Cod rosu de jaf – The Hurricane Heist – film bun cu trailer si poster slabe

Cod rosu de jaf – The Hurricane Heist – film bun cu trailer si poster slabe

 

 

Care este reactia umana normala atunci cand auzi ca urmeaza un uragan? Sunt 3 reactii:
1. Sa nu te increzi in avertizari, in meteorologi, in calculele lor. Drept urmare, atunci cand auzi ca urmeaza evacuarea, sa vrei sa te opui. Sa consideri ca autoritatile sunt paranoice.
2. Sa fugi, chiar inainte sa anunte autoritatile ceva. Sa fii mai paranoic decat paranoicii.
3. Sa incerci sa profiti de pe urma uraganului. Caci de fiecare data ghinionul cuiva e norocul altcuiva.

In categoria 3 aveti impresia ca sunt acei vanatori de uragane. Filmele americane sunt pline de ei. Ceea ce e adevarat. Doar ca mai exista o categorie de oameni, unii i-ar numi suboameni, care vor sa profite in alt mod de un dezastru. Acestia sunt HOTII, cu variatiunile de rigoare: talharii, jefuitorii.

In cazul filmului Cod rosu de jaf – The Hurricane Heist avem parte, pana la un punct, de talhari cu principii: ei voiau sa jefuiasca Rezerva Americana (Federal Reserve), urmand a se imbogati cu 600 de milioane de dolari. Ideea e ca acei bani, spre deosebire de banii din banci, sunt nemarcati. Sunt bani vechi, care urmeaza a fi distrusi.

Pentru a-ti usura munca, apelezi, bineinteles, la politistii locali, cei care oricum nu vor avea altceva de facut, avand in vedere ca orasul este … evacuat.

Va mai spun doar ca filmul urmareste, de fapt, povestea a doi frati, care atunci cand erau mici si-au vazut tatal murind in urma unui dezastru natural. Dupa mai bine de 20 de ani, cei doi urmeaza sa infrunte din nou o astfel de urgie. De fapt, una mai violenta ca niciodata.

Ma opresc din a va dezvalui cum se termina totul, insa nu ma pot abtine sa nu va semnalez un lucru. De fapt, ar fi 2, dar vi le spun impreuna: filmul are un trailer extrem de slab si un poster extrem de … neinspirat.

Cele 2 idei ale filmului, ideea de jaf si ideea de dezastru natural, sunt greu de transpus in acelasi poster. Pot intelege asta. La fel cum pot accepta ca e foarte greu sa faci un trailer relevant pentru un astfel de film. Relevant, util si fara spoilere. Deci n-as putea spune cum ar fi trebuit sa arate. Spun doar ca NU ar trebui sa va luati dupa ele. Deseori am spus ca trailerele sunt inselatoare, ca uneori sunt PREA bune (in cazul multor comedii vedem TOATE GLUMELE BUNE in trailer), in alte cazuri, cum este aici, trailerul este mult mai slab ca filmul in sine. In loc sa-i faca reclama, sa-l promoveze, aproape ca-l face de ras.

Per total, Cod rosu de jaf – The Hurricane Heist este un film bun. Nu foarte bun, nu extraordinar, dar bun. Clar mult mai bun decat ma asteptam. A scos cam tot ce se putea scoate din ideea de baza.

Cod rosu de jaf – The Hurricane Heist este in cinematografe incepand de azi, 9 martie, fiind adus in Romania de RoImage. Salutari CINEMILE tuturor!

PS: In filmul Cod rosu de jaf – The Hurricane Heist o veti (re)vedea pe Maggie Grace. Nu stiti cine este? Va zic eu: este pustoaica aia pe nume Kim pentru care tatal ei, Bryan (aka Liam Neeson) a devastat trei orase (Paris, Istanbul si L.A.). De aceasta data ea nu mai are nevoie de indicatii primite prin telefon. Pare a se descurca (mult) mai bine 🙂

. Niciun comentariu la Cod rosu de jaf – The Hurricane Heist – film bun cu trailer si poster slabe. Categories: 2018. Tags: , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.