A Bad moms Christmas – Mame bune si nebune 2

A Bad moms Christmas – Mame bune si nebune 2

 

 

Așa cum am zis și la Daddy’s Home 2, sunt o persoană căreia îi plac filmele de Crăciun și dacă mai sunt și comedie, sunt câștigată. Amu’ nu mă înțelege greșit, dacă e o porcărie nu o să mă uit că din feng-shui-ul de cadouri, îmi rămâne doar shuiu’ și nu nimeni nu vrea asta! Iar când Emil a venit cu invitația de a merge la Mame bune și nebune partea a doua, și pentru că am râs cu lacrimi la prima parte am acceptat invitația fără să stau prea mult pe gânduri.

Dacă te iei după titlu ai zice că este un film pentru muieri, însă și bărbații au din plin bucăți la care se vor distra copios. Fiind vorba despre Crăciun și despre cadouri și despre mame, da – filmul are ca audiență principală doamnele, mai ales, cele cu familia acasă și care trăiesc din plin și cu mult stres această perioadă a anului. Însă, prin adiția de trăiri masculine, cumva pelicula își găsește echilibru pentru toate sexele implicate în trauma Crăciunului.

Acum o lecuță despre film: dacă în prima parte, afli cum 3 mame supuse la presiunea socială de a fi perfecte, reușesc să se ajute reciproc în momente grele, acum este mame la puterea a doua. Pentru că, nu-i așa ce e un Crăciun fără mama lângă brad? Acum cât stau și scriu cronica, și mă gândesc la Daddy’s Home 2, cred că aia e versiunea pentru masculi, iar asta cu mame este pentru dudițe. Filmul este despre relațiile de familie, despre cea dintre mama și fiică și despre relațiile de rudenie disfuncționale. Acum o leacă pe scurt despre eroinele noastre:

Amy mamă a doi adolescenți interpretată de Mila Kunis este într-o relație nouă, după un divorț destul de urât și face tot posibilul ca primul Crăciun al copiilor săi și a fetiței lui Jessie să fie cât mai relaxant și plăcut. Mama lui Amy (interpretă magistral de către Christine Baranski) este despotică și perfecționistă și consideră că orice face fata ei nu este suficient de bun. Și că cea mai potrivită perioadă a anului de a face vizite la copii este cea de final de an. Aruncând zilnic în nepoți cu mini cadouri Apple (reclamă pe față, având în vedere referințele clare la itunes și numirea fiecărui produs cu numele dat de brand) bunica se asigură că are suportul nepoților non-stop.

Kiki mamă a 4 copii, interpretată de Kristen Bell are o relație extrem de apropiată cu mama sa, Sandy (jucată de către Cheryl Hines) atât de apropiată încât au mers împreună la petrecerea de sfârșit de liceu. Însă când Sandy este găsită în dormitorul matrimonial a lui Kiki cumva fiica ajunge la capătul puterii în ceea ce privește răbdarea cu mama sa. Și urmează țipete, vizite la psiholog și multe alte părți haioase pe care te voi lăsa să le descoperi. Sandy este reprezentarea perfectă a părintelui elicopter care nu realizează că odrasla a atins maturitatea, însă dacă nu ai așa ceva acasă vei găsi extrem de haioase întâmplările, dacă însă mama sau tatăl sunt genul care stau cu ochii pe tine ca un șoim s-ar putea să te regăsești în unele dintre faze.

Carla care este cea mai non-conformistă dintre cele 3 și are un fiu adolescent un pic cam încet, are o mamă pe același calapot. Isis interpretată fantastic de Susan Sarandon care le dă clasă celor mai tinere speranțe ale Hollywood-ului. Relația dintre cele două este una de prietenie, mai degrabă decât una între mama și fiică. Aici vei fi șocat de libertatea de exprimare și de „deschiderea” de cele două dau dovadă când vine vorba despre abordarea sexului puternic.

Peste toate, A Bad Moms Christmas este o comedie, mai bună decât cele de pe Halmark și care nu este recomandată să fie văzută cu juniori sub 15 ani având în vedere că unul dintre personaje abordează cu o laaaargă deschidere epilatul inghinal și striptease-ul masculin. Așa că dacă vrei ceva lejer, plin de poante cu dublu sens – asta e o alegere perfectă pentru perioada aceasta.

Articolul despre filmul A Bad moms Christmas – Mame bune si nebune 2 a fost scris de Ana Marin. Filmul este in cinematografe din 24 noiembrie, fiind distribuit in Romania de Vertical Entertainment. Salutari CINEMILE tuturor!

. 2 comentarii la A Bad moms Christmas – Mame bune si nebune 2. Categories: 2017. Tags: , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

2 thoughts on “A Bad moms Christmas – Mame bune si nebune 2

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.