Creed

Creed

Creed POSTER ROMANIA

Introducere Creed

Seria Rocky este una clasica. Cumva, nu te poti numi cinefil daca nu ai vazut acele filme. Nu trebuie neaparat sa-ti placa, insa trebuie s-o fi vazut. Primul film, Rocky, a aparut in 76, cel mai recent, inaintea lui Creed, fiind Rocky Balboa din 2006.

O decizie interesanta a producatorilor a fost sa schimbe titlul. Apolo Creed a fost adversarul lui Rocky, cine a vazut filmele stie despre ce este vorba. Ce alte lucruri or mai fi vizat producatorii prin schimbarea titlului? Doresc sa faca mai multe continuari cu noul Creed? Multi amici de-ai mei confunda pe Creed cu Assassin’s Creed, film care va aparea la finalul anului. S-o fi mizat si pe aceasta confuzie?

Adonis Creed

Rezumat Creed

In film vedem lui Adonis Creed, copilul fostului rival al lui Rocky, Apollo Creed. Adonis reuseste cu greu sa-l convinga pe Rocky sa-l antreneze, insa nu doar Adonis avea un adversar de temut, ci si insusi Rocky. Care sunt adversarii celor 2 si care este rezultatul final veti descoperi singuri mergand la cinema sa vedeti filmul.

Creed 2015

Puncte de interes Creed

  • In rolul lui Adonis Creed il regasim pe Michael B. Jordan, Johnny Storm/Human Torch in ultimul Fantastic Four (din 2015). Nu are nicio legatura de rudenie cu celebrul jucator de baschet Michale Jordan.
  • Regizor este Ryan Coogler, aflat la al doilea film ca regizor. Primul film, Fruitvale Station (2013), vorbeste despre cazul real al tanarului de culoare ucis de un politist intr-o statie de metrou din New York. In acel film, rolul tanarului ucis, pe nume Oscar, a fost jucat de acelasi Michael B. Jordan.

Creed Movie 2015

Puncte tari Creed

  • Michael B. Jordan si Silvester Stallone isi interpreteaza foarte bine rolurile.  Nu sunt roluri de Oscar, dar sunt roluri foarte bune, pentru care merita felicitati.
  • Este un film care atinge, deopotriva, fanii in varsta (in fond, primul Rocky este din 76), dar si fanii tineri, care vad un meci de box din prezent. Face o legatura intre generatii, iar faptul ca filmul POATE fi vazut fara sa fi vizionat filmele precedente ii confera un avantaj.
  • Mesajele moralizatoare din spatele filmului fac din acesta mai mult decat o banala pelicula despre box. Nu pot face spoiler, asa ca nu va dezvalui nimic altceva, va indemn doar sa mergeti sa vedeti singuri despre ce este vorba.

Creed

Puncte slabe Creed

  • Scenariul are cateva lipsuri. Lipsesc explicatiile relevante cu privire la unele decizii, multe lucruri parand complet artificiale. Sa va dezvalui un pic: Adonis reuseste sa isi faca o educatie, isi face o cariera in domeniul financiar, insa fix in momentul in care este promovat renunta la TOATA cariera construita pana atunci si hotaraste sa se apuce de box. Este visul oricarui vraci motivational, poate fi dat ca exemplu in orice conferinta de dezvoltare personala, insa cati oameni fac cu adevarat acest lucru? Si, in plus, de ce ai face asta dupa ce AI FOST PROMOVAT?
  • Punctul forte al unui astfel de film, meciul final de box, mi se pare slab realizat de la un capat la altul. Punctul forte se transforma in punctul slab al filmului. Nu-mi dau seama daca de vina este scenariul sau de vina este regia, cert este ca rezultatul nu-i deloc multumitor.

Opinie Creed

Per total, un film bun, care nu face de ras seria Creed. Este bine jucat si, dupa cum simt eu, este doar un nou inceput. Mi-as fi dorit, insa, un meci de box mai bine jucat. Poate data viitoare.

Creed a intrat in cinematografe in prima zi din 2016, fiind adus in Romania de Cineforum. Salutari CINEMILE tuturor!

 

. 3 comentarii la Creed. Categories: 2016, Filme noi. Tags: , , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

3 thoughts on “Creed

  1. mi-am luat si eu bilet pentru maine seara la 22:15. sunt sigur ca e un film de nota 10 chiar daca Balboa a agatat manusile in cui…

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.