COLIZIUNEA dintre un film de actiune si unul siropos

COLIZIUNEA dintre un film de actiune si unul siropos

Coliziunea POSTER Romania

Introducere COLIZIUNEA

O idee aparent banala, cu o distributie interesanta – asta stiam eu despre Coliziunea inainte de vizionare. Doi gangsteri care concureaza (nu ni se zicea de ce, in film vedem exact relatia lor), un EL care lucra pentru unul dintre ei, dar care parasise aceasta lume, insa se intoarce pentru ca avea nevoie de bani pentru prietena sa. Si multa actiune.

La distributie, capul de afis era Anthony Hopkins, insa nici restul distributiei nu suna rau. Ce a iesit vedeti la cinema si parcurgand pana la capat acest articol

Coliziunea SuperBlog

Puncte de interes COLIZIUNEA

Rezumatul l-am pus in introducere, asa ca aici mai trebuie sa punctez alte cateva lucruri relevante despre film. Asadar:

 • Pe langa Anthony Hopkins, in distributie mai regasim pe Nicholas Hoult, Ben Kingsley ori Felicity Jones.
 • Regia este semnata de Eran Creevy, aflat abia la al doilea film din cariera.
 • Putine review-uri externe, astfel incat notele de pe site-urile de specialitate sunt inca irelevante. 5.9 pe IMDB, iar pe Rotten 43% (insa pe voturile audientei, nu ale criticilor). Asteptam opiniile criticilor, in masura in care ele sunt cu adevarat relevante.
 • Durata este de 99 de minute.

Coliziunea 2016

Puncte tari COLIZIUNEA

 • Partea de actiune a filmului este la inaltime. Fanii genului vor fi multumiti de ce vor vedea (nu este excelent, este doar foarte bun).
 • Interpretarea lui Anthony Hopkins este la inaltime. Un actor care se respecta joaca foarte bine indiferent de filmul in care-l pui sa joace. In acest caz vorbim si de un PERSONAJ extrem de bine construit (replicile sale sunt savuroase).
 • Casey este la fel de bine interpretat (de Nicholas Hoult). In cazul sau problemele sunt la modul in care a fost SCRIS personajul.
 • Un film intens, fara momente moarte. Durata de aproape 100 de minute se dovedeste a fi exact cat era necesar.

Coliziunea Emil Calinescu

Puncte slabe COLIZIUNEA

 • Geran, atat ca si constructie a personajului, cat si ca interpretare (Ben Kingsley fiind actorul), este principalul punct slab al filmului.
 • Personajul feminin, Juliette, interpretat de Felicity Jones, pare a fi iarasi un personaj slab. Aici tind sa cred ca vina este mai putin a actritei si mai mult a celui/celor care l-a/l-au construit. Tipa arata bine, ne arata un pic din ce are, insa personajul, desi debuteaza promitator, este abandonat rapid.
 • Latura siropoasa a filmului strict tot feng-shui-ul. Poate sunt eu defect, insa filmele siropoase trebuie sa ramana filme siropoase si atat, in timp ce filmele de actiune trebuie sa ramana de actiune. Combinarea lor, COLIZIUNEA lor, ca sa folosesc titlul filmului, in acest caz, este nefericita. Dupa mine, strica ambele genuri: pentru fanii (fanele) filmelor siropoase, Coliziunea este un film prea dur, prea sangeros, in timp ce pentru fanii filmelor de actiune este un film prea siropos. Cine alearga dupa 2 iepuri nu prinde niciunul…
Cam asa e in film: Hopkins il eclipseaza pe Kingsley
Cam asa e in film: Hopkins il eclipseaza pe Kingsley

Opinii COLIZIUNEA

Coliziunea este un film de vazut. Anthony Hopkins este tipul de actor pe care nu-l poti rata. Are o evolutie conforma statutului sau, chiar daca filmul are, altfel, multe alte defecte. Recomand siropeala de actiune Coliziunea, chiar daca combinarea celor 2 genuri este, dupa mine, exagerata.

Coliziunea intra de vineri, 2 septembrie, in cinematografe, fiind adusa in Romania de InterComFilm. Salutari CINEMILE tuturor!

 

 

 

 

. 5 comentarii la COLIZIUNEA dintre un film de actiune si unul siropos. Categories: Comunicate de presa. Tags: , , , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

5 thoughts on “COLIZIUNEA dintre un film de actiune si unul siropos

 1. Pingback: Coliziunea - Fa-te auzit!

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.