Bullet Head – Capcana Mortala

Bullet Head – Capcana Mortala

 

 

De cand am facut cele 2 poze celebre, cu Alexandra si cu Adrien Brody, toata lumea asteapta acest articol. Eu am tot amanat scrierea dintr-un motiv simplu: desi am vazut filmul acum cateva saptamani, el intra in cinematografe abia azi. Ceea ce inseamna ca pentru publicul larg filmul devine de interes abia de maine. Abia de maine vor incepe sa caute pe Google Capcana Mortala.

Legat de articol, daca tot am avut atat de mult timp la dispozitie, trebuie sa va dau un pic din casa: am scris si am sters de cel putin 4 ori. Fiecare forma a articolului imi displacea parca mai mult ca precedenta. Constantand apoi ca mai sunt zile bune pana la premiera, renuntam la scris, amanand pentru inca o zi. Astazi am decis sa sterg tot, s-o iau de la zero si, indiferent cum va iesi, sa-l public.

Acum, de ce este problematic acest articol? Pai, intai si intai, dupa fiecare sfarsit de an, adica dupa fiecare pauza mai lunga de scris, am probleme. Nu am inspiratie, imi vin greu cuvintele.

In al doilea rand, insa, filmul are, in sine o problema. Si nu judecati problema asta la modul efectiv, nu luati cuvantul ca atare. Filmul are o problema din punctul meu de vedere, pentru ca are o pleiada de actori buni insa, de fapt, personajul principal este un caine. De fapt, cainele, la modul general, este personajul prinicipal. Problema lui, modul cum se raporteaza omul la el si el la om. Actorii aia sunt acolo pentru a-i spune LUI povestea.

Si, sa ne intelegem, vorbim de ACTORI care merita sa fie scrisi cu majuscule: Adrien Brody, John Malkovich, Antonio Banderas. Acestia joaca la nivelul lor, Brody are un rol FOARTE bun, chiar daca nu se ridica la nivelul la care s-a ridicat in Pianistul (cumva, ca sa ne aminteasca de acel film, la un moment dat apare si-un pian; nu cred ca a fost intamplatoare aparitia acestuia), Malkovich si Banderas joaca si ei foarte bine. Doar ca ei joaca in filmul altuia. Filmul nu este despre ei, este despre … CAINI. Care caini sunt reprezentati (si razbunati #spoiler) de catre un caine, fioros, credincios, luptator, supravietuitor si puteti continua voi enumerarea.

Despre filmul Bullet Head – Capcana Mortala nu mai zic decat atat: m-a surprins si m-a facut sa tresar mai mult decat 90% dintre filmele catalogate oficial thriller ori chiar horror. Este un film bine realizat, inchegat, care beneficiaza de aportul unor actori de prima mana. Iar daca sunteti curiosi in privinta Alexandrei, trebuie sa va dezamagesc: apare maximum 2 minute cu totul. Macar a impartit aceeasi scena cu acei actori.

Nu, nu este un film genial, are multe fracturi logice, dar este clar mai bun decat ma asteptam eu sa fie si decat multi critici au spus ca ar fi. Ceea ce pentru mine este de ajuns. Vi-l recomand cu caldura. Nu d-alta, dar perioada aceasta din an este caracterizata de o caldura deloc specifica ei 🙂

Bullet Head – Capcana Mortala intra in cinematografe de azi, 5 decembrie, fiind adus in Romania de RoImage. Salutari CINEMILE tuturor!

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.