Ana Marin despre Taxi 5

Taxi 5 este una dintre comedioarele pe care chiar imi doream sa le vad, si o voi face cand revin in Bucuresti. Momentan, inca-n vacanta clujeana prelungita, va las sa cititi insemnarile Anei vizavi de acest film.

Cea din dreapta este autoarea acestui articol

Unul dintre primele filme cu mașini care m-au ținut lipită de scaun a fost primul „Taxi” – sunt o fană a filmelor franțuzești, mai era și Besson în spatele peliculei – a fost rețeta succesului pentru mine. Însă, ca orice serie, când pierzi din esență doar pentru că vrei să scoți bani pe o rețetă care s-a dovedit de succes acum nici mai mult, nici mai puțin de 20 de ani e ca și cu vaca aia pe care o duci de prea multe ori la păscut, pentru că prima tranșă de lapte pe care l-ai vândut ți-a adus o mică avere, și acum sper să reușească din nou perfomanța.

Taxi 5 sau pelicula din 2018 este un film slăbuț, făcut pentru cei care nu au cunoștințe de mecanică, fizică sau măcar chimie – totul este o încercare de renaștere a umorului din filmele clasice cu Louis De Funes, însă forțată rău!

Pe scurt, povestea îl are în plan principal pe Sylvain care este transferat la poliția locală a Marseillei pe motiv că a umblat cu femeia nepotrivită la momentul nepotrivit. Visul lui e să ajungă la Brigada Anti-tero, așa că mutarea disciplinară nu îi face bine deloc. Într-o echipă mixtă, cu diferite standarde de implicare și pregătire, Sylvain obișnuit să conducă mașini de lux, ajunge să se dea pe străzile orașului cu un Logan, nu – nu glumesc, alături de Peugeot-ul celebru din prima serie vei vedea multe mașini făcute la Pitești și Smarturi, și în antiteză mașini de multe sute de mii de euro.

Uber-ul este personajul doi din film, dacă e să mă întrebi pe mine – pentru că întreaga comunitate a șoferilor, cu bune și cu rele pun umărul să îl ajute pe prietenul nostru care, așa cum este și așteptarea fiecărui spectator intră în belele.

Dialogurile sunt simple, la obiect. Simțul umorului este ocazional vulgar, însă nu în zona calității ci doar din încercarea de a fi un film din categoria comedie. Sincer, mă surrpinde că scenariul a ieșit din computerul și tastatura lui Luc Besson.

Pelicula Taxi 5 este una simplă pentru bărbații care încă cred că o mașină puternică te face automat șofer bun, pentru doamnele care vor să meargă la un film simplu cu ceva mașini și soare. Nu merge la filmul acesta dacă știi mecanică, fizică sau chimie, dacă știi că o mașină nu plutește sau sare de pe o piatră pe un yacht care era în larg. Sau că fumul te sufocă și că nu poți sta într-o încăpere închisă în care se întâmplă asta, că o mașină automată nu merge tractată… și alte detalii care fac lucrurile să se lege și să formeze o frumoasă poveste. Dacă vrei ceva simplu și cu hăhăială, atunci te va bucura acest film.

Taxi 5 este in cinematografe din 1 iunie, fiind distrbuit in Romania de RoImage.

. Niciun comentariu la Ana Marin despre Taxi 5. Categories: 2018. Tags: .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.