sau în care prichindelul de dotare vrea să vadă ceva și tu nu ai chef să cauți pe internet un film care să fie propice pentru vârsta lui. Veți găsi în egală măsură elemente care să vă placă.

Stolen Princess – Printesa Furata intra de azi, 16 martie, in cinematografe, fiind distribuit(a) in Romania de RoImage. Find original in limba rusa, va rula in tara noastra DOAR in varianta dublata. Salutari PRINCIARE tuturor!

. Niciun comentariu la Ana Marin despre Stolen Princess – Printesa Furata. Categories: 2018. Tags: , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.