Caravana Centenarului Filmului Romanesc

Inutil sa va mai spun, sa va reamintesc, ca sunt un mare fan al Unirii. Deja stiti asta. Ce nu stiti este faptul ca sunt de asemenea fan al evenimentelor prilejuite de centenar. Unul dintre ele se numeste Caravana Centenarului Filmului Romanesc, unde Cinemil.ro este blogger partener.

In continuare voi publica doua comunicate de presa, unul despre 3 orase in care aceasta caravana deja a trecut, un altul despre locatiile unde va ajunge in perioada imediat urmatoare. Asadar:

COMUNICAT DE PRESĂ

–  post-eveniment  –

Câmpina, Bârlad și Pitești – primele orașe care au primit Centenarul Filmului Românesc

„Restul e tăcere”, „România la 100 de ani” (AGERPRES), „Aferim!” și „Bacalaureat”

 

Caravana Centenarului Filmului Românesc a ajuns în ultimele două săptămâni în trei localități din România: Câmpina, Bârlad și Pitești. Aceste episoade ale proiectului au adus aici filme ca Aferim!, Restul e tăcere sau Bacalaureat. La acestea, se adaugă o vizionare specială a documentarului produs și realizat de Agenția Națională de Presă AGERPRES, pentru și despre Centenarul României: România, la 100 de ani.

 

Caravana Centenarului Filmului Românesc a ajuns până acum în 14 localități din România și Republica Moldova și își continuă în perioada următoare drumul prin țară.

EPISODUL 8: CÂMPINA

Sâmbătă, 12 mai 2018, s-a scris Episodul 8 al Centenarului Filmul Românesc, la Casa de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina. Municipiul Câmpina a fost primul oraș care a răspuns pozitiv propunerii noastre de a proiecta un film românesc, în contextul Anului Centenarului. În foaierul Casei de Cultură din Câmpina a putut fi vizionată expoziţia de fotografie „România: Evoluţie”, realizată de Agerpres, odată  cu Centenarul Marii Uniri.

Documentarul dedicat Centenarului României: „România la 100 de ani”, realizat de Agenția Națională de presă AGERPRES, a fost vizionat de publicul din Câmpina, înainte de începerea filmului Aferim!. Documentarul, despre care directorul Agerpres, Alexandru Giboi spune că este „sută la sută despre emoții”, ilustrează ziua de 1 Decembrie 1918, actele premergătoare, cum a fost împărţită România Mare şi care a fost impactul economic, cultural, viaţa de zi cu zi a românilor de peste hotare, dar și dramatismul anilor 1940-1941, cu ruperea graniţelor şi cu deportările, condamnările la închisoare şi despărţirea familiilor.

 

TOMA CUZIN: „Aferim! e o poveste. A noastră”

„Aferim și documentarul Agerpres sunt un șir de lecții de istorie pentru noi. Suntem mândri că facem parte din cele 100 de orașe selectate în cadrul proiectului”, a declarat Marian Dulă, Consilierul Primarului din Câmpina.

„Ideea realizării acestui proiect nu a putut decât să ne bucure. Filmul face parte din cultura poporului român, iar celebrarea lui în cadrul Centenarului nu poate fi decât o idee bună. Consider că o astfel de inițiativă este mai mult decât bine-venită. Câmpina este un oraș cu o tradiție istorică bogată și un public receptiv la astfel de evenimente”, a declarat Alexandra Ioniță, Directorul Casei de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina.

După proiecție, invitatul special al evenimentului, actorul Toma Cuzin, a rămas pentru a răspunde celor prezenți la întrebările legate de film. El a întărit ideea că filmul a fost apreciat în cadrul festivalurilor datorită faptului ca oferă o imagine reală asupra problemelor sociale cu care se confruntă societatea românească. Tot el a spus despre peliculă că este un film cu oameni și pentru oameni: „Aferim! e o poveste. A noastră”.

De altfel actorul a mai declarat: „Când joc la teatru, într-un film sau serial mă simt la fel e bine. Dacă ai pasiune și îți place ceea ce faci, nu contează locul. Aferim este o poveste cu oameni și pentru oameni, o poveste a noastră, a societății românești, cu bune și cu rele. Filmul nu este despre rromi, ci despre adevăr”.

 

EPIDOSUL 9: BÂRLAD

Episodul 9 al Caravanei Centenarului Filmului Românesc s-a scris pe 13 mai 2018, la Bârlad, acolo unde a rulat filmul românesc Restul e tăcere, în regia lui Nae Caranfil și documentarul dedicat Centenarului României: „România la 100 de ani”, realizat de Agenția Națională de presă AGERPRES.

 

Spectatorii au putut viziona și expoziţia de fotografie România: Evoluţie, realizată de Agerpres, în contextul anului centenar al României.

 

„Caravana Centenarului Filmului Românesc este un proiect îndrăzneț, unul așteptat și căutat, pentru că în ultima perioadă tinerii caută tot mai mult filmul românesc. La rândul nostru, implicăm tinerii în activitățile ce țin de Centenarul Marii Uniri.” – Dumitru Boroș, Primarul Municipiului Bârlad.

Invitatul special al proiecției, actorul Ovidiu Niculescu, le-a transmis bârlădenilor un mesaj video: ,,A fost o oportunitate fantastică să lucrez la acest film, să pot să studiez cu adevărat un personaj, să pot să mi-l asum cu adevărat, iar aceasta e o întâlnire care se întâmplă foarte rar în viața unui actor și mă bucur de ea și de tot ceea ce m-a învățat. Să nu uităm că filmul acesta vorbește despre creativitate și despre voința cu care cineaștii români, încă de la început, indiferent că au fost actori sau scenariști și-au dat sufletul pentru această meserie superbă”.

Seara a continuat cu discuții despre film și despre felul în care cinematografia poate ajuta să vedem realitățile din jur, printr-o altă dimensiune.

EPISODUL 10: PITEȘTI

Pe 20 mai 2018, în ziua în care s-au împlinit 630 de ani de la prima atestare documentară a Piteştiului, a avut loc inaugurarea Cinematografului Bucureşti din subordinea Primăriei municipiului Piteşti. Prin parteneriatul cu Centenarul Filmului Românesc, piteștenii au putut viziona filmul Bacalaureat, în prezența actorilor Adrian Titieni și Lia Bugnar, care au rămas până la final, pentru a discuta cu publicul.

„Demersurile pentru înfiinţarea cinematografului au început în august 2006, patru ani am luptat să obţinem Cinematograful Bucureşti de către Primăria Piteşti, în aceeaşi zi în care a fost preluat a fost predat Filarmonicii Piteşti, după care această clădire a fost prinsă în proiectul european cu privire la Centrul Multifuncţional. S-a întîrziat inaugurarea odată cu Filarmonica, întrucît nu aveam autorizaţie de securitate la incendiu. Ne-am mişcat foarte repede pentru a pune în funcţiune şi cinematograful de ziua oraşului” – managerul Filarmonicii Piteşti, Jean Dumitraşcu.

„Cred că peste o sută de ani, filmul ăsta va sta în picioare în continuare. Proiectul aceasta este minunat, duceți-l mai departe. Școala românească de cinematografie produce, și asta este perfect pentru noi.” (spectator din Pitești)

Invitații speciali ai evenimentului, actorii Lia Bugnar și Adrian Titieni au stat de vorbă cu publicul și au apreciat faptul că se întâmplă astfel de evenimente: „Sunt plăcut surprins de cât de multă lume este în sală. Cred că începe o poveste cu drumuri dese la Pitești și suntem onorați să fim aici”.

Lia Bugnar a punctat importanța filmului românesc pe marele ecran din țara noastră: ,,Eu cred că filmele românești au mult mai multe bile albe decât oricare film american sau italienesc, pentru că ne putem regăsi în el. Suntem noi acolo și, oricum ar fi, în momentul în care ne vedem noi acolo, într-o oglindă mărită putem încerca să mai îndreptăm lucrurile”.

La finalul întâlnirii, actorul Adrian Titieni a subliniat faptul că filmul românesc reprezintă, în mare parte, chiar viața noastră: ,,Filmul românesc ajunge de multe ori să fie mărturie a vieților noastre. Acum, filmul românesc este prezent la toate festivalurile importante de film, din afară, iar acest lucru înseamnă ceva: este vorba despre o sumă de tineri revoltați, care au spus cu înțelepciune ‹‹Până aici!››, care au reconfigurat o cinematografie”.

 

Centenarul Filmului Românesc este un proiect inițiat de Asociația ARTIS (Iași) și Asociația MIA (Chișinău) și se desfășoară în anul Centenarului României în 100 de localități din România și Basarabia, la care se adaugă Cernăuțiul.

 

Si al doilea comunicat de presa:

 

COMUNICAT DE PRESĂ

CENTENARUL FILMULUI ROMÂNESC AJUNGE LA ROMAN, MOINEȘTI ȘI ONEȘTI

Invitații speciali ai Caravanei: politologul Daniel Șandru, actorul Teodor Corban și regizorul Stere Gulea

Trei orașe, patru filme, trei invitați

 

 

Centenarul Filmului Românesc ajunge pe 25, 26 și 27 mai la Roman, Moinești, și Onești. Caravana Centenarului continuă cu alte trei filme românești și trei invitați, care vor ajunge în localitățile menționate.

 

ROMAN: „Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu”

Vineri, 25 mai, începând cu ora 18.00, la Roman, în Sala de Festivități a Primăriei Municipiului, va fi proiectat filmul Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu. Invitatul special al evenimentului va fi  prof. univ. dr. Daniel Șandru (politolog, Coordonatorului Departamentului Centenar din cadrul Primăriei Municipiului Iași).

Roman: eveniment realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Roman și al deputatului USR de Neamț, Iulian Bulai.

 

MOINEȘTI: „6,9 pe scara Richter”

Pe 26 mai, la Moinești, de la ora 18:00, la Centrul Cultural „Lira”, va rula comedia 6,9 pe scara Richter. Invitatul special al eveimentului va fi actorul Teodor Corban.

Moinești: eveniment realizat cu sprijinul Primăriei și a Consiliului Local Moinești.

 

ONEȘTI: „Sunt o babă comunistă”

Duminică, 27 mai, Caravana Centenarul Filmului Românesc ajunge la Onești. La Cinema Capitol, începând cu ora 18:00, va fi proiectat filmul Sunt o babă comunistă. Invitatul special al evenimentului este regizorul Stere Gulea.  

Onești: eveniment realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Onești (primar ing. Nicolae Gnatiuc) și Biblioteca „Radu Rosetti” Onești.

 

 

IMPORTANT: În deschiderea celor trei evenimente, de la ora 16.00, va fi proiectat Documentarul AGERPRES „România, la 100 de ani”.

 

 

DESPRE FILME

Prin Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu, Andrei Ujică a urmărit o formulă de documentar-eseu cu totul aparte: în majoritatea lor covârşitoare, filmul este constituit din imagini oficiale, cadre sau frânturi de sunet  surprinse în timpul pregătirii diverselor filmări oficiale. Actul de creație al acestui film a fost o muncă de selectare din tonele de peliculă şi bandă magnetică acele imagini care ar ști să exprime cel mai puternic şi esenţializat profilul reflexiv al lui Ceauşescu pe care regizorul, ca artist al imaginii, încerca să-l surprindă. Experienţa vizionării acestui film se distinge prin valenţe catharctice multiple, de la declanşarea unor obligatorii procese de conştiinţă, până la exorcizarea sumedeniei de traume lăsate în sufletele milioanelor de victime.

Comedia 6,9 pe scara Richter îi are în echipa de distribuție pe Maria Obretin, Laurențiu Bănescu, Teodor Corban, Alexandru Papadopol, Adrian Văncică, Ovidiu Niculescu, Adrian Ștefan, Gelu Colceag, Camelia Zorlescu, Constantin Florescu, Ionuț Grama, Lucian Ifrim, Miruna Bilei, iar filmul în regia lui Nae Caranfil a reușit să câștige 5 premii Gopo, inclusiv Cele mai bune decoruri și Cel mai bun sunet. Urmărit de frica unui cutremur devastator anunțat de experți, căsătorit cu o nevastă geloasă și depresivă, un actor distribuit într-un rol de musical încearcă să rămână în echilibru printre toți cei din jur. Dar adevăratul cutremur îl resimte când, după ani, își regăsește tatăl care îi întoarce viața pe dos. Cei trei evoluează într-un cadru tragicomic unde „toată lumea râde, cântă și dansează”. Filmul a avut premiera mondială la TIFF 2016, unde a fost urmărit în aer liber de peste 3.500 de spectatori.

Filmul Sunt o babă comunistă, cu 3 nominalizări la Gopo în 2014, îi are în distribuție pe Luminița Gheorghiu, Marian Râlea, Ana Ularu, Andreea Vasile, Șerban Pavlu, Alexandru Potocean, Valeria Seciu, Tania Popa, Anca Sigartă. Filmul bazat pe romanul omonim al lui Dan Lungu, Sunt o babă comunistă, istorisește povestea unei generații care, odată trecută de anii ‘89, încearcă să se adapteze schimbărilor sociale, culturale și politice. Personajele centrale din film par depășite de evenimentele prezentului. Un cuplu de pensionari, trăind într-un oraș sărăcăcios din provincie, deapănă melancolia unor vremuri apuse. Eroina și baba comunistă, Emilia, interpretată magistral de Luminița Gheorghiu, personifică imaginea unei societăți care, indiferent de motorul politic care o pune în mișcare, are un singur scop – supraviețuirea.

 

DESPRE INVITAȚI

DANIEL ȘANDRU

Politologul Daniel Șandru a absolvit, ca șef de promoție, Facultatea de Filosofie a Universității „Al. I. Cuza” din Iași precum și un program de Studii Aprofundate în Filosofie Politică. A fost bursier postdoctoral al Academiei Române și a urmat stagii de cercetare la Universität Konstanz, Germania (2010, 2012) și la Humboldt-Universität zu Berlin (2011). În prezent este profesor universitar, doctor la Facultatea de Științe Politice și Administrative a Universității „Petre Andrei” din Iași.

Daniel Șandru a fost în 2016 Secretar de Stat în Cancelaria Prim-ministrului României, coordonator al Departamentului CENTENAR din cadrul Guvernului. După ce și-a dat demisia de onoare, s-a întors la Iași, unde a urcat în fruntea  Departamentului Centenar al Primăriei Iași și a lansat o serie de proiecte și ințiative datorită cărora Anul Centenar, în fosta Capitală de Război, se face prezent și onorat.

 

TEODOR CORBAN

Actorul a crescut și a copilărit pe străzile Iașului, „un oraș mult mai mic, fără blocuri pe atunci”. Chiar dacă a devenit un bun cititor abia în clasa a II-a, acesta a fost și primul semn că o să facă actorie. La început era pasionat de pictură și ar fi vrut să devină pictor de biserici, îl încânta mult ideea de „a sta izolat într-o mănăstire departe”, de altfel, acesta a rămas un regret pentru el. A absolvit liceul la Iaşi, însă s-a făcut remarcat la Şcoala Populară de Artă şi, ulterior, ca elev al magistrului Dem Rădulescu, la Institutul de Teatru „I. L. Caragiale” din Bucureşti.  De fapt, liceul de chimie pe care l-a urmat s-a dovedit a fi o mare greșeală și a devenit „un tip șmecher”, a început să mintă și să fie chiulangiu pentru că nu-i plăceau orele, așa că citea mult și se ducea la film, la matineu. Se proiectau filme rusești, poloneze, ungurești, în general din țările comuniste, filme care îl fascinau.

Viața de actor al lui Teodor Corban s-a împărțit între scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași, la care visa încă de mic să ajungă, și platourile de filmare. Este cunoscut pentru sutele de roluri pe care le-a avut în piesele de teatru și în filme de referință precum: 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, După dealuri, A fost sau n-a fost?, Amintiri din Epoca de Aur, Aferim sau Un etaj mai jos.

STERE GULEA

Născut în Constanța, într-o familie de aromâni, regizorul Stere Gulea este absolvent al Institutului Pedagogic şi al Facultătații de Filologie din Constanța și al secției de teorie Teatrologie-Filmologie din cadrul IATC București. În perioada 1970-2009, regizorul a realizat 10 filme, trei dintre acestea (Moromeţii, Ochi de urs şi Stare de fapt) având la bază scenarii proprii. Stere Gulea s-a făcut remarcat în lumea cinematografiei românești prin filmul Moromeții, producție care a câștigat numeroase premii naționale și internaționale precum: Premiul III (Festivalul de la Santarem, Portugalia, 1988), Marele Premiu pentru filmele artistice de lung metraj (Asociația Cineaștilor din România). De asemenea, după anul 1989, regizorul îşi afirmă vocaţia de militant politic, fiind unul dintre participanţii la celebra mişcare socială Piaţa Universităţii, din 1990. Activității sale i se adaugă și conducerea Televiziunii Române în perioada 1996-1998.

DOCUMENTARUL AGERPRES „ROMÂNIA LA 100 DE ANI”, PROIECTAT ÎN CADRUL  CELOR TREI EVENIMENTE: ROMAN, MOINEȘTI ȘI ONEȘTI

Co-organizator al evenimentului – AGERPRES – va prezenta în deschiderea evenimentelor, Documentarul dedicat Centenarului României: „România la 100 de ani”. Redacţia Video din cadrul Agenţiei Naţionale de presă AGERPRES prezintă în documentarul realizat cu ocazia Centenarului Marii Uniri de la 1918 cum a fost realizat acest deziderat al românilor.

Povestea pleacă de la contextul istoric internaţional, ajungând la trăirile oamenilor de rând, care şi-au dorit un singur lucru: o ţară în care există acelaşi grai, acelaşi port, aceeaşi simţire, fără graniţe.

Filmările au fost realizate pe teritoriul României, dar şi în Bucovina de Nord şi în Basarabia. Filonul istoric, cu date precise, este păstrat în documentar prin intervenţiile mai multor istorici, care preiau rolul naratorilor, iar latura dramatică, emoţională este pusă în scenă prin intermediul oamenilor care, prin mărturiile lor, evocă momentele trăite de străbunii lor sau chiar de ei. Documentarul „Marea Unire – România, la 100 de ani” este realizat de Mihuţ Năstăsache, Marilena Stănescu şi Sergiu Olteanu. Imaginea este semnată de Alfred Schupler, Sergiu Olteanu şi Andrei Cârlan. Reporteri au fost Marilena Stănescu, Mihuţ Năstăsache şi Camelia Moise. Grafica, sunetul şi montajul sunt semnate de Andrei Cârlan, asistent tehnic fiind Alex Vintilescu.

Intrarea la proiecții este gratuită, în limita locurilor disponibile.

 

DESPRE ROMAN

Municipiul Roman se află în județul Neamț și este situat în partea centrală a podișului Moldovei, la confluența râurilor Siret și Moldova. Dacă la recensământul din anul 1992, orașul avea o populație de 80.328 de locuitori, în anul 2011 aceasta a coborât până la 50.713. Primele mențiuni le găsim în Letopisețul Novgorodului, datat în jurul anului 1387. Se spune că numele orașului a fost preluat de la Roman I Mușat, considerat întemeietorul orașului. Romanul a fost de-a lungul istoriei sale unul din cele mai importante centre urbane ale Moldovei. De asemenea, este considerat ca fiind un oraș cosmopolit pentru că se regăsesc mai multe grupuri etnice: armeni, evrei și o importantă comunitate catolică.

 

 

 

DESPRE MOINEȘTI

Localitatea este situată într-o zonă cu resurse naturale bogate, la care se adaugă un peisaj natural de excepție. Aşa cum apare astăzi, localitatea s-a format din vechiul sat Moineşti, și a fost menţionat din 1437, fiind situat în zona Pârâului Moineşti.

Născuți la Moinești regăsim personalități marcante ale culturii românești. Una dintre ele, care se cere a fi amintită, este Tristan Tzara. Scriitorul născut la Moineşti a conceput manifestul mişcării care, vrând să răspundă absurdului prin absurd, propovăduia manifestarea revoltei mai mult prin provocare decât prin idei estetice şi apoi s-a mutat la Paris cu intenţia de a lansa dadaismul în capitala europeană a culturii.

Ca bogăţie spirituală, municipiul Moineşti este şi „depozitarul”  câtorva lăcaşuri de cult importante: Catedrala Naşterii Maicii Domnului, Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, atestată ca monument istoric din anul 1676, Biserica „Sfinţii Voievozi”, construită în 1850, Biserica „Sfântul Gheorghe”, 1860, dar şi Biserica „Sfântul Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon”, unica biserică din lemn în stil maramureşean din Episcopia Bacăului şi Romanului.

 

DESPRE ONEȘTI

Satul Oneşti a fost menţionat documentar pentru prima dată la 14 decembrie 1458, în perioada domniei lui Ştefan cel Mare. Numele său se trage de la „Seliştea lui Oană la Trotuş”. Oraşul modern a luat naştere pe vatra vechiului sat în 1952, atunci când, prin decizia Consiliului de Miniştri, a fost dispusă construirea Grupului Industrial Borzeşti şi a oraşului muncitoresc aferent Oneşti. Ca urmare a acestei decizii, s-au înfiinţat primele colonii şi a început construcţia primelor blocuri.

Între 1952-1960, se construiesc cartierele Caşin şi Tineretului, iar în 1956, comuna Oneşti primeşte statutul de oraş. Din martie 1965 oraşul se numeşte Gheorghe Gheorghiu-Dej (după numele liderului comunist), iar din 1990, după revoluţia anticomunistă, revine la vechea denumire.

Orașul Onești este denumit și Orașul Industriei Românești.

 

DESPRE CENTENARUL FILMULUI ROMÂNESC

Inițiat de ARTIS și Asociația Obștească MIA, organizat de Primăria Municipiului Iași şi Ateneul din Iaşi, Centenarul Filmului Românesc a fost lansat anul acesta, pe 3 februarie, la Iași, orașul care a înregistrat momente importante din cadrul Marii Uniri a României.

Centenarul Filmului Românesc este un proiect desfășurat în cadrul programului Centenar al Primăriei Municipiului Iași (2017-2020).

 

Despre ARTIS (Iași)

Din dragoste pentru film și din pasiune pentru organizarea de evenimente, s-a conturat, în anul 2016, Asociația ARTIS. Echipa este alcătuită din membri alumni ai Asociației Studenților Jurnaliști (ASJ), împreună cu care organizează, de 9 ani, festivalul Serile Filmului Românesc.

Anul acesta, pentru a celebra împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, ARTIS a inițiat un nou proiect, produs și organizat de Primăria Municipiului Iași, în colaborare cu Asociația Obștească MIA: Centenarul Filmului Românesc. Co-organizator al proiectului este Agenția Națională de Presă AGERPRES.

 

Despre Asociația Obștească MIA (Chișinău)

            AO „MIA” este o asociație non-profit, creată cu scopul de a stimula producția independentă de film și TV, de a promova cultura audiovizuală și de a educa consumatorul prin intermediului imaginilor în mișcare.

Fondată în anul 2000,  „MIA” a realizat diverse proiecte – de la producții video, TV și film la campanii sociale de amploare, de la training-uri, seminare și instruiri la evenimente de impact național.

 

Un eveniment inițiat de: ARTIS și Asociația Obștească „MIA” (Protecția și Dezvoltarea Mediului  Audiovizual Informațional) din Chișinău

Co-organizator: Agenția Națională de Presă AGERPRES

 

PARTENERI

În colaborare cu: Asociația Studenților Jurnaliști

Partener academic: Universitatea „Petre Andrei” din Iași

Parteneri: Dacin Sara, Institutul Cultural Român

PARTENERI MEDIA

  •    Partener media principal: AGERPRES
  •    Frecvența de încredere: Radio România Cultural
  •    Televiziunile Centenarului: Antena 3, TVR IAȘI
  • Parteneri media naționali: Europa FM, SMART FM, Cinefan, miscareaderezistenta.ro, România Liberă, AARC.ro, Filmsi.ro, movienews.ro, Cooperativa urbană, Flacăra, fundația culturală magazin istoric

  •    Partener media regional: VIVA FM
  • Parteneri media locali: Viva FM Iași, Zile și Nopți Iași, Evenimentul Regional al Moldovei, Ziarul de Iași, Iași FUN, Radio Iași, Iași TV LIFE, Suplimentul de Cultură

  • Lobby blog: Cineamator, Cinemil, cefilmevad.ro, piratulcinefil.wordpress.com, filme-carti.ro, raluka-fă-teauzit.blogspot.com, semnebune.ro

  •    Parteneri media Republica Moldova: Radio Chișinău, TVR Moldova, Diez.md
  •    Monitorizat de: zelist.ro
  •    Ne mișcă cei de la: ZigZag prin România

 

ON-LINE

Facebook: www.facebook.com/100filme.ro

Instagram: https://www.instagram.com/centenarulfilmului

Site: 100filme.ro

O singura mentiune legata de Caravana Centenarului Filmului Romanesc: imi pare rau ca nu am popularizat si anunturile precedente. Din cauza unei erori tehnice, emailurile nu au ajuns la mine. De acum inainte, insa, voi populariza intens evenimentul.

. Niciun comentariu la Caravana Centenarului Filmului Romanesc. Categories: Comunicate de presa. Tags: .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.