Complotul bonelor este un film SURPRINZATOR de decent!
Complotul bonelor este cel mai nou film semnat Iura Luncasu, film care deja se anunta a fi un nou hit romanesc care va rupe in doua cinematografele patriei. Prezenta Aneimaria Prodan intr-un rol principal, dar si un trailer mai mult decat dezamagitor, m-au facut sa merg cu asteptari foarte mici la acest film. Spun din start: asteptarile mele au fost mult depasite, chiar daca in mod cert este loc de mai bine.
Dar sa o luam cu inceputul.Complotul bonelor ne spune povestea lui Virgil, un afacerist roman de succes care insa in plan sentimental este un fel de Don Juan. Ca sa fac o comparatie din lumea fotbalului, Virgil pare un fel de Cristi Borcea. De ce il pomenesc pe fostul patron al lui Dinamo? Pai simplu: pentru ca el avea 9 copii cu 3 neveste. Momentan era singur, „liber de contract”, asa ca era in cautarea unui angajament.
O cunoaste pe Valentina, pe care vrea sa o faca mama copiilor sai. Valentina are si ea copii (vedeti voi exact cati), asa ca lucrurile nu sunt foarte usoare. In plus, copiii lui l-ar vrea cuplat, insurat, cu una dintre bone. Caci bonele, dragutele de ele, erau in numar de 3 (fiecare fiind repartizata unor copii anume; un fel de marcaj om la om #casazicasa).
Nu va spun cum se termina totul, nu va spun care e faza cu Complotul bonelor (cum si de ce comploteaza), toate astea le veti descoperi singuri. Eu va spun doar ca in rolurile principale ii regasim pe Cristi Iacob (in rolul lui Virgil) si pe Anamaria Prodan (in rolul Valentinei).
Sa va spun acum 5 lucruri importante, relevante, despre Complotul bonelor. Cum s-ar zice, si bune, si rele:
- Cristi Iacob este excelent in rolul lui Virgil. Pacat ca nu primeste mai des roluri in film, este un actor cu potential, care pe sticla da foarte bine.
- Prima parte negativa este, in mod evident, Anamaria Prodan. Este mai bine decat ma asteptam, insa in mod cert o actrita profesionista ar fi scos mult mai multe din acest rol. Un rol ofertant, destul de greu. Deci, desi ar trebui s-o critic, de fapt o laud, caci a dus cum a putut ea un rol de acest gen.
- Complotul bonelor este un film surprinzator de decent, comparativ cu asteptarile mele. Nu avem nici un limbaj foarte injurios, precum in Teambuilding, insa nu avem nici limbaj de calugarite, precum in Klaus & Barroso. Inteleg ca unii au fost deranjati sa auda cuvantul „coaie” din gura unui „pusti”. Daca asta inseamna limbaj licentios, atunci eu sunt popa ras in cap. Iar vizual nu vedem nimic interzis minorilor. E drept, o vedem pe Anamaria Prodan in cada de baie, plina de spuma, insa nu se vede nimic nud, nimic indecent. De altfel, indicatorul primit de la CNC, AP-12, sugereaza asta. Este un film facut pentru a fi vazut impreuna cu intreaga familie.
- Ajung acum la al doilea aspect negativ, unul deranjant: calitatea sunetului. In unele momente nu se intelegeau vorbele copiilor. Desi pare deopotriva amuzant si absurd, in acele momente simteam nevoia unei subtitrari, fie ea in engleza. Si nu pot da vina pe cinematograf atat timp cat filmul a fost vazut la Cineplexx Baneasa, in sala Epika, adica intr-unul dintre cinematografele de top. Daca l-as fi vazut la alde Union sau Eforie m-as fi putut gandi ca ar putea fi vina cinematografului. Nu-i cazul aici.
- Un ultim aspect, de aceasta data pozitiv: senzatia generala cu care iesi din sala de cinema este una de buna, filmul are un vibe pozitiv. Pare un film cinstit, care nu se da ceea ce nu este, care livreaza fix ceea ce isi propune sa livreze.
Per total, Complotul bonelor exact asta este: un film comercial onest, care livreaza exact ce isi propune sa livreze. Care nu te minte, care nu se lauda cu ceea ce nu are.
Complotul bonelor intra in cinematografe incepand cu 9 februarie 2024, fiind distribuit in tara noastra de Vertical Entertainment. Ma rog, avanpremierele speciale sunt proiectii speciale, ele nu se pun la socoteala.
ps: Cineva ma intrebase inainte sa ma indrept spre cinematograf daca filmul Complotul bonelor are sau nu printre sponsori vreo casa de pariuri. M-am uitat bine si am observat CA NU ARE. Unii judeca filmele SI dupa acest aspect. Ridica in slavi filmele care „rezista” fara banii murdari de la pacanele (cu sau fara ghilimele). Cele mai bune exemple sunt aici cele 2 filme ale lui Mircea Bravo: Mirciulica si Nunta pe bani. Acestor oameni vreau insa sa le dau o veste proasta. S-ar putea ca AGENTUL DE JUCATORI Anamaria Prodan sa aiba interdictie de a avea orice fel de relatie contractuala cu vreo casa de pariuri. S-ar putea deci ca absenta vreunui casino online sa nu fi fost o alegere comerciala, ci sa fi fost OBLIGATIE PROFESIONALA. Caz in care laudele nu-si au sensul. Este ca si cum ai lauda un sofer ca opreste cand se face rosu. Oricum nu sunt atat de convins ca ar trebui sa judecam un film dupa sponsorii care l-au finantat. Iar interzicerea reclamelor la pariuri imi displace la fel de mult precum orice fel de interzicere. Asa ca mai usor cu pianul deontologic pe scari.
Be the first to leave a reply