Diferenta dintre CHIPS si un film este diferenta dintre CHIPS si cartofi

Diferenta dintre CHIPS si un film este diferenta dintre CHIPS si cartofi

 

Nu va dau definitia de dictionar, nu va zic ce zic academicienii, va zic, insa, ce stim cu totii: CHIPS = fast-food. Nici cartofii prajiti normali nu sunt sanatosi, dar CHIPS sunt o chestie nesanatoasa cu multa sare si alte cateva E-uri. Nu zic ca nu-s buni, cu totii mancam deseori cartofi tip CHIPS (asta e exprimarea oficiala), doar ca nu sunt naturali. Si veti rade, dar cartofii prajiti adevarati sunt un pic diferiti, chiar daca si ei nesanatosi.

Si sa va mai zic ceva: nu stiu voi cum sunteti, da-n cazul meu nu ma satur deloc cu CHIPSuri. La acelasi gramaj, o portie de cartofi prajiti ma satura, in timp ce o portie de CHIPSuri imi face mai multa foame. Calorii cat cuprinde si nici satul nu sunt.

Acum, sincer sa fiu, nu stiu la ce s-au gandit producatorii filmului CHIPS, dar zic ca au nimerit-o. Nu romanii, care au vrut iarasi sa se bage in seama cand au tradus filmul, ci aia care l-au gandit si au pus titlul. Simplu, fara alte explicatii: CHIPS.

Un film comercial, de consum, teoretic gustos, dar la final ai fix aceeasi senzatie pe care o ai dupa ce ai mancat o punga de cartofi tip CHIPS: ai facut mai mult rau decat bine. Ai bagat chimicale, ai bagat multa sare si foame iti e in continuare.

Chips, nu cartof. Poza asta pare dintr-un film de actiune, dar nu e 🙂

Va mai zic doar ca filmul CHIPS este inspirat dintr-un serial de succes din anii 70, adica, pentru a ramane in domeniul culinar, este reinterpretarea unei retete vechi. Daca cinematografic din serial a ajuns film de lungmetraj, in bucatarie este ca si cum un fel principal acceptabil a ajuns un aperitiv de duzina.

Obiectiv vorbind, Chips este un fel ultra-comercial, amuzant pe alocuri, foarte previzibil si deloc profund. Poate avea o continuare, insa acest lucru nici nu te bucura, nici nu te dezamageste. Este un film ca alte sute de filme (era sa zic pungi de CHIPSuri). Sunt sanse la fel de mari sa-ti placa cum sunt sa-ti displaca. Depinde de tine, de cat de pretentios esti, de starea ta, de asteptarile tale.

Chips intra de maine in cinematografe, fiind distribuit in Romania de Freeman Entertainment. Salutari CINEMILE tuturor!

 

. Niciun comentariu la Diferenta dintre CHIPS si un film este diferenta dintre CHIPS si cartofi. Categories: 2017, Comunicate de presa. Tags: .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.