Tigrul: Misiune de Salvare – filmele indiene revin in cinematografele patriei

Tigrul: Misiune de Salvare – filmele indiene revin in cinematografele patriei

 

De multe m-am intrebat ce ar trebui sa aiba filmele Bollywood pentru a cuceri publicul roman? Ce ar trebui sa faca distribuitorul roman pentru ca filmele Bollywood sa ramana in cinematografele patriei?

O solutie evidenta este sa fie aduse filme cat mai noi. Publicul roman imi pare un public snob. Atat cat cunosc eu, fie de la prieteni cinefili, fie din ce aud la casele de bilete ale cinematografelor, unii refuza sa mearga DIN PRINCIPIU la un film vechi de 1 an. Daca, din N motive, un distribuitor baga in cinematografe in anul 2018 un film din 2016, exista un public, destul de numeros din pacate, care va refuza DIN PRINCIPIU sa mearga sa vada acel film. Un argument, corect doar in unele situatii, este ca acel film este DEJA disponibil pe torrente. Nu intru in discutia FILM VAZUT LA CINEMA vs FILM VAZUT ACASA. Imi cunoasteti opinia, nu insist.

Acum, insa, cum va suna un film Bollywood construit dupa calapod american? Indienii inving Hollywood-ul cu propriile arme.

Lucrurile stau in felul urmator: echipa de productie a filmului James Bond: Spectre a lucrat pentru super-productia indiana (bazata pe fapte reale) Tigrul: Misiune de Salvare. Filmul, in fapt un sequel al productiei Ek tha tiger, ni-i prezinta pe Salman Khan si Katrina Kaif in rolurile a doi spioni, aflati teoretic de parti diferite ale baricadei (unul indian, altul pakistane), care-si dau mana pentru o misiune aproape imposibila, in care trebuie sa infrunte ISIS-ul (ISIL) in Irak.

Filmul a avut lansarea globala pe 22 decembrie (cum va ziceam, romanul apreciaza productiile noi, pentru el aceasta precizare este mai importanta decat pare) si, dupa doar 2 saptamani, incasarile sale l-au dus direct pe locul 9 in topul celor mai populare filme indiene din toate timpurile.

Alte 5 chestiuni, pe scurt, despre Tigrul: Misiune de Salvare:

  • Este al doilea film bazat pe cazul real al rapirii asistentelor indiene si pakisteneze de catre ISIS. Primul film este Take off, lansat in martie 2017 in India.
  • Bugetul sau este unul urias pentru un film indian: 23 de milioane de dolari americani, excluzand costurile de marketing si tariful celor 2 actori. Incasarile lui dovedesc, insa, ca a meritat.
  • Filmul a fost turnat in mai multe locatii: Abu Dhabi, Austria, Grecia, Maroc.
  • Ultimul cantec al filmului a fost filmat in Insula Naxos, din Marea Egee. Mai jos aveti cantecul cu pricina:
  • Trailerul filmului, pe care-l vedeti mai jos, a fost lansat pe 6 noiembrie, avand in 24 de ore mai mult de 29 de milioane de vizualizari.

Filmul Tigrul: Misiune de Salvare intra in cinematografele patriei din 5 ianuarie, fiind distribuit de BML Movie Entertainment. Cinematografele unde filmul va putea fi vazut: Bucuresti (Cinema City AFI Cotroceni, Movieplex – Plaza Romania, Happy Cinema – Liberty Center, Grand Cinema & More – Baneasa Shopping City), Cluj-Napoca (Cinema City Iulius Mall, Cinema Florin Piersic), Timisoara (Cinema City Shopping City Mall), Ploiesti (Cinema City Shopping City), Constanta (Cinema City Park Mall), Targoviste (Line Cinema), Ramnicu Vâlcea (Line Cinema), Craiova (Cinema Patria), Deva (Cinema Patria) si Piatra-Neamţ (Cinema Dacia). Revin cu un review vineri noapte ori sambata dimineata. Salutari CINEMILE tuturor si HAI LA FILM!

 

 

 

. 1 comentariu la Tigrul: Misiune de Salvare – filmele indiene revin in cinematografele patriei. Categories: Filme Indiene. Tags: , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

1 thought on “Tigrul: Misiune de Salvare – filmele indiene revin in cinematografele patriei

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.