Craiasa zapezii 2015

Craiasa zapezii 2015

Craiasa Zapezii 2015 poster Romania

Introducere Craiasa zapezii 2015

Introducerea se gaseste pe blogul Dianei Duca. Acolo este si un soi de rezumat, mai neoficial.

Avanpremiera Craiasa Zapezii

Rezumat Craiasa zapezii 2015

Craiasa Zapezii, un personaj malefic si extrem de egoist, si-a propus sa inghete complet sufletele oamenilor, iar albul zapezii sa acapareze intreaga omenire. Gerda, o fetita curajoasa, cu un suflet mare, incearca din rasputeri sa-si salveze fratele din mainile Craiesei. Singurele lui ajutoare sunt o nevastuica si un troll in care nu prea putea sa aiba incredere. Care va fi deznodamantul va ramane sa aflati singuri.

Craiasa Zapezii 2015

Puncte de interes Craiasa zapezii 2015

  • Animatia este produsa de rusi, unde s-a lansat pe data de 31 decembrie 2012. In Romania ajunge dupa aproape 3 ani.
  • Din cauza faptului ca limba originala este rusa, in Romania va rula doar in varianta dublata. Daca-n cazul animatiilor in engleza regretam acest lucru, in acest caz pot spune ca-i alegerea corecta.
  • Dublajul este asigurat de 4 voci cunoscute, Simona Patruleasa, Elena Gheorghe, Dan Cruceru si Claudia Pavel (la baza actrita, ea a putut fi vazuta pe marile ecrane in Terapie pentru Crima), dar si cativa copii, castigatori ai concursului Micile voci mari (detalii aici).
  • In film veti vedea un personaj pe care zic sa-l urmariti cu atentie: troll-ul 🙂
  • Filmul ruleaza in Romania in format 3D normal.

Avanpremiera Craiasa Zapezii 2

Puncte tari  Craiasa zapezii 2015

O poveste nemuritoare precum Craiasa Zapezii va fascina intotdeauna copiii de toate varstele. Principalul punct tare al animatiei este, bineinteles, lumea de basm in care intri. Faptul ca e 3D accentueaza acest lucru, chiar daca pentru multi adulti efectele 3D efective au fost, poate, insuficiente. Pentru cinefilii adevarati, obisnuiti cu animatii mai profesioniste, cu bugete mai mari, aceasta va parea o joaca de copii. Ceea ce, la propriu sau la figurat, chiar este, fara sa fie deloc o rusine. Per total, din punct de vedere vizual sta bine.

Dublajul facut de copii este bun, vocile lor suna exact cum ar trebui sa sune: inocente, naturale si jucause. O alegere perfecta din acest punct de vedere.

Avanpremiera Craiasa Zapezii 3

Puncte slabe  Craiasa zapezii 2015

Trei puncte slabe evidente ale animatiei:

  • Vocea Simonei Patruleasa suna ciudat. Ea pare, la propriu, din alt film. Contrasteaza foarte mult cu toate celelalte voci din film. Sunt curios, insa, cum suna versiunea originala, chiar daca nu inteleg limba rusa. Poate, totusi, Craiasa Zapezii este chiar fioroasa, asa cum ar fi trebuit sa fie.
  • Povestea este mult schimbata fata de original. Nu stiu cat de buna este aceasta adaptare FOARTE libera. Iar povestea, privita din perspectiva unui adult, pare extrem de … ciudata.
  • Desi animatia este scurta, avand doar 80 de minute, ai impresia c-a trecut o vesnicie. Momentele moarte sunt multe, daca vii dupa o zi grea sansele sa adormi sunt mari. Foarte mari. Copiii, insa, sunt altfel setati, au alta rabdare si alta energie.

Craiasa Zapezii Emil Calinescu

Opinii Craiasa zapezii 2015

Craiasa Zapezii 2015 este adresata in principal celor mici. Cei mari vor stramba din nas la ea, ea, obiectiv vorbind, are multe defecte, insa cei mici vor fi incantati de ea. Un motiv bun pentru a merge la cinema, daca nu aveti copii, este sa vedeti o animatie facuta de rusi dupa un basm nordic clasic. Nu incercati comparatii cu Frozen ori alte animatii Disney, vorbim de cu totul alte bugete.

Craiasa Zapezii 2015 intra de maine in cinematografe, fiind adusa in Romania de Freeman Entertainment. Craiasa, nefiind superstitioasa, considera ca vineri 13 nu ii va aduce ghinion. Salutari DE POVESTE tuturor!

. 5 comentarii la Craiasa zapezii 2015. Categories: 2013, 2015, Animatii, Filme noi. Tags: , , , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

5 thoughts on “Craiasa zapezii 2015

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.