Casa ca-n filme cu pisicina in curte
Nu stiu ce intelegeti voi prin notiunea de casa ca-n filme, insa multa vreme romanii intelegeau fix 3 lucruri:
- Camere multe, fiecare avand o alta utilitate. Serios: romanii sunt fascinati de casele care au biblioteca, birou, camera de gaming (cu console si tot tacamul), dormitoare, living (unul sau mai multe). Cand am fost eu in practica la sociologie, prin 2006 (acum 15 ani, deci), am nimerit la un moment dat intr-o garsoniera unde stateau 4 oameni (sotul, sotia si 2 copii). Tin minte ca tipul mi-a vorbit despre garsoniera lui, spunand: Ce? Noi suntem bogati sa avem camere pentru fiecare activitate? La noi toate se petrec aici, in aceasta camera. In aceeasi practica, o alta persoana spunea ca bogatii sunt singurii care-si permit sa tina camere goale in casa. Mi-au ramas in minte cele 2 lucruri.
- Camerele sa fie spatioase, inclusiv in inaltime. Cand un amic a intrat intr-o camera a unei case de genul, a observat intai inaltimea camerei. Cand a intrat ulterior intr-o alta casa, a observat cat de joasa este. A dat instant cu capul in prag si a constientizat diferenta dintre o casa ca-n filme si o casa … de saraci.
- Prezenta unei piscine. O casa ca-n filme are musai piscina.
Acum, daca discutam efectiv despre filme, trebuie discutat si despre tipul de pisicine. Cunoscatorii vor putea vedea, de la distanta, daca o pisicina este una de calitate sau nu.
De pilda, acum ceva timp, la un film romanesc, cineva mi-a semnalat faptul ca-n film aparusera niste pisicine fake. Sa ne intelegem: in casele oamenilor cu bani vedem pisicine metalice, pisicine din otel de cele mai multe ori, nu pisicine de plastic, de jucarie. Si mie mi s-a parut ciudat, sa nu zic altfel, sa vad ceva fake. Da, este posibil ca acea piscina si acea casa sa fie, de fapt, studioul de filmari, dar asta este irelevant. La un film e important ce se vede, fiind complet irelevante cauzele.
Din pacate, in afara acestui aspect, de la distanta nu putem vedea diferentele dintre niste pisicine ieftine si pisicine scumpe. Diferentele vin din alte aspecte. Fara sa fiu specialist in asa ceva, imi permit sa dau 5 sfaturi generale vizavi de alegerea corecta a unui constructor. Asadar:
- Piscina este o investitie pe care o faci o singura data, drept urmare nu are sens sa faci economie la asa ceva. Cand faci economie faci la chestii pe care le iei regulat, nu la investitiile unice.
- Este mai greu sa repari dupa, s-ar putea sa te coste mai mult ulterior. Asadar, atunci cand faci economie, trebuie sa te gandesti ce fel de economie faci.
- Atentie la garantie (asta apropo de punctul anterior)! Pisicina este bine sa aiba garantie si, in plus, este bine sa aiba si mentenanta asigurata, fie si pe bani. Sunt o gramada de oameni care au pisicina in curte, dar care apoi cauta disperati oameni care sa le-o aranjeze, sa le-o curete ori sa le-o repare.
- Firmele care fac de toate sunt de evitat. Pentru pisicine este bine sa se ocupe oamenii specializati in asa ceva.
- Eu, unul, m-as interesa la toti prietenii mei care au pisicine si i-as intreba cu cine au lucrat. Mai importanti decat firma cu care lucrezi sunt oamenii. Drept urmare, pe langa contract si alte clauze as intreba cum sunt oamenii care au venit sa lucreze.
Iar pentru producatorii de film, decat sa incerci sa reproduci o casa ca-n filme in studiourile de filmare, mai bine te duci la o astfel de casa si filmezi acolo. Reusesti tu s-o inchiriezi, pe gratis sau pe bani. Ideea e ca spectatorul sa nu aiba impresia ca vede ceva fake.
Ah, da, o casa ca-n filme are o pisicina mare, nu una mica. O pisicina mare, insa, nu trebuie sa ocupe toata curtea. Cica da nasol, vizual vorbind, sa ai o curte ocupata peste 60% de pisicina.
Casa ca-n filme cu pisicina in curte este un articol inscris in competitia Spring Super-Blog 2021, pentru sponsorul PiscineIeftine.RO. Nu stiu daca este un articol ca-n filme, dar eu asa-mi doresc sa fie. Bine, nu tin neaparat sa fie filme de Oscar, dar macar de-un Gopo. Zic.
❤️